Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 46

• 31 454
  • 733
  •   1
Отговори
# 510
  • София
До миналата седмица пиех магнезий пак на Солгар, но от 200 мг. и си бяха съвсем поносими като размер. Не знаех, че има от 400, грабнах ги набързо като видях, че пише  “Магнезий цитрат” и вкъщи се изненадах неприятно.
Doli, на коя марка е течният магнезий?

# 511
Здравейте момичета,
Бих искала да попитам има ли вариант да се направи  трикратно изследване на инсулина без да се натоварва организма с глюкоза.Бях чела някъде из темите назад,за вариант с ядене на нещо много сладко,но не знам дава ли добър резултат...
С установена ИР съм преди няколко години.На 120 мин. беше 120,а на 180 мин. 75. Бях започнала лечение с Метфоргама,но забремях,родих,кърмих и лечението го занимарих.Стана ми доста лошо от това натоварване и се чудех има ли вариант за избягване?
Съжалявам,че не съм се ровила назад,да намеря отговор,но темите са много и дълги 😊
Няма смисъл от такова, защото първо няма с какво да се съпостави, второ, всяка комбинация от храни ще даде различен резултат. По-добре си следи на гладно инсулина или направи лабораторно натоварване и не си губи времето и парите да ядеш сладко, което освен глюкоза, ще съдържа и един тон други вещества, които могат да дадат отклонение.

# 512
Здравейте момичета,
Бих искала да попитам има ли вариант да се направи  трикратно изследване на инсулина без да се натоварва организма с глюкоза.Бях чела някъде из темите назад,за вариант с ядене на нещо много сладко,но не знам дава ли добър резултат...
С установена ИР съм преди няколко години.На 120 мин. беше 120,а на 180 мин. 75. Бях започнала лечение с Метфоргама,но забремях,родих,кърмих и лечението го занимарих.Стана ми доста лошо от това натоварване и се чудех има ли вариант за избягване?
Съжалявам,че не съм се ровила назад,да намеря отговор,но темите са много и дълги 😊
А какво печелиш от това да се наядеш с нещо много сладко вместо чашката с глюкоза? Освен че никъде няма да намериш референтни стойности за след еди каква си храна, нормите са за 75 грама глюкоза,на гладно и без нищо друго към нея.

# 513
  • Варна
Елора - да вероятно разказвам вицове,много сте мила!
nаtka ,че почти припаднах,нищо не печеля!
Миоки,аз нямам намерение нито да си губя времето,нито парите,просто попитах,защото съм сигурна,че е дискутирано назад в темите.
Аз сама не съм решила да се натоварвам,лекар ми го е предложил,тъй като са минали над 3 години и вероятно резултатите не са същите и ако се налага лечение с препарат,дозата вероятно ще е друга,не че се и насилвам да пия хапчета,но съм качила 15кг след раждане,които не мога да сваля и може би се налага.Инсулина на гладно ми е добре,върти се около 5 и по него не може да се разбере нищо,захарта също.ми е добре,като изключим,че понякога пада именно заради инсулина.
Взехте ме за супер невежа...чела съм достатъчно по темата и за режима и реших да попитам,тъй като наистина както казах съм го мяркала като дискусия,но не помня точно в коя тема беше и тогава не ме и вълнуваше толкова отговора.
Лека вечер и благодаря,че бяхте толкова "мили"!

Последна редакция: чт, 27 яну 2022, 20:52 от Miimssy Todorova

# 514
Изследването е със 75 грама глюкоза - дали ще ги изпиеш или изядеш, резултатите се сравняват с толкова. Ако са толкова, ти прилошава, но ако е различен "товарът" тия резултати нищо не казват и язък за погълнатата захар.
Трети вариант не се сещам, нито пък с какво те обидихме...

# 515
Дискутирано е и заключението на списващите е същото като току що направеното - няма смисъл. Ако ще правиш изследване, направи го както трябва, иначе е загуба както вече писах.

