Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 46

• 32 180
  • 733
  •   1
Отговори
# 255
Почвай Долче, не се мотай.
Да, от  стрес и аз  съм имала потрепвания на окото.
Имало е случай цял месец почти нон стоп. Гадно е.
Магнезия много рядко го пропускам.
Ако трябва пийни 2 първия път.

Шуслеровите соли са добро нещо. Само че аз не взимам от бг аптеките. Преди 2 години си взехме няколко вида, но от жена, която ги взима от Германия. Оригинални и нямат една съставка, която не е препоръчително да се взима.
Иначе са ми много сладки.
Тя ме посъветва тогава заради отказа от сладкото да ги слагам във вода и да изпивам само водата. На дъното се утаява нещата, които не са необходими.

# 256
Елора, имат ли марка определена тези които взимаш ти? Аз знам, че в бг аптеките се продават само един вид -  на др. Шуслер  със бялата опаковка. Също няма и всички видове. Търсих #21 но не се внасяли тук..

# 257
Довечера ще снимам и ще потърся групата.

# 258
Деси, записвам си за номер 7. Мерси. 🙂
Елора, почнах с 1 таблетка магнезият. И добре че не взех 2. 😆 Ами, и мен ме разхлабва, без да има нужда, при 2 таблетки (както пише на опаковката)...щеше да е интересно. Добре че снощи не пих и един чай...🙂 Не знам какво е това чудо, обаче още след първата таблетка, крампите ми изчезнаха. Не намаляха, направо изчезнаха...и потрепване на окото не съм усещала от снощи. Легнах и ме обзе едно такова отпускащо чувство, то било много приятно без гадните крампи (аз много рядко съм имала крампи по принцип, но все са били нощни)! Обаче не знам от ентусиазъм ли, от какво ли, бях доста бодра и ми отне време да заспя. Иначе след като заспах, събудих се отпочинала- въпреки малкото часове сън. Не очаквах чак такъв ефект още след първата таблетка! 😃 Но може и някакъв разхлабващ ефект да е имало и от снощното пълнолуние- при мен оказва диуретичен ефект.
Азара, разучих малко машинката. Значи, при измерване може да се слага символ дали мериш на гладно, преди или след хранене.  Можеш да залагаш целеви диапазон за КЗ (фабрично беше 3,9- 10,00)- на мен практически ще ми свети винаги в зелено, защото не може горната граница да е по-малка от 7,2. 🙂 Може да се настройват аларми, за да не забравиш да мериш (на мен не ми трябват). Може да се включва и изключва звука. Дава средни стойности за нивата на измерена КЗ за 7, 14, 30 и 90 дни, доколкото запомних. Като форма е леко по-издължен спрямо предишния модел. Блутут функцията и приложение няма да използвам мисля. Функциите за добавяне на символ дали мериш преди/след хранене и средните стойности за повече периоди от време са ми най-интересните нови функции. Но принципно за инцидентни измервания не са чак толкова нужни.🙂

Последна редакция: ср, 19 яну 2022, 08:27 от dolce miele

# 259
Момичета, в тази тема мислябяхте коментирали, че понякога гликираният хемоглобин не показва правилно. При какви случаи беше?
Допълвам се. Моя близка с ИР засича няколко пъти висока КЗ, 6-6.8, а гликираният хемоглобин е 4.7.
Защо такава разлика?

# 260
Радвам се Долче, добри са наистина.

Бях при ендото. За МАТ каза, че нищо не може да се направи, но зимата да си пия повече селена.

# 261
Момичета, в тази тема мислябяхте коментирали, че понякога гликираният хемоглобин не показва правилно. При какви случаи беше?
Допълвам се. Моя близка с ИР засича няколко пъти висока КЗ, 6-6.8, а гликираният хемоглобин е 4.7.
Защо такава разлика?
Ако общият хемоглобин не е в норми, гликираният няма как да е коректен. Определено количество глюкоза в кръвта се свързва с определено съответно количество хемоглобин, това най-просто казано. При нормални стойности на хемоглобина, гликираният съответства на горе-долу средната КЗ за няколко месеца назад. Мисля че 3 месеца бяха.
Разлики между КЗ на гладно и гликиран може и да са от това че има големи колебания в нивата на КЗ. Гликираният хемоглобин показва средната стойност, а тя колко се лашка нагоре и надолу е отделен въпрос. Точно при ИР има големи амплитуди там.
Ако тая КЗ 6 и нагоре е на гладно и не е инцидентна стойност, нещата никак не са добре, прекалено много е. Ако е измерена с домашен глюкомер - да обърне внимание как измерва. Ако правилно си спомням Невена беше обяснявала някъде из последните теми че ако ръцете са студени, може да покаже по-висока стойност. Може да се провери и глюкомерът - да се отиде с него в джоб в лаборатория и да се измери на място и при тях, и с личния уред по едно и също време.

