Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 46

• 31 416
  • 733
  •   1
Отговори
# 615
Азара, аз имам приложение за МЦ, там въвеждам датите. 😉 Много по-лесно ми е от записване, а и 2 дни преди МЦ ме предупреждава, че цикълът наближава...

# 616
На 43 не е ли малко рано за менопауза? Знам че е индивидуално, ама все пак рано ми се вижда.
Моят цикъл също се скъси леко откакто минах на ВМ-НВ хранене, ама говорим за два дни примерно - от 28-29 стана на предимно 27 дни, понякога 26. Вече няколко години си е така. Това лято в най-големите жеги даже още по-скоро идваше, но на това не обърнах особено внимание, не бях само аз така. Поне си мисля че е от това, ставало е дума и преди из темата и други също са споделяли такова нещо. И на сестра ми така се отрази, а пък тя е и няколко години по-млада.
Приложение ползвам и аз, преди дращех по разни календари и календарчета из къщи но така ми е по-удобно. Гледам че и на фитнес гривната в приложението има следене и на цикъла, макар и по-опростено от нарочно приложение за това.

# 617
При цикъл 20 - 25 дни е чудно, че вече не е с изчерпан яйчников резерв. При много жени настъпва след 40г.

# 618
  • Пловдив
Долче, аз приемах хром и ванадий на Natural factors, бях доста доволна от ефекта на добавката, но предозирането с хром например има страничен ефект - главоболие. Това е лаишки казано, без да съм проучвала усилено, но го изпитах на себе си, за това и не приемам дълго време добавката. Въпреки всичко повлиява апетита и регулира нивата на кръвната захар, нямах колебания, рязко падане или вдигане (но все пак бях и на режим). Приемах и вечерна иглика, много добре действаше при мен за цикъла, който беше обилен и болезнен,  идваше обаче изключително точно и намалих болката, вече можеш да изтърпя първия ден. Всъщност точно заради това бях изключително притеснена при липсата на МЦ, мислех, че продължителната почивка на морето е оказала влияние. След двата отрицателни теста се бях притеснила, но се оказа нещо съвсем различно, слава богу.

Последна редакция: сб, 29 яну 2022, 22:52 от alice_ in_ wonderland1

# 619
Май само аз писах за хром пиколинат, ако е писала и Елора, не съм прочела...🙂🤔 А при каква доза може да се предозира с хром? Аз мисля да приемам по 1 таблетка дневно 200 мкг (както си е препоръчано на опаковката). И главоболието дали е било от хрома или от съдържащи се ванадий (той пък за какво е?)? 🙂

# 620
Долче, не съм Джереми, ама хич не е добре да пропускаш. Аз имам от години отделена капачка от крем за лице и всяка вечер слагам хапчето и то ми е до леглото. Ако се събудя случайно го пия, ако не в момента в който стана го пия. Като рефлекс ми е.
Имам три блистера и да ти кажа обмислям тирозинт да пробвам. Само се чудя на каква доза.

