Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 46

• 32 201
  • 733
  •   1
Отговори
# 240
Джерами, още повече, че май черният дроб имаше отношение към складирането/усвояването на желязото (и аз също съм човек и понякога, след толкова четене, ми се смесват някои неща в главата 🙂). Всъщност, не само Б 12, и желязото е със сложен механизъм на усвояване и натрупване- макар на пръв поглед да е "лесна работа"...😬
Натка, 40 е новото 20! 😉

Последна редакция: нд, 16 яну 2022, 22:35 от dolce miele

# 241
Сорбифер дуролес + едни немски сиропи (забравих името) + В12 + билкова кръв
Това ми беше дал за желязо, В12 и хемоглобин.
Като имаш предвид,  че бях бременна, бързо наваксах (за месец) желязото и държах повече от задоволителни нива(към горна граница) на всички горепосочени.

# 242
Сорбифер е с удължено освобождаване и явно става кофти като се пие и В 12.
За билковата кръв съм се замисляла.
Ама и там има В 12.

# 243
Нати, да си жива и здрава и всичко най Simple Smile
Аз съм добре вече.....2 дена беше цялата "каша"..само първия ден минах с 2 парацетамола...вчера не съм пила нищо...цял ден леж...днес вече съм добре, като изключа болките в кокалите и горчивия вкус в устата.....снощи карах ММ да ме разтрива...или са от това болките в гърба или от лежането......ама ся като хвана парцала да изчистя, че нищо не съм бутвала....всичко ще си дойде на мястото Simple Smile

Елора не се мъчи с тоя б12...вземи си спрея на Better you.....мноооого е хубав и вкусен......на кайсии има аромат Simple Smile 2 впръсквания от вътрешната страна на едната буза и 2 на другата.....

# 244
Започнах да чета  книгата Код Диабет снощи. Месец януари  - 2 кг съм от изминалия месец.
На колко месеца пускате контролни изследвания Инсулин, кр захар, гликиран хемоглобин. и тн
Записах си по горе изследванията за витамини ще ги пусна със следващата контрола.
Прочетох че някои имат апаратчета да си следят захарта, вие ползвате ли, ако да какъв ?
Много ми се яде тестяно и сладко просто ужас Sad
Аз си ги пускам през 4 месеца. Сега съм решила да пусна края на февруари, защото ендото иска тогава да ме види. Ще пусна и Витамин Д и Б12. Да видим 🤨

# 245
Започнах да чета  книгата Код Диабет снощи. Месец януари  - 2 кг съм от изминалия месец.
На колко месеца пускате контролни изследвания Инсулин, кр захар, гликиран хемоглобин. и тн
Записах си по горе изследванията за витамини ще ги пусна със следващата контрола.
Прочетох че някои имат апаратчета да си следят захарта, вие ползвате ли, ако да какъв ?
Много ми се яде тестяно и сладко просто ужас Sad
Аз си ги пускам през 4 месеца. Сега съм решила да пусна края на февруари, защото ендото иска тогава да ме види. Ще пусна и Витамин Д и Б12. Да видим 🤨
Аз да добавя....Гликирания се пуска на 3 месеца най-малко....КЗ можеш да си следиш с глюкомер....писала съм за един от най-точните дават Контур плюс...моят е такъв- важно е тест лентите да не са скъпи....
https://galen.bg/kontur-glyukomer-plyus-test-lenti
Имай предвид, че има само 5 тест ленти в кутията, трябва да си поръчаш отделно....имаше до скоро промоция с 2 кутийки, но сега не е налична,....има с 3 кутийки, но са много дори и за мен Simple Smile 1 кутийка е с 50 бр.

# 246
Здравейте,
Как ви се струват тези резултати?

# 247
Верче, а как ги приемаше? Предполагам, че е било по някаква схема, а не наведнъж...
Елора, аз по принцип предпочитам продукти, в които да няма Б 12 и желязо едновременно. Дано да има по-голям ефект от желязото като е с удължено освобождаване...Ти ли използваше магнезиев цитрат на Haya labs? Доволна ли си?
Аnonymousfamily, защо няма изследван Т3? Той е важен. КЗ и инсулин на гладно са добре, инсулинът на 60 и 120 мин оптимално трябва да е примерно до 25 на 60 мин и до 10-15 на 120 мин...Но не е и супер зле, все пак сваля прилично КЗ на 60 и 120 мин. Имаш някаква форма на ИР.
Азара, развесели ме 😄 Явно за мен не са много трите кутийки лентички, защото аз си го поръчах и днес ще  и го доставят. 😁 Глюкомерът обаче е по-новия модел- някакви светлинки светят отдолу в жълто, зелено или червено като индикатор за нивото на КЗ. 🙂 Иначе по снимка ми изглежда същият. Нещо пишеше и за блутут и приложение, но аз такива функции не използвам- те са за диабетиците и май активни само, ако си мериш КЗ поне 3 пъти дневно.
Междудругото, ако на някой не му трябват 3 кутийки с ле точки  мисля, че има и оферта 1 кутийка за около 18 лв, преди имаше и 2 кутийки за 36 лв...Но аз предпочитам да ги купя наведнъж и да не плащам доставка.

