Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 46

• 30 876
  • 733
  •   1
Отговори
# 420

Относно Ph на урината- то не отразява ли моментната стойност, т. е. не е ли нормално все пак да има вариации от ден до ден?
И аз така си мисля.
Сутрешната първа е винаги по-силна и с тъмен цвят.
Вчера вечерта измерих и се успокоих.

# 421
Когато супата ми е зеленчукова я ям с кюфте.  ММ се смее, но за мен това ми е хлебчето към супата.

# 422
  • София
Искам да ви питам нещо. Ако се яде 3 пъти на ден през 4 часа и едно от яденията е плодове, кога е най- уместно да е от гледна точка на това, че ще качи захарта? Първото или средното за деня според вас. Знам, че не е оптималното, но имам своите причини.
Мисля да започна да се храня в 8- часов интервал с горе- долу определени часове.

# 423
От четене в темите моят извод е, че ако се яде нещо , което покачва кз, като плодове, лакомства, то трябва веднага след консумация да се изгори с физическа активност.
Ако аз реша да ям плод, то ще е или сутрин, преди тренировка или бързо ходене, или на обяд.
За вечер знам, че е адски вредно.
Нека хората с по- голям опит да кажат.
Преди време ядох след вечеря круша и сутринта кз ми беше 6,1.
Та ...

# 424
А значение има и какви плодове ще се ядат, и по колко...Заквасена сметана с горски плодове не ми вдига захарта, даже с малко друг плод сигурно не би било чак толкова зле. Иначе по кое време- при някои сигурно няма значение, на други КЗ им се покачва повече сутрин или вечер...Аз бих предпочела май средното хранене.

# 425
Снабдила съм се с маскарпоне и боровинки, но не зная кога ще пробвам и меря.
Мен всеки плод ме плаши.
Тъкмо съм докарала  кз вечер 2 часа след хранене с режимно до 4,7

# 426
Хм...вчера вечерта ми дойде...дали има връзка? 🤔
Резултат след кафе с мляко и сметана (не съм пила/яла друго днес). Не знам дали беше минал час след изпиването, но беше чаша 450 мл, разредено с топла вода, а по принцип го пия "бавно и славно", на глътки, когато е в такава чаша...От първата глътка със сигурност беше минал час, час и половина (ако не и повече). Странното е, че не се чувствам зле...Преди да пия кафето съвсем леко ме наболяваше главата, но снощи ми дойде МЦ и реших, че е заради това.
Скрит текст:
Другата "екстра" е, че и ММ снощи ми писа, че е с ковид и в болница (а не е и в България) и през нощта не спах, сутринта дремнах няколко часа...Новият магнезий ме държи до голяма степен като "упоена", налегнало ме е едно такова спокойствие, но все пак...малко или много го мисля ММ, щели да го местят в ковид болница (миналата седмица роднина отиде в болница за операция на крак, преместили я в ковид отделение, добре била уж, а накрая почина от ковид)...🥺

Последна редакция: пн, 24 яну 2022, 23:54 от dolce miele

# 427
Долче, от всичко може да е. Еднократно измерване извън "нормите" може нищо да не означава. Може и грешка при измерването да е. Веднъж моя ми измери 2,8 което нямаше как да е вярно, измерих втори път веднага след него и си беше нормална.
Бързо оздравяване на мъжът ти!

# 428
Момичета, взех си Б12 на натурал факторс табл. За смучене. Чета указанията, разтварят се в 200мл и се пият 2 лъжици. Хм.
Нали е табл. За под езика? Моля, който е ползвал за инфо.
😊

# 429
Таблетките са подезични. Ако разтваряш и пиеш се обезсмисля, че са подезични...това упътване е глупост! 😃
Миоки, не знам. Досега не съм хващала да ми мери погрешно. Мерила съм последователно, едно и също горе-долу изкарва. Но пък сега е 4,8, значи черният ми дроб е освободил малко глюкоза. 🙂 Лек и абсолютно търпим глад почувствах 15-20 минути преди да измеря повторно. Явно 3,6 не е стойност, която да ме кара да се чувствам зле. Измервала съм и 3,7, 3,9 и тогава пак се блещих пред машинката, защото си се чувствах добре.

