Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 46

• 32 203
  • 733
  •   1
Отговори
# 225
Да питам нещо. Подеизичния В 12 дето го имам може ли да не се смуче, а да си го глътна с вода директно?
Има ли значение за усвояването?
Приет през храносмилателния тракт не всички хора го усвояват достатъчно, затова го приемаш през лигавицата на устата. Та хапчето няма какво да му стане ако го глътнеш, ти пак преглъщаш част от него със слюнката и без това. Но дали ти ще усвоиш същото количество, не се знае. При всеки е различно.

# 226
Че се вторачвам така е , но го правя само защото целя да не минавам прага от 50 гр вх на ден. Това е сега. Може би ще спра и ще се отпусна, но сега не мога просто.  Отслабване целя само ако дойде Grinning Не съм на зор, може 2 - 3 кила да махна де .Аз и в началото като ги отрязах рязко вх и не изпитах въобще този няколко дневен преход ,където ти става зле, боли глава и т.н... и сега като ги държа до 40, даже до 30 понякога пак нищо не ми става, та в това отношение ги броя по стриктно да не би да бъркам някъде и да се самозалъгвам. Не че се психасвам чак просто засега така процедирам

Пп. Магнезия хелиран или цитрат беше по доброто? На Now Foods  дето е на прах цитрата някой ползвал ли е?
кокикс, от зеле много ще се озориш да минеш 50 гр въглехидрат (предполагам, че говорим за нетни въглехидрати, в тях фибрите не се броят). Яж си спокойно на воля всички зеленчуци, които растат над земята. Въвеждай в приложение и то ще ти смята, но и просто от такива зеленчуци колкото и да ядеш, не си го слагай на сърце.
Вместо това внимавай с ядките (някои имат повече въглехидрат), всякакви плодове, млечни (освен масло и зрели сирена) и най -вече скрити въглехидрати в готови храни или такива по заведения.

# 227
Елора, подезичните таблетки затова са подезични- защото се усвояват по друг начин от таблетките, които се гълтат. Предполагам, че знаеш, че Б 12 има сложен начин на усвояване по естествен път.
Няколко възможни причини за нисък феритин:

Бриа, не е нужно много често да правиш изследвания. При някои показатели и без това няма "сензационна" промяна примерно за месец-два. 🙂

Последна редакция: нд, 16 яну 2022, 16:32 от dolce miele

# 228
Чудя се ако желязото е в норма как може феритинът да е нисък. И защо? Това трябва да се знае как да се оправи.
Долче, ясно, ще си ги смуча. Макар, че ни ги слагам баш под езика, а просто на самия език си смуча. Или и това има значение.
А хапа на малтофера ми казаха, че може и да се гълта, а не да се смуче. Аз така правя, не ми се смуче това голямо хапче. Пак ми свърши работа.
Иначе преди време имах В 12 дето се смучеше, но трябваше половин час че да го изсмуча.

# 229
трябва да се слага точно под езика. Лекар ми го обясняваше докато бях бременна, но научно не мога да ти пресъздам.
Като смучеш отгоре, отива в стомаха, а под езика се усвоява директно и обработката не минава през стомаха. Blush

# 230
Те са гаднички обаче.
Спазвам правилото, с голямо отвращение😪

Азара, как си, момиче ?

# 231
Оф, добре, под езика ще го слагам вече.
Досега почти винаги си беше над езика.
Демек сигурно толкова хапове не са се усвоили особено Joy
Верче, това за В 12, нали?
Щото за желязото лекар си ми каза, че мога и да не смуча.

# 232
В моя случай важеше за В12, В6.
Бях го питала по повод трябва ли да има отстояние от Еутирокса.
Желязо пиех Сорбифер, той не се смуче Grinning
Пиех ги на отстояние, но не помня какво беше, че графикът при мен беше много гъст.

# 233
С Невенчето си писах аз.
Та да информирам soul81 за холестерола.
Предвид, че Невена разбира много по темата и изследванията и затова се допитах до нея за холестеролите.
Не само, че тя смята, че са супер, но ги е пратила и на жена, която е спец по тия въпроси.
Били перфектни.
Толкоз по въпроса колко уж бил вреден нввмх.
Ако нещо не е наред, то режима не се прави като хората.
Нямам против да ми се коментират, аз винаги затова съм ги давала, за съвети от разбиращите и да се видят резулатите от режима, но когато се каже, че не са ок, е хубаво да е достатъчно добре обосновано.
Аз си позволявам да коментирам примерно кз и инсулин, разбирам си от тях, малко и от хаши.
Остава мат да оправим.
А пх-то не знам. Цигарите и кафетата са виновни, знам аз, ама какво да правя пусто да му се невиди.

