◯‍◯‍◯‍◯‍◯ * XXIV ЗОИ - Пекин' 2022 (04.02 - 20.02) * - Светът е олимпиада 🥇 🥈 🥉

• 32 885
  • 489
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Както каза един от коментаторите, понякога е и въпрос на късмет. Милена вървеше много добре, но нещо се пречупи, но има възможности, млада е.
Алберт ми напълни душата, даде всичко от себе си. Трасето беше ад - мислех защо не отложат състезанието, личеше, че е кошмарно.

# 316
  • Другата България
Аз сега гледам слалома.
Да, брутални условия.

# 317
Браво днес на французина - невероятно представяне, на Владо стрелбата му беше проблема за съжаление, но пък наистина добро бягане направи. Милена можеше и по-добре, но за съжаление не се случиха нещата накрая. Виждам обаче в нея голямо бъдеще занапред.  Браво на Алберт Попов - рано сутрин ми донесе положителна емоция.

Последна редакция: нд, 13 фев 2022, 15:16 от daisy12

# 318
  • София
Йоханес, Йоханес. :/
Осъзнавам, че нямаше как да чака безкрай, а и няма как да знае... Освен това пушката си тежи, а и за ръцете е неприятно при този студ. Малшанс. Не че е оправдание, но сякаш боговете казаха, че само великия Оле Ейнар Бьорндален ще остане в историята като единствения с дубъл спринт-преследване на олимпийски игри. И му стовариха вятъра на втория легнал и първия прав. Как пък точно той като заставаше и някаква страшна виелица и над 5 м/с. А като дойдеше Кентан и порива спираше. Или просто вееше по-слабо. Тц тц тц
Браво на Тарей! Формата му върви във възходяща, така че защо да не ги удари в масовия старт? 😉
А, Кентан Фийон-Майе твори история. Какъв сезон прави нямам думи. И 20 от 20 в тези условия???!!!
На трета поредна олимпиада златото в преследването е за Франция.

За Марте Олсбу забравих да спомена, че това е първа титла за Норвегия в женското преследване.

Даа! Злато за Нидерландия в щафетата с нов олимпийски рекорд. Нидерландките бяха топ фаворитки, но ги преследваше малшанс на последните две олимпиади и сега най-накрая логиката възтържествува. Втори златен медал за Сузане Шултинг в Пекин и трети в кариерата и. 😎

И какво злато за Шаолин Лю от Унгария. Първо индивидуално злато за маджарите в шорттрека! И тук едно ясно, планувано и мечтано злато стана факт. Браво.
Втори на 500 м. остана един много талантлив младеж от Русия, Константин Илиев. Бронз за Канада.

Прави впечатление, че европейците все повече и повече изместват корейци и китайци в този спорт, което е радващо.

В хокея знаменит обрат на Финландия над Швеция. От 0-3 до 4-3 с гол в овър тайма.
Фантастика! Simple Smile

# 319
  • SF
Когато нашите дават всичко от себе си, вървят напред, класират се над очакванията си, задължително заставам мирно и им ръкопляскам.
Алберт Попов е 17 в дисциплина, в която участва, колкото да участва.
Ако състезател тръгва от 17-а позиция, а се класира на 31, ако прави 4 пропуска, когато моментът е решителен и състезанието му върви по план, как да кажа "Браво и все така!"
Искрено им пожеавам бъдещи успехи и добри представяния, но не като днешните. Ако Милена, или друга състезателка - италиянка, норвежка, рускиня, все тая... - тръгват изначално зле, чувстват се зле, бягат зле, не стрелят, нямат качествата, - да,  не е техният ден. Но когато всичко й е точно, има и реален и психологически тласък от предишното добро представяне, и прави 4 пропуска, какво да мисля? - че е фантастична? Че се е класирала добре? Че е уловила момента? Ами за мене тя си остава сладурана, но ми се искаше и да е в елита. За Лора няма как да искам да е в първите 10. Още не е показала, че има място там. Но Милена определено можеше. Даже и 15-а да беше завършила, щяха да пиша Браво! Браво!