# 516
  • Варна
Изследването е със 75 грама глюкоза - дали ще ги изпиеш или изядеш, резултатите се сравняват с толкова. Ако са толкова, ти прилошава, но ако е различен "товарът" тия резултати нищо не казват и язък за погълнатата захар.
Аз пих цяло шише от 500 мл вода,в която беше разтворен пакета с глюкоза. В лабораторията ме накараха да го изпия на бързо и тъй като е на гладно,ми падна рязко кръвната захар и ми стана адски зле.Запомнила съм го с лошо и за това исках да го избегна.
Ще се консултирам отново другата седмица с ендото.

# 517
Аз натоварване не съм правила никога. Приех, че съм зле по косвени симптоми и изследвания и действам като с тежка ИР.

# 518
Само при такива изходни условия е достоверно, всичко друго е съвсем малко по-информативно от хвърляне на боб, съжалявам.
Винаги има вариант като си знаеш че си с ИР да почваш режим и спорт направо.

# 519
Dolce, аз да използвам “промоцията”, че си се отдала на магнезий 😜, че в една друга тема пуснах въпрос и не ми отговориха:).
Та накратко - прекарах се и си купих маг. цитрат на Солгар от 400 мг., но таблетките са с големината на майски бръмбари😬 и нямат преглъщане, дори като ги разчупя на 1/2. Дали, ако ги сдъвча на парчета, това по някакъв начин ще попречи на доброто им усвояване? И дали да взимам 2х/1/2 или направо 1х1/2 ? Нямам конкретни оплаквания, които да изискват голяма доза.
Аз изпих 2 опаковки от същият магнезий...наистина са огромни, но на мен не ми хареса това, че дозировката е ниска...сега си купих друг, като капсулите са съвсем нормални....Simple Smile
https://www.afya-pharmacy.bg/productbg/14245

Цвекло не мога да гледам и на картинка...камо ли да го ям.......преди съм правила салата с натъргано цвекло, морков, ябълка и чесън........ако не е добре овкусено винаги бие на пръст........бля.....толкова не мога да се преборя.....чакам с нетърпение хубавите краставици.....хубавото време за разходки.......от както отслабнах- много ми е студено.....до тази зима не бях обличала пуловери и разни такива........още не съм обличала де, че имам някъде 2 ама не ми се рови из чувалите с дрехи....мръзна си ...Simple Smile

# 520
  • Sofia
3-4 пъти съм правила изследването с глюкоза и никога не ми е ставало зле 🤔

# 521
Хипогликемия предизвиква такова количество глюкоза при някои хора. Зависи си от състоянието на конкретния организъм и как реагира на поетото вещество.

# 522
  • София
Азара, това не е ли огромна доза? За пръв. път виждам такава разфасовка. А аз си мислех, че 400 мг. е много.
Гледам, че препоръчителната дневна доза е 200 мг. Ендокринологът казва ли нещо по въпроса?

# 523
Азара, това не е ли огромна доза? За пръв. път виждам такава разфасовка. А аз си мислех, че 400 мг. е много.
Гледам, че препоръчителната дневна доза е 200 мг. Ендокринологът казва ли нещо по въпроса?
Моята опаковка е от 600мг и са 90 таблетки.....сега се загледах че тази доза е друга.....на същата марка е. От Солгара пиех по 2 на ден.....в по-старите теми имаше дискусия относно дозировката, ама вече не помня какво беше....тогава започнах да пия по 2 на ден....

# 524

И аз не разбрах Joy
Аз ако седна да обиждам, ехеее...
Аман от свръх тънкообидни.

Самия факт, че е припадала от глюкоза е достатъчен, че си има проблем и не толерира въглехидрати.
Здрав човек обработващ правилно глюкоза няма да припада. Толкоз.
И кз на гладно, нито инсулин нищо не означава.
И би трябвало ако човек е чел достатъчно да знае, че това състояние е до живот и нужен отново режим до живот.

Общи условия

Активация на акаунт