# 248
Нямам идея, явно така е преценила лекарката. Като цяло за първи път правя такива изследвания. А ft4 и tsh в тази комбинация дали са добре? Благодаря ви

# 249
Dolce, трябва да потърся записките, защото взимах нещата под час. Освен тези имах и други добавки.

Феротон се казват сашетата желязо(от предния пост).

# 250
Верче, а как ги приемаше? Предполагам, че е било по някаква схема, а не наведнъж...
Елора, аз по принцип предпочитам продукти, в които да няма Б 12 и желязо едновременно. Дано да има по-голям ефект от желязото като е с удължено освобождаване...Ти ли използваше магнезиев цитрат на Haya labs? Доволна ли си?
Аnonymousfamily, защо няма изследван Т3? Той е важен. КЗ и инсулин на гладно са добре, инсулинът на 60 и 120 мин оптимално трябва да е примерно до 25 на 60 мин и до 10-15 на 120 мин...Но не е и супер зле, все пак сваля прилично КЗ на 60 и 120 мин. Имаш някаква форма на ИР.
Азара, развесели ме 😄 Явно за мен не са много трите кутийки лентички, защото аз си го поръчах и днес ще  и го доставят. 😁 Глюкомерът обаче е по-новия модел- някакви светлинки светят отдолу в жълто, зелено или червено като индикатор за нивото на КЗ. 🙂 Иначе по снимка ми изглежда същият. Нещо пишеше и за блутут и приложение, но аз такива функции не използвам- те са за диабетиците и май активни само, ако си мериш КЗ поне 3 пъти дневно.
Междудругото, ако на някой не му трябват 3 кутийки с ле точки  мисля, че има и оферта 1 кутийка за около 18 лв, преди имаше и 2 кутийки за 36 лв...Но аз предпочитам да ги купя наведнъж и да не плащам доставка.
Долче...аз щото се запасих вече с предната промоция с 2 кутийки...за туй сега не ме изкушават....а и нали се опитвам да откажа боцкането по 100 пъти на ден Simple Smile мечтая си една кутийка да си я ползвам 50 дена Simple Smile а не както до скоро за 1 седмица Simple Smile..
А модела който си поръчала се води Елит.....и да разликата е че има блутут/което така и не разбрах за какво се ползва/ и има лампичка, ако се бодеш на тъмно.....хахахах с 2 думи екстремен е Simple Smile

# 251
Долче, да аз го ползвам, доволна съм.
Имам и хелатиран, сменям ги.
За пръв път улучвам цитрат, който да ми действа разхлабващо.
Затова взех и хелатирания да почивам.
Мисля си, че цитрати, които нямат този ефект, може би са леко фалшименто. Знам ли и аз?

# 252
Азара, "лампичката" не е за тъмно, а свети в жълто, зелено или червено в зависимост от това каква е стойността на измерената КЗ. 😉 Не знам дали тази функция е достъпна в режима, който ползвам аз, т. е. да се боцкам само понякога...Не съм чела упътването още. Иначе ги похвалвам, че са много коректни от аптеката, а този път са ми изпратили и код за 13% в About you, също и 10% при следваща покупка на витамини Ellie's от тях. Всичко беше опаковано много добре.🙂
Елора, тази вечер го почвам магнезиевия цитрат. Дано и при мен да има добър ефект, надявам се да помогне за нощните крампи и за потрепването на едното око (отдавна не бях пила магнезий, а по празниците имах твърде много стрес и явно ми се е отразило)...

Последна редакция: вт, 18 яну 2022, 08:25 от dolce miele

# 253
Азара, "лампичката" не е за тъмно, а свети в жълто, зелено или червено в зависимост от това каква е стойността на измерената КЗ. 😉 Не знам дали тази функция е достъпна в режима, който ползвам аз, т. е. да се боцкам само понякога...Не съм чела упътването още. Иначе ги похвалвам, че са много коректни от аптеката, а този път са ми изпратили и код за 13% в About you, също и 10% при следваща покупка на витамини Ellie's от тях. Всичко беше опаковано много добре.🙂
Елора, тази вечер го почвам магнезиевия цитрат. Дано и при мен да има добър ефект, надявам се да помогне за нощните крампи и за потрепването на едното око (отдавна не бях пила магнезий, а по празниците имах твърде много стрес и явно ми се е отразило)...
аз преди получавах такова треперене на клепача на едното око, оправях го със шуслерова сол 7. Странно е, защото уж е хомеопатия, но действаше много ефективно, докато съм пила други магнезиеви препарати без никакъв ефект…

# 254
Здравейте, записвам се в темата и се връщам назад да чета. Имам съмнения, че имам ИР, тепърва ще пускам изследвания.

Общи условия

Активация на акаунт