Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 46

• 32 210
  • 733
  •   1
Отговори
# 210
Интересно, ама не бих гълтала цели скилидки. То това дори не знам дали действа и дали е добре за стомаха и червата.
Ама пък може. Я опитай и кажи.
Чела съм и за чеснова вода. Нарязани скилидки киснат във вода и се пие водата после.
А тази чеснова тинктура ако се смеси малко с мляко не мирише.
Като съм на работа не ям вечерта чесън, защото ухая и на другия ден.
Но ако ми се наложи пия тинктурата.
Има си и рецепта из нета. От баба Ванга мисля, че е.
Но чесън преди сребърната ми беше също ефикасен метод. Зимата като се разболявах нарочно готвех зеле, леща или боб, за да мога да ям чесън и ядях много. И наистина бързо се оправях.

# 211
Ох, тия лукчета не ща да ги видя... Те хубаво ментови, ама винаги са ми били отровно сладки. Чат-пат съм се прежалвала преди години да изям някое, ами че аз после цял ден правя, струвам и все ми сладко в устата. А пък сега хептен не знам с какво ги правят ама са ужасни. Както съм и отвикнала съвсем от сладък вкус, не мога да ги ям. А ги продават и там където работя и почти всеки ден някой ще си купи и естествено предлага и на другите.
На предишната ми работа по-често се случваше да ми трябва нещо такова, от тогава си имам винаги етерични масла вкъщи за аромалампата. Мента, евкалипт - ей ти го лукчето ама без захарта Grinning Плюс чаено дърво че е антисептично. Ама там работех пряко с хора, хем много и хем в близост. И говорех през цялото време, то дори само това ми е скапвало гърлото на моменти.
Виж чесън си обичам и хапвам, особено зимно време.Само вечер, естествено, ама пак е нещо. Не съм забелязала да се усеща на другия ден.

# 212
Натка, изборът какво да им сложат е голям- захар, глюкоза, глюкозо-фруктозен сироп, подсладител и разни други такива...🤪

Последна редакция: нд, 16 яну 2022, 17:13 от dolce miele

# 213
Има фервекс на таблетки, който също е ефективен при настинки. Аз такъв пия. Гърлото лекувам със спрейове, а не таблетки за смучене със захар.. Може да вземеш имуностимулант Байкавир или Авирон Рапид.

# 214
Натка, чела съм, че при някои хора като ядат чесън не се усеща после.
Ген ли е не знам. Но познавам такива хора. Миришат в след ядене, но малко, а на другия ден нищо.
А аз като се набухам с чесън, сутринта дори в стаята ми има тежка миризма.
Аз не усещах, че мириша. Но на една работа колежката ми вика "охоо, някой си е хапнал вчера чесънче"
Викам, ама то вечерта, няма как да мириша. Тя вика, че си мирише.
Та вече не правя така да не притеснявам хората.
Само веднъж ме ядоса една друга колежка, която мрази миризмата на чесън и 2 пъти нарочно ядох да и ухая Joy
Тази седмица хапнах чесън, а бях на работа после. Ама не че забравих, просто като видях киселото зеленце с месце, не бях яла тая зима и като ме напъна, и като грабнах тоя чесън. Не можах да се въздържа, то човещинка си е Grinning
Да, и фервекс на таблетки има. Открих го 2020 като почна тая корона. Че не исках вече прахчета. Ошашавих се в началото, защото всички изкупуваха всичко и викам дай да си взема да имам. Още седят таблетки малко, майка ми ги ползва. Аз с тая сребърна вода не ми потрябваха.

# 215
Има и на други марки такива, много хора не щат да пият гадните прахчета. На Колдрекс май бяха таблетките са даже с добавен кофеин, че на много хора им се доспива от тая съставка дето отпушва носа, добра комбинация си е. Ама и тях ги подминавам.
За чесъна сигурно си права, има хора дето на сутринта чак потта им намирисва на чесън ако са яли вечерта. Явно съм късметлийка в това отношение, трябва да изям страшно много че на сутринта да се усети. Ама пък много чесън не мога да изям. То мога, само че ми пада кръвното и ходя като ударен самолет и само искам да си лягам. Затова си го позволявам много рядко. Мятам тогава и по малко червено вино за превенция Joy С киселото зеле с месце и аз трудно устоявам на чесън, то толкова му отива.

# 216
То е срамота да не обелиш чесънче за зеленцето Joy

# 217
И издишания въздух на следващия ден ухае на чесън. За това при нас много се уважават модерните от близо 2 години маски. А и за дистанция помага чесънчето и го използваме както трябва. В магданозено песто не мирише.
Всичко лекувам с кокосово масло. Гърлото ми е слабото място и щом усетя "драскане" веднага гаргара със солена вода и след нея лъжичка кокосо в устата (оставям да се топи и преглъщам по малко).
В нос и уши с памуче. С уши също много патя, откакто ми извадиха сливиците.
Етерично масло от menthe poivrée- 2 капки на езика преди излизане.
Записвам си вашите идеи, само за тази сребърна вода нищо не знам и отивам да чета.

