Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 46

• 32 176
  • 733
  •   1
Отговори
# 270
Много благодаря за коментарите! Има ИР и обременяване от миналата година. Пие диабефор глюко. КЗ на гладно често е по-завишена от тази следобед на гладно. Мерила е час след ядене и е била около 7.7, понякога е била 5. Има разнообразни симптоми, но тъй като има придружаващи заболявания, не се знае кои от какво са.

# 271
Със сегашните си познания бих вложила парите в храненето вместо в тази добавка- 22-23 лв за 60 капсули (🤔), 2 пъти дневно по 2 капсули...това са почти 50 лв месечно.

# 272
Някой да се е опитвал да прави "кето" лютеница? Съществува ли въобще такова нещо? Някъде четох че някой претендира да правел нисковъглех. лютеница с домат и тиквички май беше, не помня много пък и не запазих линка..
Имате  ли рецепти за някакво такова подобие на сос , модифицирано като за НВ ?

# 273
  • София
Някой да се е опитвал да прави "кето" лютеница? Съществува ли въобще такова нещо? Някъде четох че някой претендира да правел нисковъглех. лютеница с домат и тиквички май беше, не помня много пък и не запазих линка..

Сос ли искаш или лютеница?

# 274
Много благодаря за коментарите! Има ИР и обременяване от миналата година. Пие диабефор глюко. КЗ на гладно често е по-завишена от тази следобед на гладно. Мерила е час след ядене и е била около 7.7, понякога е била 5. Има разнообразни симптоми, но тъй като има придружаващи заболявания, не се знае кои от какво са.
Нищо няма да постигне с такива глупави добавки.
Гледала съм го този филм. Тъжен е.
Да минава на нвмх и ще се оправи. Ако иска.
Ако не, ще се влошават още много неща.

Не, аз съм мързелива, обичам бързите манджи.
Зимата купувам лютеница без захар. Че ми върви с кюфтаците.
Има малко картофи мисля, но на мен не ми пречи, а и не ям много от нея. То става нещо като зона.
За теб, ако си в началото си прецени дали да ползваш такава, поне сега.

# 275
  • В полите на Пирин планина
Е, какво ѝ е не-кето на лютеницата, ако е домашна?
Аз си правя, но не добавям захар. Другото в състава ѝ са зеленчуци - домат, печена чушка, моркови, лук, патладжан.

# 276
  • Столичанин ама не в повече :D
Момичета, в тази тема мислябяхте коментирали, че понякога гликираният хемоглобин не показва правилно. При какви случаи беше?
Допълвам се. Моя близка с ИР засича няколко пъти висока КЗ, 6-6.8, а гликираният хемоглобин е 4.7.
Защо такава разлика?
Много вероятно е да прави нощни хипогликемии, при които се секретират стресови хормони и на растежа, които повишават ниската кръвна захар, но може да я повишат повече от нормалното.

# 277
Тая добавка е за хора с диабет, не с ИР. От бърз поглед по диагонал, претендира че регулира кръвната захар като и стимулира производство на инсулин, там други неща също пише ама и тях знам ли ги колко са вярни. Ако това нещо работи както казват, не е точно за човек с ИР. Ако пък не работи както казват, Долче е права - 40-50лв на вятъра. По-добре пържоли да си купи с тях. Или да ги похарчи за изследвания да види къде какви липси има, че повечето се оказваме в нужда на витамин Д и още разни неща.
В началото на темата има страшно много информация събрана кое как и защо, няма да седна да преразказвам първия пост, но не са добре нещата щом захарта гони хем такива стойности, хем ГХ е нисък, това означава много и чести хипогликемии.
Не знам какви придружаващи заболявания има, но със сигурност хич не се чувства добре тая жена, тя сигурно едвам събира сили и за най-малките неща. Отделно че много от "придружаващите" неща към ИР и диабета всъщност са следствие от метаболитното заболяване. Хронични възпаления, високо кръвно налягане, повишени триглицериди, при жените и СПКЯ често и какво ли не още.

Долче, не съм именничка.

