◯‍◯‍◯‍◯‍◯ * XXIV ЗОИ - Пекин' 2022 (04.02 - 20.02) * - Светът е олимпиада 🥇 🥈 🥉

• 32 812
  • 489
  •   1
Отговори
# 105
Ами на Доротея всички ѝ казват Доро. Не само Ангел. Мен Ива не ме дразни, но Ангел като гракне...
Аз пък превключих на Евроспорт, щото коментаторите по БНТ бяха толкова вяли и заспали, че и мен щяха да приспят.

Чудесен Бьо за Норвегия, но представянето на българите беше доста разочароващо.
Разбирам да имаме проблеми със стрелбата, с оскъдно фиинансиране е обяснимо да не стреляме добре, но поне откъм физическа подготовка можем да положим някакви усилия, така че да нямаме състезатели, които губят по три минути на пост.
Жалко, че мъжете ни не успяха дори да стартират, но дано е за добро и да са свежи за следващия старт. Надявам се и Благой Тодев да стартира в индивидуалното, момчето се очертава като добър стрелец и това би трябвало да е неговата дисциплина.

Браво и на Владо Зографски днес.

Всяко прилично представяне в зимните спортове е истински успех предвид условията на подготовка.

# 106
Аз мислех, че говорите за коментара по БНТ.
Май съм от малкото фенове на Петела. Много запомнящ се тембър има, а и е компетентен в коментарите си. Няма да забравя и как се разчувства искрено на боксовия мач на Стойка за златото.

# 107
За съжаление бързо ще приключим с участието си на тази зимна Олимпада... Sad

# 108
  • София
Ден втори (06.02.2022)

03:05 / 08:05 / 14:05 Кърлинг смесени отбори (три сесии)
03:30 Фигурно пързаляне - отборна надпревара - жени кратка
03:30 Сноуборд - жени слопстайл - финал рън 1
03:57 Сноуборд - жени слопстайл - финал рън 2
04:24 Сноуборд - жени слопстайл - финал рън 3 🏅
05:00 Ски алпийски дисциплини - спускане мъже 🏅
05:50 Фигурно пързаляне - отборна надпревара - мъже волна
06:30 Сноуборд - мъже слопстайл - квалификация рън 1
07:00 Сноуборд - мъже слопстайл - квалификация рън 2
09:00 Ски бягане - мъже скиатлон 🏅
10:30 Бързо пързаляне с кънки - мъже 5000 м. 🏅
10:40 Хокей на лед жени - Китай - Япония
12:00 Ски свободни дисциплини - бабуни жени - квалификация 2
13:00 Ски скокове - мъже малка шанца 1 рунд 🇧🇬 (Влади Зографски)
13:30 Ски свободни дисциплини - бабуни жени - рън 1
13:30 Спортни шейни - мъже сингъл рън 3 🇧🇬 (Павел Ангелов)
14:00 Ски скокове - мъже малка шанца финален рунд 🏅
14:05 Ски свободни дисциплини - бабуни жени - рън 2
14:40 Ски свободни дисциплини - бабуни жени - рън 3 🏅
15:10 Хокей на лед жени - Швейцария - САЩ
15:15 Спортни шейни - мъже сингъл рън 4 🏅🇧🇬 (Павел Ангелов)

Последна редакция: нд, 06 фев 2022, 05:15 от Diavolo

# 109
  • Велико Търново
Diavolo, ще те затрудни ли да обозначаваш и стартовете с българско участие? С болдване, примерно.

# 110
  • Сан Хосе, Калифорния, САЩ
Diavolo кога е женското фигурно пързаляне очаквам там добро представяне от моите Американки

# 111
  • София
emiusa,
е писал съм, 03:30, мина вече

DamaPika
добавил съм в поста си

Какво и очаквах американските надежди за злато в отборната надпревара приключиха при жените, тяхната ахилесова пета от години, не само този сезон.
Камила Валиева направи една лека тренировка и ей така с лекота закова 90 точки. Въпреки, че не съм фен на гимнастичките на Етери, няма как да не се възхита на грацията и. С такава лекота скача този троен аксел все едно е шега. Голяма част от мъжете не могат да скочат такъв аксел...
Браво на Уакаба Хигучи, хареса ми много и с това 2 място почти сигурно носи бронзовия медал за Япония.

Преди волната на мъжете след 30 минути, ето класирането след първата част образно казано:

1. Русия 36 точки (3+2+2+1)
2. САЩ 34 точки (1+1+3+5)
3. Япония 29
4. Канада 24
5. Китай 22

Това са отборите, които продължават борбата за медалите.

Новозеландката, Зои Синот Садовски направи страхотен финален трети рън и буквално изтръгна златото от ръцете на американците. За първи път някой побеждава САЩ в слопстайла в сноуборда.
Така сребро за Джулия Марино и бронз за австралийката, Тес Коди.
Живата легенда, Джейми Андерсън не приличаше на себе си и не можа да вземе трето олимпийско злато в своята последна олимпиада.
На мен най-много ми хареса австрийката, Анна Гасер, която за пореден път открадва шоуто макар и не в коронната си дисциплина. Просто тези каскади, които прави тя са достойни за мъжката надпревара. И не е първа само заради грешките си.

Спускане днес няма да има. Sad
Най-вероятно ще го отложат за утре, все още няма решение.