Последна редакция: пн, 24 яну 2022, 23:55 от dolce miele

# 430
Искам да ви питам нещо. Ако се яде 3 пъти на ден през 4 часа и едно от яденията е плодове, кога е най- уместно да е от гледна точка на това, че ще качи захарта? Първото или средното за деня според вас. Знам, че не е оптималното, но имам своите причини.
Мисля да започна да се храня в 8- часов интервал с горе- долу определени часове.

Най-добре сутринта. Но всичко е до организъм и дали въобще досега си правила така - едното ядене да е плодове.
При мен и преди нв си закусвах плодове и сега го правя. Сега само като съм на работа, пак ще хапна сутринта киви, но преди да тръгна ще изям едно яйце варено с малко масло, че да не ми е гладно. Обядвам към 13.
Иначе вкъщи като съм си, ставам и по-късно и грам не ми пречи, нито ми предизква глад.
Гледай да са плодове с нисък ги.
Може и банан да пробваш, но зелен.
И Джереми беше пускал изследвания, че не вдига толкова, аз също нямам проблем с него. Не както с ябълка примерно.
Обаче пак ти казвам, всичко е до организъм.
Някои хора тук са писали, че като ядат плодове съчетават с протеин. Това и в зоната го има. Сирене примерно. Хем има мазно, хем  протеин.
На работата понякога също хапвам някой плод. Често даже. След вечеря също примерно час парче мандарина.
Не е много ок, но нали едно време имах 10 вечери Grinning и ми е останало нещо да чопвам.
Ако имаш глюкомер, просто си следи.
И като казвам сутринта имам предвид, че през деня сме по-активни и В ще се изгорят. А вечерта ще е по-трудно.

# 431
Да ви питам - нещо ме е налегнало желание за ром.. та видях в лидл една колекция ромЧета ето такива

Не че ще седна да се напивам, но много приятно ми изглеждат.. следвам правилото колкото по голям процент алкохолност, толкова по малко ВХ.. такива неща пи ли ли сте? Има ли някъде където да мога да проверя данните за Вх на алкохолите? В тази колекция има тип сметанов ром май, с канела, такива истории но никъде не пише стойности..

# 432
Аз плодове ям винаги следобяд.......но аз като цяло до обяд избягвам да ям, освен ако не съм умряла от глад, защото именно преди обяд качвам КЗ.....2 дена подред хапвам ягоди със заквасена сметана.......никакво качване нямах......и това много ме радва....с боровинките също нямам проблем Simple Smile но последните ягоди, които купих онзи ден от Била, бяха безобразно вкусни....не като типичните нямащи вкус на нищо по това време на годината.....
Миоки/Долче....извинявам се, че малко ви бъркам....някой беше писал за лентичките за пх....и на мен така ми показва странно...бях писала още като ги взех.....не може изобщо да се определи на кое отговаря.....сутрешната урина е най-важна......като баш най-първата се изпикава.....събира се средната и се мери........после няма смисъл през деня да се мери Simple Smile Лентичките ги няма по аптеките.....обиколих доста...само поръчка онлайн.....

ИМам още един свален кг.......вече съм 65 Simple Smile ...обаче, нещо не ми идва тоз месец....а според мен трябваше вече.....дали е от малкото калории....или одъртяването...не знам....вариант за 9 месечна "почивка" не приемам Simple Smile Бързам да се оплача, че току виж ме изпревари и дойде...мЦ Simple Smile)))) хем ми е добре така...хем ме чопли......

# 433
За лентичките дето са с две квадратчета там каквото и да се нарича реактивът, предполагам чуденето е като съвсем същата комбинация не я намираш на скалата?
В такъв случай мисля че си ги намираш поотделно горната и долната коя на какво рН съответства и усредняваш.
Както и за урина съм виждала на някакви такива ленти в указанията да се измери първата урина и после втората и да се усредни от двете.
Пак сте изписали света докато работя, четох по диагонала пък когато имам време ще се връщам, сакън да не изтърва нещо интересно Grinning

# 434
  • София
Мерси, момичета. Аз също четох за смесване на плод с ядки, за да не се вдига захарта толкова. Може би да пробвам "сутринта", тъй като мисля първото ми ядене да е в 12... После към 3 обяд и към 7-8 вечеря. Лягам късно и няма да издържа от 6 до лягане да не ям.

Общи условия

Активация на акаунт