# 278
Свекърва ми прави домашната лютеница без захар - само чушки, домати, морков. Става супер. Чак кето според мен не е, щото поне аз  като ям лютеница, ми се яде много, а то си има въглехидрат и естествени захари в тия зеленчуци, особено сготвени, но е ниско-въглехидратна. Ако не държи някой да е на стриктно кето, става
И киселите краставички ги прави без захар, и те са супер. На мен така или иначе натуралният ябълков оцет ми сладни Wink Наистина не знам от къде е тръгнала тая простотия на всичко да слагаме захар, дори в домашни консерви, но те са си екстра на вкус и без нея.

# 279
Е, какво ѝ е не-кето на лютеницата, ако е домашна?
Аз си правя, но не добавям захар. Другото в състава ѝ са зеленчуци - домат, печена чушка, моркови, лук, патладжан.
Вярно, права си, нищо и няма. Ама аз не правя, купувам тази без захар.

# 280
Има си въглехидрати лютеницата, естествените които са в зеленчуците. А те като са сварени, са си вече към бързите въглехидрати, не като на салата. Ама пък... да не ядете по един буркан лютеница я? Нали ще изяде човек 1-2 лъжици от време на време, тя не е основна храна.
Не виждам какво пречи в лютеницата дето е куп разварени зеленчуци, а пък крем супа от зеленчуци никой не я мисли толкова - пак разварени зеленчуци на пюре. Хем от нея се яде количество за наяждане, не като лютеницата.
Ако човек гони стриктно кето всъщност и зеленчукова супа може да не му се впише в макросите за деня. Ама за просто НВ ми се струват излишни терзания.

# 281
Я да ви питам нещо.
За лицевите опори. Някой тук прави ли ги?
Никога не са ми били любими, ама с гирите ми е бавен успеха. Тия дни понаправих лицеви, макар и допрени колена, но се усещам по-заякнала в ръцете. Пък и смалявали кожата под мишниците. Трицепса ли  какво беше.
И да питам.
Лицевите всичките ли мускули на ръцете тренират?
По-колко е удачно да се правят на ден?
И трябва ли да се прави почивка от тях?
Или правя 2 серии по 12 или 3 по 12.

# 282
Всички мускули на ръцете натоварват лицевите + целия “core”, т.е. Централната част на тялото - корем, гръб, гърди. Ако се правят правилно. Колкото можеш прави - пробвай няколко серии (2-3, макс. 4) до отказ. В началото ще са малко, постепенно ще се увеличат. Като ученичка правех по 40 (истински, без колена и др. помощни неща) на серия хаха, бяха ми сила. Сега и 10 са ми трудни На твое място бих изгледала няколко клипчета за техниката и бих ги правила пред огледална повърхност, за да следиш да не се кривиш (да не си вириш дупето на горе, да не си извиваш кръста, да не си събираш прекалено ръцете…), оптимално при всяко повторение е добре да се допрат гърдите до пода. По-добре малко, но качествени повторения

# 283
Супер, значи мога да зарежа някои досадни упражнения с гири от които не виждам ефект. Или да ги намаля.
Иначе гледах клипчета. То като планка. Гърба трябва да е прав, не трябва ни нагоре, ни корема надолу да отива.
Схванала съм го щом нямам проблеми с кръста, а аз съм си кекава.
За 3-4 пъти правене усещам яко заздравяване, особено на мускулите около гърдите.
Но съм с кекави ръце, затова като за начало повечето ще са ми с опрени колене.
Иначе огледало нямам толкова ниско и не мога да се видя.
А четох, че не било добре всеки ден. Вярно ли е?

# 284
По принцип по-малките мускули е по-добре да не се натоварват интензивно всеки ден (напр. Раменните мускули), за да могат да се възстановяват ефективно между натоварванията. То това важи и за другите мускули, но малките са по-чуствителни и по-лесно стават травми. Затова се тренира един ден крака, на друг ден Горна част, не всичко всеки ден на куп. Точно така, гърбът прав, тялото стегнато.

Общи условия

Активация на акаунт