Азара, от колко време ти закъснява?
Прим ойл може да опиташ?
И Алис сега е писала същото.
Преди да започна режима имах си регулярно кисти, които се пукаха. На всичкото отгоре редовно го нямаше. С месеци, а не с дни.
Доста преди да започна режима още си бях дебеличка и почнах прим оила. Пих го някъде към 4 месеца. Дойде ми след петия ден прием и си продължи да идва редовно вече. След спирането също е идвал редовно. Сякаш нещо ми регулира. След преминаване на режима никакви драми не съм имала. Понякога подранява, понякога закъснява с 2-3 дни, ама не ми е зор. И преди като бях пълна имах и жестоки болки по време на мц. Зверски + страшни нерви. След преминаване на режима, болки почти нямам. Даже и с миомата.
Случвало ми се е толкова силни болки, че съм пиела по 4 спазмалгона или нош па и нищо не помагаше. Взимала съм и болнични, защото можех само да лежа. Сега почти хапче не ми трябва. Някакви леки бодежи в началото. Не ми пречат. И нервите ги няма като преди. Понякога съм една такава чувствителна и нервна, ама даже не ми и личи.
Може да отидеш хормоните да видиш. Но предвид рязката промяна в храненето може би е нормално.
Какво да ти кажа за кожата. Такъв е живота, но това не е драма. По-добре да сме здрави. Аз съм била с повече кила от теб. Отчасти факта, че първите 20 кила ги свалях 3 години донякъде помогна да няма увисване. Ама от режима за 8 месеца - 25 кила, та си има не увисване, а по-скоро сбръчкване. Между бедрата много леко, на гърдите и най-вече на корема. Правя си упражнения, каквото такова. Иначе си купих да пробвам с бадемово масло да мажа вечер корема за известно време да видя ще има ли някакъв ефект. От три дни съм го купила, днес мисля вече да се намажа.
Има и някакви процедури по масажни салони /лифтинг и незнам си какво радиочестотни дрън дрън процедури/, понякога се замислям, после се отказвам. Освен това имам и още малко за свиване. Даже не съм и запозната точно към какво да се насоча ако реша.

Алис, това за хрома не го знаех. Но аз хром взимах в началото. В интерес на истината имаше уталожване на глада за сладко, нищо че не бях на режима.

Хром с ванадий пък съвсем не съм приемала, даже не знаех, че има такова нещо като ванадий. Гугълнах го, интересно е, ама и пише, че не трябва да се прекалява.
Може би наистина с почивки трябва да се приема.

За мц и аз имам приложение. Но мц не се съобразява с приложението и ту идва 2 дни по-рано, ту 2 дни по-късно.
Пак поне знам кога да го чакам.

# 621
  • Пловдив
Май само аз писах за хром пиколинат, ако е писала и Елора, не съм прочела...🙂🤔 А при каква доза може да се предозира с хром? Аз мисля да приемам по 1 таблетка дневно 200 мкг (както си е препоръчано на опаковката). И главоболието дали е било от хрома или от съдържащи се ванадий (той пък за какво е?)? 🙂

Объркала съм се, чета ви наведнъж и съм се омагьосала, извинете ме. Поправих се, за да е коректно всичко. Доколкото бях проучила хром и ванадий в комбинация влияят положително на инсулина и се препоръчват при диабет. Но по мои наблюдения повече се използва хром пиколинат. Мисля, че дневната доза на хром е доста по-малка, а главоболие се появи към края на употребата. Естествено, не е гаранция, че то не е причинено от друго, човек когато прочете странични ефекти някой път може и да сгреши.
Елора, да, много е добре игликата, жените с болезнен цикъл изживяват трудно онези дни и е неприятно. Аз не си спомням дали Хашимотото не оказваше влияние върху цикъла, забравих какво съм чела вече. Сложно е с хормоните, това е истината.

Последна редакция: сб, 29 яну 2022, 23:04 от alice_ in_ wonderland1

# 622
Алис, а колко време го пи хрома и по колко на ден?

# 623
И дали главоболието не е било от ванадия (оставам с впечатление, че са били в една опаковка с хрома)?
Елора, аз по принцип не съм забравана. Не е типично за мен. Няма нужда да ми е до леглото- но и там да го сложа, пак има как да го забравя...то стигне ли се до този момент 😃 В кухнята си държа хапчетата, винаги първо отивам до ВЦ, после в кухнята да пия хапчето. Днес обаче станах по-късно и направо пих кафе...абсолютно забравих за хапчето до вечерта...Предните 2 пъти поне се сетих много скоро.

# 624
  • Пловдив
Алис, а колко време го пи хрома и по колко на ден?

По две на ден, както е на опаковката, около 3 месеца, след това спрях. Долче, в материалите за хром твърдят, че той причинява главоболие при предозиране. А иначе хром и ванадий са в една таблетка, така се предлагат:
Скрит текст:
Редакция: Долче, доста хора с ИР приемат хром пиколинат и не съм чула оплаквания, та ако за него си по-спокойна, може да пробваш, ако не си вземала вече, тогава знаеш как ти действа.

