Бързи здравословни въпроси и отговори – 33

• 35 048
  • 753
  •   1
Отговори
# 630
Нормално ли е да имам вече 8 дена температура при положение че се лекувам?
Ако някой може да ми обясни пуснал съм отделна тема там може да прочете повече ще съм ви много благодарен, извинявам се за линка..

https://m.bg-mamma.com/?topic=1424988

Последна редакция: вт, 22 мар 2022, 18:45 от Hipohondrik

# 631
Здравейте,
Не искам да пускам отделна тема, затова задавам въпроса си тук.
Става дума за страничните ефекти при приема на противозачатъчни таблетки. Информацията, на която попадам в нета, за Yasmin, Cerazette и още един вид хапчета, е меко казано ужасна и сякаш негативните отзиви са много повече от положителните... качване на килограми, косопад, акне и депресивни състояния са сред най-често споменаваните.
Разбира се, лекарят ме увери, че се тревожа излишно и повечето жени нямат оплаквания, а ако реша, мога да ги спра по всяко време.

Не бих приемала противозачатъчни хапчета изобщо. Гинекологът ви лъже. На мене не ми понасят противозачатъчните хапчета изобщо. Имам странични ефекти: гадене, повръщане, липса на апетит, главоболие, депресия и т.н. Цял ден бях като парцал.

# 632
Здравейте,
Не искам да пускам отделна тема, затова задавам въпроса си тук.
Става дума за страничните ефекти при приема на противозачатъчни таблетки. Информацията, на която попадам в нета, за Yasmin, Cerazette и още един вид хапчета, е меко казано ужасна и сякаш негативните отзиви са много повече от положителните... качване на килограми, косопад, акне и депресивни състояния са сред най-често споменаваните.
Разбира се, лекарят ме увери, че се тревожа излишно и повечето жени нямат оплаквания, а ако реша, мога да ги спра по всяко време.

Приемала съм преди много години с "лечебна" цел, т.е. не за предпазване. Не ми се е случило нито едно от изброените странични ефекти.
Съвета ми е ако е за предпазване от забременяване, най-добре изберете друг метод. Прием на хормони се отразява на целия организъм в дългосрочен план.

# 633
  • пустинята Гоби
Пила съм Ясмин, отразяваха ми се добре. Пила съм и по-силни, които ми създадоха доста проблеми. Съвета ми е да си слушате лекаря и да вземете решение сама. Ние какво да Ви кажем, дори не знаем защо са Ви предписани. Моя близка пи над 20 години хапчета заради здравословни проблеми. Индивидуално е, консултирахте се с 1-2-3 лекаря, ако трябва. Милиони жени ги пият, едва ли е 8 то зло на света.

Последна редакция: ср, 23 мар 2022, 00:19 от 🌹 Mimi Rose 🌹

# 634
Потвърждавам за противозачатъчните. Пила съм ги и не съм имала проблеми.

# 635
Аз съм пила много кратко, не ми понасяха и ги прекратих завинаги. Гадене имах, главоболие и изобщо ми беше зле.

# 636
Аз съм пила много кратко, не ми понасяха и ги прекратих завинаги. Гадене имах, главоболие и изобщо ми беше зле.

Има процент от жените, на които въобще не им понасят противозачатъчните. Аз и вие сме от този процент.

# 637
  • пустинята Гоби
Не сте попаднали на подходящи затова. И на мен едни са ми действали зле (за приятелки са били супер), други са били добре. Сигурно има жени, за които всички са зле, не знам, но не може от кратка употреба да се генерализира.

# 638
Аз съм пила регулон. За месец корема ми се поду като бременна, гърдите пораснаха и бях много нервна ноо имах невероятно силно желание за $екс. Спрях ги бързо бързо.

# 639
Те затова са толкова много видове, но и е факт че повечето гинеколози предписват предимно една и съща марка наред. Изобщо дума да не става за изследвания или други съображения кой от всички видове да предпишат.
Аз самата също не съм им фен, но дори и да реши да ги взема човек, много рядко са оптимално подбрани за конкретната жена.

# 640
На мен ми бяха изпусали диане 35 след отстраняване на киста. Бяха ми много силни и постоянно бях нервна, имах сърцебиене. Смениха ми ги с джаз по моя молба, те са най-ниско дозираните. Нямам странични ефекти с тях. Без тях цикълът ми е тежък и изпадам в пмс депресия. Обмислям регулация с естествени средства, но това е много сложна система, изисква много време, правилна храна, билки, добавки, начин на живот. Казаха ми, че решението на месечните ми проблеми, е раждане.

# 641
И аз чаках като родя да ми спрат болките, но уви. Всичко си се запази както преди. Все едно дете раждам всеки месец. Вече съм на финалната права с цикъла понеже наближавам меното. Мога да кажа, че чак сега нещата се нормализираха, но пък други проблеми идват на тяхно място. Та, явно човек вечно си страда от нещо. Не казвам жените само, мъжете други проблеми ги почват. Недей залага много на след раждане. На някой жени точно тогава пък им почват истинските проблеми.

# 642
Моите болки пък започнаха след раждането, преди това не усещах МЦ.
Пийте бял равнец, има и едни добавки Агнес - помагат.

# 643
Аз съм от късметлийките, след раждането да нямам болки. Преди това съм колабирала чак. Tired Face

# 644
Да, зависи каква е причината. При мен е тясна маточна шийка, при все обърната матка. Твърдят, че като ми се разшири каналът, ще почувствам облекчение. Не знам обаче как и защо хапчетата помагат…

Общи условия

Активация на акаунт