Ах,тези ЮЛСКИ бебоци, на мама и татко сладките мишоци

• 12 077
  • 305
  •   1
Отговори
# 165
Честит рожден ден на Бета!  bouquet
Честито и на месечинките!  bouquet

Фиона ние си купваме пресни плодове от пазара за сок,а пюрета давам готови!Сега обаче спирам за 2-3 дни да видя от какво може да са обривите! ooooh!

Снимки не мога да сложа че с новия комп не е инсталиран блутута,а съм го навряла на ......,като го извадя ще кача!Ще гледам да е днес,утре! Thinking

# 166
...Каби само се плюмчи, никакви сигнали за зъби, а в устата му най-често е или юмручето, или одялцето. Хем ми се иска вече да започват да се обаждат, че да се свърши по-бързо, хем не ми се мисли как ще се кърмим. Знам че езичето е над зъбите, обаче имам неприятното чувство, че ще се опита поне веднъж-дваж да си ме похапне.  Sick

...

Изи, на моята Мая първите две долни зъбчета й излязоха на 6 месеца; кърмих я десет месеца и никога не се е случвало да ги "опитам"  Wink
склонна съм да вярвам, че бебетата наистина са шампиони в сученето и знаят как да го правят максимално добре; предполагам, че ако Каби си поиграва докато суче може и да ви се случи да си размените "остри" ласки, но ако се концентрира само върху храненето, няма да имаш неприятни преживявания, не се страхувай  Heart Eyes
я го нацелувай от нас Hug

ЧЕСТИТКИ за днешните МЕСЕЧИНКОВЦИ  Hug

всички болни мамита и дечковци бързо да се възстановяват  Hug

РЕНИТО, само наш`те младежи ли останаха да се хранят по нощите newsm78
гледай народа как масово спи, ние наяждане нямаме Rolling Eyes
моето момченце се буди вече САМО по два пъти нощем, броя го порастващ Joy

# 167
Здравейте отдавна не съм се включвала. Първо да кажа че на Цвети ваксината и я бият на ръчичката в гръбчето и аз четах че не е препоръчително да не говорим че ми изглежда направо страшно.
За обръщането Цвети още не се е обърнала но тя по принцип си е по-кротичка, да чукна на дърво, и дори през нощта не се открива така че смятам че когато е готова ще се обърне по-скоро е въпрос на темперамент.
За картофа някои майки пишат че е по-тежичък за стомахчето други го препоръчват за първа храна аз остана с впечатление че оризовата каша, морковът, картофът и тиквата са най-подходящи за започване на захранването вече всяка майка си преценява пък и зависи как е стомахчето на бебчо при Цвети мисля че няма да има проблем да започна с оризова каша. За зеленчуците ще купувам от пазара няма как в момента се чудя дали след кашата като за начало да дам купени пюрета или да си ги правя сама.
За плюнченето и Цвети доста се плюнчи но още не лапа всичко а се се съсредоточила върху ръцете и ръкавите, прави също и физиономия сърдита червейче като си дъвче долната устна.
За кръщенето смятам да е през лятото сега е студено и няма да може да стане спокойно и весело.
За това че познават, наистина Цвети вече започва да дели, баба и беше болна и 1 седмица не дойде да я види решихме да я оставим за 2-3 часа с таткото да я погледа и тя като се разревала направо не могла да я успокои, мозъчетата вече започват да осъзнават какво става.
Сега отивам и аз да сложа няколко снимчици в албумите.

# 168
Да,Галко и той така прави напоследък като е при баба си.От 2 седмици ако го закарам там и рев до посиняване.Предполагам че разбира че го оставям.Свекърва ми пристига у нас притеснена че не може да го успокои   ooooh!
А иначе не ми е ревлив,не му се чува гласът/освен като пее/  Joy  Joy

Не съм говорила с моито мъжле за кръщаване засега.Но ми се ще да е през лятото.  Heart Eyes

Честити месечинки на Максим и Тодор!