Аз също не съм забравяла пиене на Еутирокс, но веднъж обърках реда - единия ден пия по едно, а другия - едно и половина. Много разсеяно от моя страна, но ми казаха да не се притеснявам.

# 625
При цикъл 20 - 25 дни е чудно, че вече не е с изчерпан яйчников резерв. При много жени настъпва след 40г.
Това звучи съвсем логично.......не се бях замисляла. То и с инсулина става така.......ядене на боклуци...и после що свършил инсулина.....Sad
Безнадежден случай съм аз.....приложения 2 пъти съм сваляла....ама после ги зарязвам.....не знам как да ми се случат нещата.....
Елора, от както съм на режима ...бях писала.....изчезнаха ми всички предменструални идиотии, с които се чувствах мнооого зле последните години....нерви и чудо, дразнеше ме как някой диша около мен...направо като бомба...аз и затива сега съм объркана, и като нямам никакви предшестващи симптоми, съвсем не знам кога да чакам.....нямам никакви оплаквания.....ох, дано не съм бременна само, че никак не виждам ситуация на 43 с диабет.....ще взема един тест на първо време, и ще се обадя на моята близка докторка,,,,хем ми е много добре така.....хем не ми излиза от главата.....дразня се......
Какви приложения ползвате за МЦ?

# 626
  • Столичанин ама не в повече :D
Джереми, на обикновени изречения като рипат някои хора, проблемът си е в техния телевизор.
А интонация, стойка, мимики, жестове - тия неща тука не минават. Ако нещо се възприема не както трябва, проблемът е във възприятията. Щото има хора и добро утро да им кажеш, ще кажат, че си груб.
Това първо.
Второ, да ровиш така, да копираш е доста показателно за емоционалното ти състояние. Да не би да ги събираш в някои файл? Grinning
Но говори и друго.
Вадиш нещата от контекста /което е супер некоректно/, защото дай да видим по какъв повод са написани тези неща.
Тогава истината ще лъсне.
Изкривяваш нещата,  а това не говори добре.
И като цитираш, цитирай както трябва, за да се кликне на цитата и да се види от хората защо е написано + цялата история от постове.
А излекуването и промяната при хората протича по-различен начин.
Има хора им е много трудно, само питат и като не им харесва започват да бълват огън и жупел. Неведнъж тука си пишем ние и коментираме, идва някаква и веднага с рогата запова да ни казва как ще умрем и колко сме прости да спазваме този режим. На такива басма съвсем не цепя. Понякога съм ги насолвала, пък ако не ми се занимава ги подминавам.
Други не бълват, но излизат и не влизат повече.
И аз тук в началото съм скачала. Не чак срещу самите хора, а срещу съветите за нввмх.
Някои могат от раз. Много зависи и от това колко са болни. Азара се стегна и от раз промени, но тя се е уплашила. Не е и глупава, видяла е стария начин до какво води.
Бледолилава също за един ден смени храната.