# 320
  • MJF
Хехе , то и аз имам цял хокеен мач изгледан, точно този Швеция - Финландия. Стана пълно обръщане на мача дефакто от 3:0 до 3:4. Но вчера това което видях от Русия - Чехия на леда по ми хареса . Но аз съм пъъълен лаик BlushSmile
Обаче този състезател , който бе наказан да напусне състезателната зала,   така халоса една  стената "зад кадър" че добре че ....не съм китаец, щото даже инстантни макарони нямаше да получи WinkMr. Green

# 321
Изключителна Ройзеланд, уби интригата при жените в зародиш.
Хем съм изненадана от Тирил, хем не съм - само да стреля прилично, може да надбяга и вятъра.
Ужасяващ колапс за Тандреволд, за втори път и се случва да откаже по финална обиколка. Имаше някакъв сърдечен проблем, ако не се лъжа, дано всичко е наред при нея. Преди години помня един бронзов медал на Свенсен, когото едвам вдигнаха на крака след финала и със залитане и подпиране го извлякоха оттам - също толкова страшно изглеждаше.

Провал и за Йоханес при мъжете. Пето място на олимпийски игри е страхотен резултат, но не и ако си Йоханес Бьо и тръгваш с претенциите за олимпийско злато. Мислех си, че може да не издържи на напрежението днес, вчера направи феноменално бягане и е повече от нормално да не може да възстанови толкова бързо, но все пак не очаквах толкова много грешки в стрелбата. Помня, че преди да го поеме Зигфрид Мазе, Йоханес стреляше ва банк, всичко или нищо, за отрицателно време и понякога му се получаваше, понякога не, но винаги беше толкова рисково и инфарктно. Сега стрелбата му се позабави и е по-точна и обмислена. За съжаление, този сезон по-трудно му се получава.
Браво на Фийон Майе, в чудесна форма е, но повече се радвам за среброто на Тарей и бронза на Латипов - чудесно представяне и от двамата и заслужен резултат. Мъчно ми стана за Лукас Хофер, никога не е бил така категоричен на стрелба, но съвсем мъничко не му стигна за медал.

Разочарование и от Владо, и от Милена, малко не им достигна да попаднат в масовия старт и сигурно дълго ще съжаляват за пропуснатата възможност. Милена като че ли не можа да си разпредели добре силите. Тръгна добре, но явно се вложи повече по трасето и съвсем изтърва последната стрелба. За Владо ме е яд още повече, тъй като днес очевидно бегово беше много добре, но грешките му натежаха. Условията днес бяха такива, че и с грешки можехме да получим добро класиране, но пропуснатите изстрели в крайна сметка бяха прекалено много.
Надявам се в щаба да направят разбор и да работят усилено в посока психическа устойчивост.

Последна редакция: нд, 13 фев 2022, 19:26 от Дидичка

# 322
  • София
Победа за фаворитката, Ерин Джаксън на спринта на 500 м. в бързото пързаляне с кънки. Сребро за моята фаворитка, Михо и бронз за Голикова от Русия.
В щафетите обаче ще е лудница. И при мъжете и при жените. Много изравнени сили.

Ден десети (14.02.2022)

03:05 (жени) / 08:05 (мъже) / 14:05 (жени) - Кърлинг ГФ (три сесии ; 11 мача: 3+4+4)
03:15 Танци на лед - волен танц 🏅
03:30 / 05:00 Бобслей жени сингъл, серия 3, серия 4 🏅
03:30 / 04:15 / 05:00 Сноуборд, Биг Еър жени, квалификация, рънове 1, 2, 3
04:00 / 05:01 Ски свободни дисциплини, жени слопстайл, квалификация, рънове 1 и 2
06:10 Хокей на лед, жени полуфинал Канада - Швейцария
07:30 / 08:15 / 09:00 Сноуборд, Биг Еър мъже, квалификация, рънове 1, 2, 3
09:00 / 09:45 Ски свободни дисциплини, жени ски акробатика, квалификация, 1 и 2
13:00 / 14:00 Ски свободни дисциплини, жени ски акробатика, финал 1 / финал 2 🏅
13:00 Ски скокове, мъже отборна надпревара квалификация, 1 рунд
14:05 Бобслей мъже двойки, серия 1
14:06 Ски скокове, мъже отборна надпревара, финален рунд 🏅
15:10 Хокей на лед, жени полуфинал САЩ - Финландия
15:40 Бобслей мъже двойки, серия 2

# 323
Очаквано при танцовите двойки спечелиха златото Габриела Пападакис и Гийом Сизерон, Синицина и Кацалапов втори. И двете двойки ми харесаха най-много още след първото изиграване в събота.