Мъжете волни без изненади.

Юма Кагаяма направи волната на живота си. Толкова добър никога не съм го виждал. Ето кой би се възползвал ако топ фаворитите сбъркат фатално (дано не, ама има го в играта)...
Марк Кондратюк не ми хареса този път, а и доста изчерпан ми се вижда. Ще е истинско геройство ако успее да направи нещо в истинския старт. Дали руснаците не трябваше да му дадат почивка днес и без това им е сигурен златния медал според мен. Момчето не е дошъл тук да се съсипва за спорната отборна надпревара...
''Моят любимец'' Винсент се стара и си остана с това. Няма смисъл да го коментирам, всичко отдавна е казано. Кауза пердута. Пък да видим дали няма да ме опровергае и да избухне баш тогава, когато всички ще са го отписали...
За Боян ми е мъка от години. Това момче не знам защо така му се разви кариерата, но така и не излезе от тази сива златна среда. А може много повече, но уви... И това е СБ хора, смятайте...
Роман без коментар. Палци във вторник и това е.

1. Русия 45 точки (3+2+2+1+2)
2. САЩ 42 точки (1+1+3+5+2)
3. Япония 39 (2+7+4+2+1)
4. Канада 30
5. Китай 29

Япония има по-голям шанс за сребърния медал отколкото САЩ за златния, това е според мен.

Последна редакция: нд, 06 фев 2022, 08:20 от Diavolo

# 112
  • София
Сега изгледах фигурното при жените. Японката и рускинята са като фее на леда. Толкова красота, толкова финес. Просто ми напълниха душата.

# 113
В момента следя скиатлона при мъжете по Евроспорт1, професионален коментар , информативен, ненатоварващ и досаден, а по-скоро компетентен и абсолютно полезен. Не чух името, но по гласа е Борис Касабов може би?

# 114
  • Варна и...духом на Босфора
В момента следя скиатлона при мъжете по Евроспорт1, професионален коментар , информативен, ненатоварващ и досаден, а по-скоро компетентен и абсолютно полезен. Не чух името, но по гласа е Борис Касабов може би?
Ауууу,
Пепел ти на уста!Сакън😁
Цитирания от теб няма да му стигнат и Сто живота да стане като Асен Спиридонов!
Асен Спиридонов коментира скиатлона.
Глас,който учи.
Глас,който знае и може.
Велик

# 115
😀благодаря- наистина е Асен Спиридонов- класи над Искрев и Шкодрева- Карагьозова!

# 116
  • София
Александър Болшунов е в плашещо добра форма.
Заявка и за 50-те км. в предпоследния ден. Ще е интересно на 15 км. интервал класика, там за мен е втори фаворит след Иво Нисканен. Клаебо видя, че няма да стане и направи една тренировка преди най-важния за него старт, спринта във вторник. Но имам притеснения с норвежкия отбор. Как можа този 'ковид-19 гейт' да се разрази точно в техния лагер и то непосредствено преди игрите. При норвежците откакто се помня винаги е имало драми около ски бягането, а мъже, я жени. И няма как да е друго, за тях това е националния спорт и всичко се разглежда под лупа и мултиплицира до крайност.
Та в този ред на мисли и предвид формата на Спицов освен Болшунов, то норвежката щафета е под въпрос... А за Норвегия най-важното състезание мъжката щафета. Класиката в този спорт. Дано Крюгер даде отрицателен тест, има време дотогава.
Въпросът е какво ще прави и Рибер в комбинацията и той не можа да тренира пълноценно. Не е истина просто, 3 години мачкаш без никаква конкуренция и изведнъж идва олимпиадата на четвъртата година и три в едно - контузия, ковид и наказание и му се разби цялата подготовка.

Болшунов е рядък дистанционен талант. Двамата с Клаебо тласкат и развиват този спорт. Нещо като Федерер и Надал за тенис навремето. А съперничеството им стана пословично.
Много силен Спицов, но голямо браво на Иво Нисканен, който печели пръв медал извън любимият му класически стил (тук ихахме класически, но след това и свободен) и даде сериозна заявка за интервалния старт на 15 км. класика.

За съжаление пак нямаше интрига, както при жените.

Дано спринта във вторник да е по-интересен. Имаме изявени фаворити - Клаебо и шведките и все пак в спринт всичко може да се случи и шоуто ще е гарантирано.

# 117
Сега изгледах фигурното при жените. Японката и рускинята са като фее на леда. Толкова красота, толкова финес. Просто ми напълниха душата.
И двете бяха страхотни, но рускинята ми хареса една идея повече. Роклята й беше също много красива.

# 118
Аз сега успях да гледам волната програма на мъжете. И японецът и руснакът много ми харесаха. Дано повторят и жените.
Има слухове, че Ханю е дал положителен тест за Ковид и няма да участва. Някой да знае нещо повече?

# 119
Аз сега успях да гледам волната програма на мъжете. И японецът и руснакът много ми харесаха. Дано повторят и жените.
Има слухове, че Ханю е дал положителен тест за Ковид и няма да участва. Някой да знае нещо повече?
И аз четох такива слухове в нашите медии https://www.google.com/amp/s/www.24chasa.bg/amp/10806839

Общи условия

Активация на акаунт