За магнезия си мисля, че зависи и от формата.
Има много хора приемат обикновени боклуци и не е ясно как се отразяват. Примерно магнезиев оксид за 5 лв., бъкан с куп консерванти.
Магнезиевия оксид може да е смотана форма, но да няма някакви странични ефекти в/у тялото. Просто предполагам.
Но в евтини добавки купищата консерванти и стабилизатори определено си оказват влияние. То и се събира.
Мне, търсих едно дълго проучване дето съм превеждал, и покрай него видях и тоя пост пълен с цитати, който перфектно предава това, което се случва в тая тема през няколко месеца, обаче виждаш ли, че не е нужно човек да е директен за да засегне някой нерв Wink, въпроса е че човек като не цепи басма няма как да очаква друго освен нецепене на басма спрямо себе си и съответно пак опираме до простата психология, че се държи с другите така както той смята, че заслужава да се държат с него, което говори и за личната себеоценка и самочувствие и още много други неща. Ако проблема е само в един телевизор е възможно проблема наистина да е в него, обаче ако проблема е в повече телевизори, дали не е доста по-вероятно реалния проблем всъщност да е в антената, която предава сигнала към телевизорите. Когато явно от доста места се среща цитата на долчето, че в "онази тема има само фанатички и злобни и заядливи лелки" (защото и аз съм го срещал), това определено би трябвало да даде повод за размисъл. Та толкова за истината.
Джерами, стоя зад думите си от скобата. Още повече, че аз нямам навик да се изразявам, както в цитираните от теб обръщения. 😉 И все пак, сигурно си забелязал, че само защото не съм съгласна с теб по някои въпроси, не слагам "Х" на всяко нещо, което пишеш. Напротив. Затова и ми е странно, когато други хора слагат всички потребители от тази тема под общ знаменател и публикуват по други теми какво ли не. 😉 Особено потребители, за които всичко привидно е уж ок, пишат тук дълго време, дават им се съвети, благодарят (въобще не изглеждат обидени)...а по-късно чета в друга тема (всъщност "други теми"- защото съм виждала подобни неща и в теми, които нямат нищо общо с ИР), че искали да си ядат въглехидратите и им омръзнало "някой да им ги забранява"... 🤔😉 В тази тема всички били "фанатички и злобарки"...А още по-късно пък се оказва, че само "гадният режим" с ограничаване на вгх действал при тях...🙂
Планк с опора на ръце и лакти правя аз, на мен ми се струва по-ефективен.
Както поясних има различни начини да се каже едно и също нещо, защото вероятността "директността" да остави съвсем различни впечатления от идеята за помагане е много по-голяма отколкото внимателното боравене с думите, именно защото интонация, стойка, мимики, жестове тук не минават, тъй като не могат да се видят и усетят. Относно тироксина 1-2 пъти пропускане не би трябвало да даде по-голямо отражение от това, което вече си усетила. Относно хрома обаче имам някакъв спомен, че може да намали действието на инсулина, и нещо свързано с невроните, със сигурност трябва да се внимава за проблеми с бъбреците и черния дроб  Въпроса е че ми се струва, че добавките които пиеш започват да добиват голямо количество, което може би показва, че има отклонения от най-оптималната посока...
Абе каквото и да кажем, все ще сме лоши Joy
Ако не кажеш нищо, ама те не ми помагат.
Като им кажеш как седят нещата - фръц, пръц, зли жени, насилници.
Ако влязат при Узунов тогава ще видят какво е фанатизъм от "класа"

При планка се опитвам да разпределя тежеста по цялата ръка, а не на лъкят примерно да ми пада. По-добре ми е.
Е що кълнеш сега хората, какво са ти направили че ги пращаш при Узунов? Joy

Опитвам се да не забравям че човек с поставена диагноза често е объркан и уплашен, при което естествено се стреми към по-малко промени че и те са си стрес. Не винаги ми се получава обаче, факт. Хем помня че и аз като здравословно не бях особено добре, на мен също ми беше още по-къс фитилът.
В това дето се разигра последните дни, няма виновен и невинен, нито пък някой на някого нещо е позволил или забранил. Често се шегувам че тук не е римокатолическата църква че да раздаваме индулгенции, всеки си решава доколко да е "праведен".
Нормално е да влязат поне двама-трима с леко по-остър тон, при положение че драмата започна с питане от сорта на Абе аз не ща така ами искам иначе да си направя изследването, вие със сигурност сте писали ама на мен не ми се търси, та да ми кажете.
Мързи ме да изровя точния цитат че много се изписа, но баш така си звучеше. Плюс безброй удивителни дето поне мен винаги ме напрягат, хем знам че в повечето случаи не носят такъв смисъл. ами хората така си пишат явно доста често.
И от там нататък почнаха всеки на другия да се засяга от думите.
Интересно ми е и на мен като видя/чуя някой как казва че само с такъв режим влиза във форма, особено ако после добави нещо започващо с "обаче ..." и следват обяснения защо не можело то така, та съответно и формата не е желаната. Ами техен си е изборът, не са малки.
И като не ще така, а иначе, се обяснява, защо иначе не е добра идея и няма да покаже реален резултат (както между другото аз направих).
А и крайните заключения също не са уместни, защото се сещам за едно момиче дет се хранеше вм-нвх отдавна (забравих и името), дето съм и гледал някакви снимки, на които външно изглежда перфектно, но кръвните и изследвания бяха зле, и и казах, че въпреки модата просто трябва да смени храненето ако иска да подобри здравето.