Ивичка еми какво да се прави ще си ги гушкаме малките дупенца  Laughing

# 169
  • някъде
Здравейте милички! Hug
Честити месечинки на сладките бебковци! Да са живи и здрави! Hug  bouquet Hug
Честит рожден ден на Бетта! Бъди здрава, щастлива и много обичана!!!  bouquet  bouquet  bouquet
Днес пак водих Алекс на лекар и ни изписаха други лекарства, но дано се опрви мишлето по-бързо и без усложнения! Praynig
За кръщането- татито иска на 1 годинка като стане, а аз мисля по-рано, като се постопли примерно към март-април, че да може и сестра ми да дойде с племенника и със зетя, че и без това са ни кумове, така че ще бъдат и кръстници живот и здраве! Hug Пък и ако се комбинира с рождения ден ще получи по-малко подаръци Wink
От зъбките и аз се страхувам, но да имам кърма да кърмя, а болката, ако има такава ще я понеса! baby_neutral Heart Eyes
Ивичка, Рени и ние се храниме по веднъж, понякога и два пъти на нощ! baby_neutral Гладници, какво да ги правиш Mr. Green
И аз мисля да почна с оризова каша, но ще видим! Thinking След два дни сме на консултация и педи може да каже да започвам с кашички или сокчета или пюренца!Защото ми е дала някакво картонче на нестле и там пише от 4-тия месец Thinking

# 170
Честита месечивка на Тодор!
Честита месечивка на Максим и да се пребори сам с инфекцията, че е много неприятно!

Честит Рожден ден на мама BETTA!
Да започнем със зъбите бях споменала, че но долния венец леко встрани отдясно имаме нещо като показало се зъбче, това стана около 40 дни и педи каза че било екзостоза /костна тъкан/ която щяла да се покрие от челюстта с израстването и . Но какво се оказа ортопедът /на около 2 месеца и половина беше Дамяна/ каза че било зъбче #Crazy Това образувание леко се увеличи и преди 2 седмици я водих на зъболекар и тя вика КЪТНИК а аз още по големи #Crazy Случвало се на някои бебчета да излезе първо туберкул на кътник /нали има няколко зъбци/  или само да се покаже и да израстне след предните зъбчета! Да ама от 3-4 дни детето е много неспокойно буди се по хиляда пъти нощем даже почнахме и да ядем по сред нощите / е не че сме много от спящите но се ядваше/ Гледам вчера долният и венец подут  и доста побелял но пак встрани и това  образувание се е покрило доста Rolling Eyes Мисля си че може да израства леко нагоре, но не е резец  Naughty И то са лиги, то глезене спим вечер с мама и ревем абе идилия. Дано само е зъб наистина! Абе Раци кво искате всичко отзад напред! Когато другите бебоци ревяха нощем Дамяна спеше до към 2 -2,5 месеца .....
Диди 81 да не би Алекс да си раздразни гърлото от многото викане и ние накашляме от време навреме от кряскане, но рядко Simple Smile
Фионка наистина Милумила е по-сладък и го взех с цел да го приеме и взе да го пийва, но и давам само на обяд по-малко и после кърма, има още за доене  като при
Нарина  newsm10 newsm10
Относно захранването да дам и аз малко мозък от това което изчетох и направих някои изводи. В картофа няма глутен и е доста подходящ за захранване. Както Асето беше споменала е започнала с варен картоф разреден с кърмица /ако греша нека ме извини/ . От нея знам много неща и наистина ни липсва много, не съм взимала отношение по въпроса но сега е може би мястот да и кажа БЛАГОДАРЯ ТИ ЗА СЪРДЕЧНОСТТА С КОЯТО НИ НАПЪТСТВАШ   bouquet
Та мисля да започна или така с картоф или с готви пюренца картоф или моркови и после да въведа някои плод, които действа при запичане за всеки случай като напр. круша или сини сливи ипосле другите зеленчуци. Оризовата каша ми е втори вариант, а другите каши към 6.5-7 месеца като започвамесъс захранването след 2-3 седмици.
Е олях се Crazy ами така е като пиша от дъжд на вятър  bouquet

# 171
Здравейте!
Честит рожден ден на Бета!  newsm51
Честито и на всички месечинки!  smile3525

Нита, да нацелуваш адаша!  
Много   love001 и на твоя Калоян.
За кръщането, ще е през лятото в някой манастир само с кумувете, че мъжа ми не обича навалицата.
Чета, че доста от вас вече захранват и следя с интерес за реакциите на бебоците. Аз мисля да е след 6-тия месец. Има ли и други такива мами?
А за ваксината - и нашто педи искаше да е в гърба, но аз настоях да я бие в крачето. Сега в петък трябва да бием втората и се настройвам психически.  Crazy