# 324
  • София
Много съм щастлив за златния медал на Габриела Пападакис и Гийом Сисерон.
От друга страна съм разочарован от съдиите и пробутването на любимите им Синицина и Кацалапов.

Накратко за волния танц по реда:

Туркила и Верслуис отново ме впечатлиха.

Дейвис и Смолкин ме грабнаха. Повярвах им в любовната история, която пресъздадоха.

Лажоа и Лага отново палци горе. Браво. За втори път ми харесаха много

Китайците го побутнаха домакинската, на мен не ми харесаха

Хауек и Бейкър ми харесаха

Фиър и Гибсън ми харесаха

Страхотна Маска на Зоро за Смарт и Диас. отвяха ме. Заслужен СБ

Бодри и Сьоренсен не ми харесаха, сериозно разминаване с музиката на Гладиатора

Гиняр и Фабри не може това изпълнение да е пред испанците, сори

Пайпър и Пол не ми харесаха изобщо. А са ми стари любимци. Забелязвам сериозно отстъпление при тях.

=

Степанова и Букин не ми харесаха, този танц го гледах по-добре през сезона, а допуснаха и груба грешка

Уау, моите хора ме отвяха отново. Страхотна импровизация и страхотно изпълнение. Е, не съвършено, но аз съм доволен, това е положението. Съдиите така и не им дадоха олимпийски медал в предългата им кариера.
Та този личен рекорд не топли кой знае колко.

Хъбъл и Донахю, които по принцип не долюбвам особено бяха перфектни. Изпълнението на живота им. Ама едно към едно спрямо музиката, няма такова потапяне буквално

Синицина и Кацалапов ме приспаха, това мога да кажа накратко за тях.
Измислен от съдиите медал. Жалко.

Пападакис и Сисерон няма какво да кажа. Да се прожектира и да се гледа и учат децата, какво означава съвършенството във фигурното пързаляне.
Но световен рекорд за общ брой точки.

Моето класиране:

1. Пападакис/Сисерон
2. Хъбъл/Донахю
3. Чок/Бейтс
4. Смарт/Диаз
5. Синицина/Кацалапов
6. Гиняр/Фабри
7. Степанова/Букин

Толкоз

Кейли Хъмфрис спечели злато за САЩ в монобоба. Щатите със злато и сребро в първото състезания за монобоб на Олимпийски игри при жение.
Интересното при Кайли е, че това е неин 3-и златен медал в бобслея, но първите два са защитавайки цветовете на родната си Канада.
Във Ванкувър, Сочи и Пьонгчанг, Кайли се сътезава за Канада и печели съответно 2 златни и бронзов при двойките жени. През 2021 Кейли напуска националния на Канада заради сексуален тормоз от треньора и скандали с федерацията и взима американско гражданство, като още в първото си състезание за Щатите в монобоба спечели златото.
Провал за Нолте, която имаше най-добрите показатели на тази писта преди олимпиадата и дойде с голяма кошница. Яд ме е малко за австралийката Уолкър, че не може да се пребори за бронза.
Хубаво състезание стана.

# 325
  • SF
Рано сутрин присъствах на спектакъл.
Нещо като да ме е яд за прекрасното изпълнене на всяка двойка, защото измества предишната.
Моите любимци са и си остават Пападакис и Сисерон - няма такава симбиоза между партньори. Днес ми липсваше зрелищност, но ми напълниха очите с изкуство. Мога да ги гледам непрекъснато и да не ми омръзнат.
Бих сменила местата и медалите  Синицина-Кацалапов от РОК с тези на Медисън Хабел и Закари Донахю (САЩ).
Изкючително съм впечатлена от първата испанска двойка и представянето им на олимпийския лед - Оливия Смарт и Адриан Диаз. Невероятен танц с много акценти и чудесно изпълнен. Хващащо изпълнение!
Точно за това дърпане напред ви споделях и вчера.

Спортният арбитражен съд е допуснал Валиева до участие в индивидуалната надпревара, след като тя е подала жалба. То ми беше ясно.

# 326
  • Другата България
Сега ги гледам аз.
Току що минаха Оливия Смарт и Адриан Диаз.
Очите ми останаха в тях, страхотни!