Последна редакция: нд, 30 яну 2022, 00:10 от jerami

# 627
Моят се казва My Calendar
Като го напишеш сега видях, че приложението се казва Менструация календар.

# 628
Е аз не написах ли също защо не става с пасти ами се прави с точното количество глюкоза това изследване? Както и още няколко души, ако правилно си спомням.
На мен лично ми е странно това желание да седнеш и да се наядеш със сладко, при положение че знаеш че си с ИР, че и да е с цел а не просто щото ти се е прияло много. Прилошаване от захарта изпита за изследването само показва че хич не е добре да се яде такава. Ама това е ясно и без да се прави натоварване отново - и точно това написахме на потребителката. Да не се занимава с глупости ами ако не ще да прави натоварване "по книга" да го пропусне и да почва режим и спорт направо.

# 629
Aзара, и моят е "Моят календар", символът е нещо като тефтер/дневник с цветенце. Помня, че имаше и други подобни.
Джерами, желязото и магнезия не ги броя за добавки 😅 Желязото е must заради дефицита, магнезият е отскоро, определено и той е must. Хром пиколинат, фолиева киселина поръчах малко импровизирано (в промоция са, мисля да изпия по 1 опаковка, не да ги пия дългосрочно). За Б 12 се канех отдавна, бях го сложила на заден план- там още няма начин да съм стигнала до оптималното ниво (но заради желязото отлагах- явно ще трябва да "жонглирам" някак между желязо и Б 12). В последните седмици всъщност добре ми потръгнаха нещата, не знам дали от магнезия или от новото желязо (или е комбинация от двете), но започвам да се чувствам много по-добре.🙂 Даже започвам да си отглеждам една малка тайна надежда, че може би след известно време ще видя най-накрая феритин над 20... 😊
По другия въпрос- писали са ми и на мен хора на ЛС и много съвети съм давала и с много, ама много дипломатичен и смирен тон. И в темата също. Ами, според мен не е много редно да се заклеймява цяла тема и всички потребители в нея и да се забравя удобно, че някои хора са отделили от времето си, за да помогнат. Особено пък в теми, които нямат нищо общо с ИР и думите са вметнати ей така, междудругото. Една част от тези потребители, докато пишат в тази тема за ИР, твърдят, че харесват месо, нвх режим спазват- че даже се обиждат, ако някой ги попита сигурни ли са, че наистина спазват нвх режим или пък дали не прекаляват с мазнините (нали...за някои е "мазния" режим). После пишат в други теми как не пропускат да влязат в супермаркет и да си купят по 2-3 банички или бутер кроасани от топлата витрина (минимум по 2- за норматив), гади им се от месо, а тук някой ги карал да ядат "само месо и лой/тлъстини" и др. подобни. Странно, че тези потребители не се сещат и за хората, които са отделили от времето си съвсем добронамерено, за техните чувства и т. н. Аз съм отделила от времето си, защото съм искала, не съм чакала "похвали" или някой да ме превъзнася по други теми из форума. Но примерно подобни "предупреждения" за фанатички, злобарки, лелки понякога предварително настройват и отблъскват други хора с ИР, които може би пък биха имали ползи от тази тема. 🙂

Последна редакция: нд, 30 яну 2022, 00:39 от dolce miele

Общи условия

Активация на акаунт