◯‍◯‍◯‍◯‍◯ * XXIV ЗОИ - Пекин' 2022 (04.02 - 20.02) * - Светът е олимпиада 🥇 🥈 🥉

• 32 887
  • 489
  •   1
Отговори
# 285
  • Сан Хосе, Калифорния, САЩ
https://dsport.bg/den-9-na-igrite-v-pekin-presledvania-v-biatlon … m-pri-mazete.html

В неделя (13 февруари) за алпийците ни Алберт Попов и Камен Златков предстои гигантски слалом, а за биатлонистите ни Милена Тодорова и (дано поне един) предстоят преследвания в биатлона.

Началото на българското участие ще дадат Попов и Златков, тъй като първият манш на гигантския слалом на пистата в Янкин започва в 04:15 часа българско време. Вторият манш пък е с начален час 07:45 часа.

Що се отнася до биатлона, женското преследване, в което ще участва Милена Тодорова, започва в 10:55 часа. Младата ни състезателка от Троян се представи много силно спринта и ще стартира 17-та, като показа добро ски бягане и е с добри позиции за атака на по-челни места в класирането. В 12:45 е преследването при мъжете, като в зимния център в Джанзику България ще има трима представители. Владимир Илиев е със стартов номер 31. 52-ри е Благой Тодев, а Антон Синапов ще стартира 56-и.

# 286
  • Другата България
Хубаво състезание направиха танцовите двойки, Синицина и Кацалапов са на две точки от Пападакис и Сисерон и все още имат шанс за златото. Много жалко, че залата беше практически празна, тази красота заслужава пълни трибуни.
Този път и аз успях да ги изгледам.
Споделям мнението ти.
Но мисля, че Пападакис и Сисерон няма кой да ги "бие".
Страхотни са, невероятен синхрон, красота и наслада за окото!
Сега връщам каквото мога от днес, току що видях Влади Зографски....

Благодаря на всички, които преразказватЕ и коментиратЕ тук, пропускам много, няма кога, но благодарение на вас съм в течение къде какво се случва.
Благодаря и за програмата, която Дяволо прубликува тук, на всеки състезателен ден, не, че успявам, но поне имам представа какво да търся после като връщам назад.
Да разбирам, че утре няма фигурно пързаляне, танцовите са в понеделник сутринта от 09:00 наше време?

# 287
БРАВО на Чехите !!!
След наказанието на руснаците в продължението успяха да се възползват и да вкарат за 6:5 има-няма 20 сек преди края Joy
Първи мач от турнира, който ме накара да се вживея, хубава и оспорвана игра.

Последна редакция: сб, 12 фев 2022, 18:11 от Bengun

# 288
Харесаха ми танцовите двойки, но нямам идея как ги оценяват. Не споделям преклонението пред Пападакис/Сизерон. Добри са, но не виждам нещо невероятно при тях. Но пък и руската топ двойка никак не ме грабна. Степанова и Букин ми харесаха много, а също и Чок и Бейтс въпреки неточностите.

# 289
  • MJF
Волните танцови дуети  във фигурното пързаляне са в понеделник от 3,15 наше време. Разписанието по минути , вадите 6 часа и ...

# 290
  • Другата България
Много ти благодаря!

# 291
  • София
Мери Ан,
Да, волната в танците ще е в понеделник.

Хокей на лед

две класики днес

Уникално шоу спретнаха Чехия и Русия. Simple Smile
И аз се радвам за чехите, винаги съм им симпатизирал. Ама то аз на много нации симпатизирам в хокея, хаха.
Получихме дежа вю с 1968 г. и пражката пролет! Тогава в Гренобъл сензационно ЧССР бият СССР с 5-4 и милиони чехословаци излизат тогава по улиците пред танковете с листове с изписаното 5-4 Grinning
В хокея винаги е имало много политика... Wink
Мача беше един път, браво и на двата отбора.
А по-рано днес се случи нещо изключително рядко на голям форум. Това САЩ да бие Канада. По принцип американците имат комплекс и винаги падат от големия батко в хокея, но тези млади и нахъсани колежанчета правят много добро впечатление. Определено имат стръв за игра. Нещо, което трудно може да се каже за отритнатите от НХЛ или вече изхабени ветерани -> т.нар. европейски канадци. Дали за Канада нямаше да е по-добре да изпратят изцяло колежански отбор??? Преди 4 г. се провалиха залагайки на ''звезди'' от КХЛ и други кътчета на Европа, сега пак по същия начин подходиха. Ако и сега се провалят трябва да валят яко оставки от най-високо ниво.