# 218
Пресния магданоз сутрин тушира доста миризмата. Не напълно, но помага.
Опитах го тази седмица.

# 219
  • Столичанин ама не в повече :D
Долче, при мен не е до чувства само, а и кръвта го показва. Хемоглобинът и желязото са ми хубави. Преди време имах проблем и с желязото. Не е да ми е системно високо. След като пих добавка В12. Сега само чрез храна го усвоявам витамина. В последно време много натиснах с храни богати на желязо и се е натрупало. Косата ми е здрава. Цикълът редовен и нормален. Енергия имам и за подаръци да правя. 😃 Джеръми, витамините  изследвах тези дни - В12, Д и фолат - екстра са. Без добавки. Цинк 17,7 (12-24), без добавки, не бих казала, че е горна граница. Всъщност добавки не ми понасят, медикаменти още по-малко. Трябва да е нещо на умиране и спешно, за да ги включа. Иначе съм на природолечение, храни, билки, интервално хранене... Ще пусна и мед, както ме съветваш. Много мразя такива скрити проблеми.
Мда цинка ти е добре, при мен, когато медта ми беше поднормена той беше наднормен. Вече ако успяваш без добавки да поддържаш д над 40 ng/ml и б12 над 330 pmol/l браво, една година се опитвах безуспешно да ги вдигна до тея нива по-естествен начин и разбрах, че нема да стане. Ако трансферина (сатурацията на желязо), ти се окаже висок, това би означавало, че защото тялото дълго време е страдало от липса на желязо, когато се добере до такова започва да транспортира бързо желязото за да компенсира.
Долче, може ли да ми отговориш на въпроса за желязо и В 12.
С каква разлика да го пия? Един ден желязо, а на другия В 12. Или в един ден с няколко часа разлика?
Минимум 4 часа разлика, като предполагам знаеш, че всякакви витамини се взимат също с минимум 4 часа разлика от тироксина (всъщност там се понякога се препоръчва дори 6 часа, но според мен е по-скоро подсигуряване и 4 са достатъчни). B12 ти е бил до края на декември 2021, но като ги свършиш би било добре да вземеш други.

# 220
Ми аз витамините си ги пия сутрин час и половина след тироксина.
Не мога да ги влача на работа, а и да ги взема, ще забравя.
Примерно събуждам се за първа смяна в 6,10. Джурвам хормона, спя още 10-15 минути, ставам, топля вода, джурвам я, след 10-15 минути си правя кафе и ям киви. Толкоз, повече време нямам. Витамините ги пия като съм първа към 8,00 часа. Има час и  половина два.
Толкоз мога.

# 221
  • Столичанин ама не в повече :D
Ами всичко е въпрос на усвояване, трудно е когато се приема каквото и да било отвън и са повече нещата да се комбинират (било то хормони, витамини или минерали), примерно за споменаваните б12 и желязо, когато се приемат по естествен начин (демек чрез храна), тялото си има механизми по които да усвои каквото му трябва и да не е за сметка едно на друго, да речем черния дроб е богат и на желязо и на б12, ама когато се яде не се получава примерно усвояване само на желязо и неусвояване на б12 (или обратното), когато обаче се приемат отвън б12 и желязо, задължително трябва да има интервал между приема, защото в този случай едното пречи на другото и другото на първото.

# 222
Започнах да чета  книгата Код Диабет снощи. Месец януари  - 2 кг съм от изминалия месец.
На колко месеца пускате контролни изследвания Инсулин, кр захар, гликиран хемоглобин. и тн
Записах си по горе изследванията за витамини ще ги пусна със следващата контрола.
Прочетох че някои имат апаратчета да си следят захарта, вие ползвате ли, ако да какъв ?
Много ми се яде тестяно и сладко просто ужас Sad

# 223
Ами всичко е въпрос на усвояване, трудно е когато се приема каквото и да било отвън и са повече нещата да се комбинират (било то хормони, витамини или минерали), примерно за споменаваните б12 и желязо, когато се приемат по естествен начин (демек чрез храна), тялото си има механизми по които да усвои каквото му трябва и да не е за сметка едно на друго, да речем черния дроб е богат и на желязо и на б12, ама когато се яде не се получава примерно усвояване само на желязо и неусвояване на б12 (или обратното), когато обаче се приемат отвън б12 и желязо, задължително трябва да има интервал между приема, защото в този случай едното пречи на другото и другото на първото.
Сега остава да обясниш защо от естествена храна няма нарушение при усвояване на витамини, а при изкуствените има.

Да питам нещо. Подеизичния В 12 дето го имам може ли да не се смуче, а да си го глътна с вода директно?
Има ли значение за усвояването?

# 224
Джеръми, дали е възможно проблеми с черния дроб да водят до високо желязо в кръвта и нисък феритин, какво мислиш по въпроса? Имам хипотеза, която трябва да проверя дали има основание.

При теб ми е странно, че не си натрупвал витамините с храната. Да не би да си приемал в количества храни, които пречат на усвояването? Как си с червата?

Общи условия

Активация на акаунт