# 327
  • София
Изненадващо злато за Австрия в отборната надпревара. Изненадващо предвид представянето на австрийците през сезона както и на олимпиадата, въпреки сребото на Фетнер на малката шанца.
Големие фаворит беше Словения и вечните Норвегия и Германия, които да дебнат от засада и атакуват титлата.
Лошото е, че се получи скандално слабо и хаотично състезание заради малоумните действия на организаторите, които не действаха адекватно спрямо силния попътен вятър и опорочиха цялото състезание.
Това е, готвиш се 4 години и някрая някакви функционери ти разказват играта...
Провал на Норвегия, която остана на 8 десети след Германия в борбата за бронзовия медал.
1. Австрия
2. Словения
3. Германия

Крайно класиране по медали:

1. Словения 2-1-1
2. Австрия и Япония 1-1-0
4. Норвегия 1-0-0
5. Германия 0-1-2
6. Русия (?!) 0-1-0
7. Канада (?!) и Полша 0-0-1

Най-големия провал обаче е за Полша, с огромни традиции и претенции, но с един мижав бронз.

Най-накрая злато за Китай в ски акробатиката. В спорт, в който доминират от години, това им е първо злато.
Обаче според мен лично това злато до голяма степен беше съдийско. Да, китайка Ксю Менгтао изпълни малко по-труден скок (но с малка разлика в трудността) в сравнение с баларускинята, но пък имаше чупки в краката във въздуха и не чак толкова добро приземяване. Докато Хускова буквално прилепи скока и всичко и беше като по учебник. Бе направо си я ограбиха съдиите...
Така Хана не може да дублира титлата от Пьонгчанг и да стане първата в историята с два поредни златни медала в този спорт.
Бронз за американката Ник Меган, която подходи тактическ и очевидно скочи за бронз с идеята да го вземе ако другите се провалят и точно така и стана.
Освен беларускинята и китайките, големите фаворитки бяха американката Ашли Колдуел и двукратната световната шампионка, австралийското чудо, Лаура Пийл. За може съжаление и двете се провалиха на големия финал. Иначе имаха триковете и формата да вземат златото. Специално Колдуел беше най-добра и в квалификацията и в първия финален рън.
Но в този спорт е така, правилата са доста странни и предполагат сериозна доза шанс, защото медалите се решават само с един скок.

# 328
Много съм щастлив за златния медал на Габриела Пападакис и Гийом Сисерон.
От друга страна съм разочарован от съдиите и пробутването на любимите им Синицина и Кацалапов.

Уау, моите хора ме отвяха отново. Страхотна импровизация и страхотно изпълнение. Е, не съвършено, но аз съм доволен, това е положението. Съдиите така и не им дадоха олимпийски медал в предългата им кариера.
Та този личен рекорд не топли кой знае колко.

Хъбъл и Донахю, които по принцип не долюбвам особено бяха перфектни. Изпълнението на живота им. Ама едно към едно спрямо музиката, няма такова потапяне буквално

Пападакис и Сисерон няма какво да кажа. Да се прожектира и да се гледа и учат децата, какво означава съвършенството във фигурното пързаляне.

Моето класиране:
1. Пападакис/Сисерон
2. Хъбъл/Донахю
3. Чок/Бейтс

Да, и моята класация беше такава, Чок и Бейтс заслужaваха медал! Много достойно представяне и от двата ам. дуета, дадоха всичко от себе си!

Французите са whole another level и напълно заслужено злато! Рaзкошни!!!

... и въпреки това моето сърце все още принадлежи на канадците Tessa Virtue/Scott Мoir. Техният танц на финала на миналата олимпиада все още е еталон за артистично съвършенство (за мен!)
Скрит текст:

И не мога да не спомена Ерин Джаксон - отдавна спортистка не ме беше оставяла с толкова приятно впечатление. Каква история - 5 години след първото обуване на кънки е Олимпийска шампионка! И не по-малко покъртителната история от квалификациите, където Brittany Bowe - приятелка и съотборничка се отказва от правото си да се състезава на Олимпиада в нейна полза!

Последна редакция: пн, 14 фев 2022, 22:47 от Agent Provocateur

# 329
Много докосващо и красиво изпълнение на Габриела и Гийом във волната програма. Наистина над всички. Щеше ми се и двете американски двойки да вземат медал, но и руснаците играха добре. Някак не ме грабнаха обаче

Общи условия

Активация на акаунт