# 234
Любопитно ми е и на мен за това РН и от време на време ми щуква да си взема лакмус ама след малко вече съм забравила Grinning Дори не знам къде се продава такова нещо... трябва да взема да питам на работа.
Цигарите съм ги намалила много, но кафенцето не си го давам. Не вярвам 2 малки чашки кафе на ден да ми правят чак пък голяма беля, по-скоро с останалото не винаги съм много стриктна.
Сега обаче правя нещо дето не го вярвах - на рождения си ден съм режимна, с изключение на чаша вино Grinning
"Картофки" от глава целина бодвам, точно до пържолата са ми и много си подхождат. Щеше да е виенски шницел обаче мързелът ми надделя, иначе става чудна режимна панировка от бадемово брашно и хуск.
Друг път все по нещо ще изям по такъв повод или поне с някоя бира ще се поглезя, но сега нямам желание.

# 235
Натка, честита да си ! Здраве и късмет ! 🥂

# 236
ЧРД Натка, да си жива, здрава и щастлива. Само хубави изследвания да те преследват в живота.

# 237
Натка, ЧРД! (Тайс ме изпревари ☺)
Елора, Б 12 подезичните- под езика. Казали са ти. 🙂 В листовката на Малтофер си пише, че се дъвчат, но може и да се поглъщат цели.
Верче, Сорбифер дурулес ли пиеше ти? С удължено освобождаване, малки жълти хапчета, които се гълтат? За колко време видя ефект от тях?
Уффф, и Елора ме изпревари, докато пиша...😄

# 238
  • Столичанин ама не в повече :D
Ами всичко е въпрос на усвояване, трудно е когато се приема каквото и да било отвън и са повече нещата да се комбинират (било то хормони, витамини или минерали), примерно за споменаваните б12 и желязо, когато се приемат по естествен начин (демек чрез храна), тялото си има механизми по които да усвои каквото му трябва и да не е за сметка едно на друго, да речем черния дроб е богат и на желязо и на б12, ама когато се яде не се получава примерно усвояване само на желязо и неусвояване на б12 (или обратното), когато обаче се приемат отвън б12 и желязо, задължително трябва да има интервал между приема, защото в този случай едното пречи на другото и другото на първото.
Сега остава да обясниш защо от естествена храна няма нарушение при усвояване на витамини, а при изкуствените има.

Да питам нещо. Подеизичния В 12 дето го имам може ли да не се смуче, а да си го глътна с вода директно?
Има ли значение за усвояването?
Ако хората знаеха точно защо нямаше да има ни болести ни теми за хранене, всички щяхме да си пием хапове, да ядем шоколади, торти и сладоледи (е аз щях да ям крем карамел в промишлени количества) да се радваме на прекрасно здраве и да си свиркаме  . Подезичните се смучат за да се абсорбират директно от тялото, а не да разчитат на храносмилателния тракт както е казала и вера.
Джеръми, дали е възможно проблеми с черния дроб да водят до високо желязо в кръвта и нисък феритин, какво мислиш по въпроса? Имам хипотеза, която трябва да проверя дали има основание.

При теб ми е странно, че не си натрупвал витамините с храната. Да не би да си приемал в количества храни, които пречат на усвояването? Как си с червата?
Храносмилателни проблеми не съм имал никога, включително и от пиене на литри прясно мляко (преди откриването на хашито разбира се), миналата година за пръв път може би от пет години пих прясно мляко, като си взех едно от онея половинките подсладени млека (и аз съм човек), абсолютно никакви стомашно-чревни симптоми, същевременно според изследвания имам и лактозна непоносимост и непоносимост към млечния протеин (най-високата степен), относно храненето, в родата аз бях по месото, и дори и след растителни периоди само първите два-три дни ми е по-невкусно така да го кажем, след това както преди, е днеска изядох около 400 гр свински врат с домати и патладжан и след час-два мислех какво друго да ям, въобще мога да живея само на месо и вода, ама тялото нещо не е съгласно, най-вероятно и аз имам mthfr мутация (която всъщност съществува при голям процент от хората в някакъв вариант), защото и фолиевата ми винаги е била ниска. Когато б12 ми падна на някъде около деведесет изядох за около месец няколко кг телешки черен дроб (тогава в една от големите вериги имаше), вдигнах със сто единици, и след това продължих още около три месеца с не чак толкоз много месо (щот накрая ми се повръщаше от оня дроб), но все пак много за моите стандарти и го бях вдигнал едва с още двайсет единици.
Относно въпроса ти за черния дроб, мноого съм убеден, че ако не функционира добре има влияние към ниския феритин, особено ако е омазнен.
п.с. Нати да си жива и здрава  Birthday

# 239
Благодаря ви за пожеланията, много сте мили Simple Smile
Тази година нямам желание да празнувам и си кротувам вкъщи и без гости, че даже и вечерята ми беше режимна. На всички казах че като ставах на 20 първия път вдигнах купон, сега още веднъж ставам на толкова ама втория път няма нужда пак Joy
Третия път може повече да ми се празнува, не се знае на какъв акъл ще съм тогава.

Общи условия

Активация на акаунт