# 262
Дъждец, защото високият инсулин сваля КЗ. Затова гликираният хемоглобин изглежда ок, т. е. има пикове и спадове на КЗ или хипер- и хипогликемии...
Елора, доста приятно съм изненадана, не очаквах ефект още от първото хапче. Е, можеха да са малко по-мънички и лесни за преглъщане, но има и опция да се делят на две...🙂

# 263
Долче, лесни са за преглъщане.
Аз с ментетата от хелти стор голям зор видях. Това хапче е малко. Онова беше почти тройно като това.

Ето солите
Скрит текст:
За 21 не знам, питайте в групата. Ето я

https://www.facebook.com/groups/330254537327589

За цени не знам, отдавна ги взимах. Има от 400 броя и от 1000.
Излиза по-евтино и то много.
Без магнезиев стеарат са. И глутен.

# 264
Много ви благодаря. Мисля, че хемоглобинът е в норма. Тази стойност е на гладно в лаборатория.

# 265
На мен пък ми е съмнителен този гликиран.
Ако редовно кз на гладно и е толкова, няма как да и е такъв хемоглобина.
Ако се мери след ядене вече друг въпрос. Или ако е мерила след ядене на въглехидрат.
Може и да е грешка разбира се.
Иначе фалшиво завишен гликиран се получава от липса на желязо.
Гликирания може да е в норма, но това не значи нищо.
Ако бълва инсулина, ролята му е да смъква кз.
Така че да си гледа кз и инсулин на гладно как е, а ако не е правила обременяване да прави.
Особено ако има излишни кила.

# 266
Странно ми е и на мен, не ща да си представям какви хипокликемии и колко често трябва да се случват, че при висока захар на гладно гликираният да е толкова. Тя може да е висока сутрин от синдром на зазоряването, много хора я вдигат тогава повече.
По-често се случва обратното - захарта на гладно е нормална към ниска и човек си мисли че всичко му е наред, но ГХ евентуално показва че хич не стои ниска през цялото време.

Ако са коректни и двете стойности от горния пост, със сигурност ще има и доста други симптоми, няма да са само числата.
А и аз не видях въпрос има ли ИР или няма, директно си пише "моя близка с ИР" еди какво си, чуденето беше за разликата в стойностите на КЗ и ГХ. Ако измерванията са коректни, тая ИР е оставена на воля, никакъв контрол няма най-вероятно. И си кара по "естествения ход на болестта", както обичат да го наричат лекарите.
Да взема мерки преди да вдигне още малко и да почнат да предписват лекарства защото вече са я обявили за диабетичка и да казват че така ще е то вече.

# 267
Е, тя щом е с ИР, най-вероятно или има висок инсулин на гладно, или е правила натоварване...
При стойности на хемоглобина към горна граница пък е възможно глик. хемоглобин да е фалшиво занижен.

# 268
  • тук и там
Записвам се да ви следя. От вчера съм на ВМХ, надявам седа свикна и да издържа . Голямо ядене два дни, страх ме  е чак да не напълнея още повече.В четвъртък съм на лекар и ще го накарам да ми пусне изследвания. Не ме водят с ИР, преди две години правих обременяване-инсулина ми е нисък сутрин, захарта-нормална, след обременяване  инсулина скача многократно, но на вторият час вече влиза в норма. Според ЛЛ-щом успява да свали кръвната захар и да влезе в норма-всичко е наред.След две години-ще видим как е ,като пусне изследвания..

# 269
Натка, случайно да си именичка днес? 😃

Общи условия

Активация на акаунт