Ден девети (13.02.2022)

03:05 (мъже) / 08:05 (жени) / 14:05 (мъже) - Кърлинг ГФ (три сесии ; 11 мача: 4+4+3)
04:00 / 05:01 Ски свободни дисциплини, жени слопстайл, квалификация, рънове 1 и 2
03:30 Бобслей, жени сингъл серия 1
04:15 Ски алпийски дисциплини, мъже гигантски слалом, 1 манш 🇧🇬 (Алберт Попов)
05:00 Бобслей, жени сингъл серия 2
06:10 Хокей на лед, мъже ГФ: Словакия - Латвия
07:45 Ски алпийски дисциплини, мъже гигантски слалом, 2 манш 🏅
09:00 Ски бягане, мъже щафета (4х10 км.) 🏅
10:40 Хокей на лед, мъже ГФ: Финландия - Швеция
11:00 Биатлон, жени преследване (10 км.) 🏅🇧🇬 (Милена Тодорова)
12:45 Биатлон, мъже преследване (12.5 км.) 🏅🇧🇬 (Владимир Илиев, Благой Тодев и Антон Синапов)
13:00 / 13:45 Ски свободни дисциплини, жени ски акробатика, квалификация, 1 и 2
-
Шорттрек:
13:00 мъже 500 м. 1/4 финали ; 13:27 мъже полуфинали
13:44 жени щафета (3000 м.) финал 🏅; 14:14 мъже 500 м. финал 🏅
-
15:00 Бързо пързаляне с кънки, мъже щафети, 1/4 финали
15:10 Хокей на лед, мъже ГФ: Китай - Канада
15:10 Хокей на лед, мъже ГФ: САЩ - Германия
15:56 Бързо пързаляне с кънки, жени 500 м. финал 🏅

# 292
  • SF
Дано да успея да изгледам ските тази нощ. Ако не - утре на повторение по някое време.
Танците не успях да гледам. Чакам да ги повторят някъде. Не съм ви и чела какво сте писали. Simple Smile

# 293
Интересно ми е как се възприема българската канадка дето беше в скелетона днес, има ли роден ентусиазъм за такива хора или е просто любопитен факт?

Фигурното продължава да ми е скучно, чудя се на мен ли ми е омръзнал спорта или спортистите вече не се стараят да правят интересни неща Thinking

# 294
  • София
И в гигантския слалом при мъжете без изненади. Не помня такава олимпиада, без изненади в алпийските ски. 😮
Абсолютния доминатор в дисциплината, Марко Одермат спечели по един изключителен начин на едно кошмарно трасе след един уникален втори манш на Жан Краньец. Браво!  Злато за Швейцария! 🙂
Бронз за Франция. И пореден звучен шамар за Хенрик Кристоферсен. В тази компания можеше да се пребори за медал, но както винаги психиката го подведе.

Много хубаво 17 място за Алберт Попов, браво!  cheers

# 295
Голямо браво за Алберт! Ужасни условия в Пекин и днес. И биатлона ще е тежък.

# 296
  • SF
Алберт Попов беше разкошен при тези трудни условия, при които много добри скиори не успяха. Има всички шансове това момче да натисне и да добави дисциплината към слалома. Възхитена съм!
Благодаря за удоволствието да гледам поне 5 минути времето му на позиция, с която следващите състезатели трябваше да се съобразяват. Много добър втори манш за Албелт! Истински се зарадвах.

# 297
  • София
Браво на Русия!
Първа титла от 1980 г.
Въпреки Клаебо и Йохауг, именно Русия е властелинът на световното ски бягане в момента. Това е истината и в Норвегия ще трябва да го преглътнат.
Златен дубъл на Русия в двете щафети! 🙂

Големите герои са Алексей Червоткин (най-големия герой), Александър Болшунов, Денис Спицов и Сергей Устюгов, който направи една почетна обиколка, защото няма как да се наваксат 53 секунди в свободния стил. Какво остава за такъв спортист като него.

Сребро за Норвегия, което е провал и втори пореден бронз за Франция, 4 г. по-късно.

Много глупав коментар по Евроспорт. Не мога да повярвам, че могат да се говорят такива глупости в ефир и то от ''специалисти''
Очевидно беше, че Клаебо се пестеше за отборния спринт и не вложи дори и 50% от това което може. Искаше да спечели среброто по възможно най-икономичния начин.

Специално за Норвегия
Това бе един предначертан провал. Аз лично го очаквах, но не очаквах да бъде толкова звучен. Защото руснаците буквално се подиграха с тях.
Крах, който беше предизвестен след липсата на Симон Крюгер заради ковид-19 и заради това, че целия отбор извън Клаебо (както и при жените извън Йохауг) е извън форма. Освен това нямат качествени класици в момента (като изключим самият Клаебо). И все пак Пол Голберг се държа достойно. Да загуби 20 секунди от Болшунов можеше да се очаква. Големия провал е на Елим Иверсен, голямата уста, който предизвика огромен скандал в отбора, е сега му се даде шанс и се изложи. Очаквам да го атакуват безмилостните норвежки медии.

Айде на биатлона

Милена е 13-та засега, мина първата стрелба. Simple Smile

# 298
  • MJF
За да не дотягам на другите спортове ще предложа 4 изпълнения в скрито за тези,   които съберат желание да погледнат 2 ритмични танца и съответно 2 волни танца и съответно 2 дуета ,  които няма да видят на ОИ. От там нататък следва дъъълга тема.

# 299
  • SF
Непременно ще погледна, след биатлона.

Гледам и нищо не казвам. Wink Стискам палци.

Общи условия

Активация на акаунт