п.п. Всички болни бебоци - да оздравяват бързо, бързо.  Hug

# 172
  • някъде
sugar_lady, в началото и аз помислих че може да е преграхнал и това продължи с леко покашляне два дни, но на третия вече си кашляше като голям човек и имаше храчки! Sad
Да ви попитам, чии са тези три албума отделно от останалите? newsm78 Пише мама Деси и бебе Ирен, но аз не се сещам за такива имена в нашата темичка, да не се е объркало мамчето Thinking

# 173
Ч.Р.Д Бета, много усмивки и късмет!
Пърли ,ние правихме кръщене, но само приятели бяха.
Пипи, ами като не пиша дълго време -така е.Аз не мисля да слагам в млякото , каквото и да било.Когато давям твърда храна , ще я давам отделно, така мисля аз, не знам дали е много правилоно.
Майра, извинявай за въпроса, каква религия изповядва мъжа ти?Виждам , че си в Германия.
Ивичка, Софи се пробуъжда към 3, но аз и давам малко чайче тогава и тя заспива пак.
Новата и любими играчки са възглавниците на мама и татаи.на спалнята такава игра пада, а ние си спим спокойно с мъжа ми.Слагам я в единия край, като дърпам леглото до спалнята и няма от къде да падне.Иначе в 6 е кукуряк, а пък някой път като лягам в 4 и не мога да гледам сутрин.
До преди 1 -2 седмици някъде давах 7 хранения по 100-120 мл , колкото изпие.после започнах постепенно да давам 5 по 150 мл.Не винаги ги изпиваше, но понякога  цялото шише.Тук се поразрових и имаше доста мнения, че не било хубаво толкова голямо количество да изпива бебето няведнъж, че му се разширявало коремчето, и как бебета на 5-6 месеца пиели по 130 мл.Започнах да правя по 130-мксимум 140, но на нея май не и е достатъчно, защото огладнява точно на 3 часа , дори и на по-малко, и е много нервна.Мами , които давате АМ- по колко давате и коллко хранения през колко време?

# 174
Да ви попитам, чии са тези три албума отделно от останалите? newsm78 Пише мама Деси и бебе Ирен, но аз не се сещам за такива имена в нашата темичка, да не се е объркало мамчето Thinking
Сега разгледах албумите.Не знам коя е тази мама,но може и да се е объркала,а ако не е нека ни се представи и да пише при нас  Hug
И в този ред на мисли,искам да отбележа колко са ни хубави всички бебоци до едно...в албумчето за 4 месеца(вече са големи и всяко с номерата си),всяко е толкова индивидуално и красиво само по себе си  Heart Eyes

# 175
мами от София искате ли да си направим среща в някой детски център, като се оправят бебоците?
Питам не само Пърли и Кети(че те са до мен  Mr. Green ) Пишете покое време ви е най -удобно, и ако имате някакви предложения.София ленд беше удобно, но май ще фалират и не работи.

# 176
Здравейте и от нас.Жалко че толкова рядко имам  възможност да се включвам. Честито на празнуващите.   Ние в събота бяхме на консултация.Сложиха ни за втори път пентаксим.Не се разрева въобще.Ние ги слагаме през месец да не ни вреди на бюджета Simple Smile.Понася ги много добре.Пораснала е с 3 см и само 540 гр.Този път по-малко,и сега е 66 см и 6750гр.От днес започваме и плодови сокчета.Незнам дали е удачен варианта да започнем с ябълка,но дано да нямаме проблеми.Що се отнася до кръщенето,ние вече го направихме на 22.09. на Клисурския манастир и после с най-близките в една механа хапнахме и пийнахме.Успешен и усмихнат ден на всички.  love001                                                                                       

# 177
Фиона, християнин си е (и българин), ама никак не е вярващ. Да не разказвам на Бъдни вечер как спорим защо яденето трябва да е постно и как всъщност баница със сирене и яйца била постна  hahaha

# 178
Здравейте мами!
Честито на днешните месечинковци!  bouquet
И аз днес имах повече време да разгледвам снимките, ама наистина са много сладки всички бебенца, да са ни живи и здрави и големи да порастнат!
София ленд беше удобно, но май ще фалират и не работи.
Наистина ли ще фалира? И що така? Ходили сме няколко пъти с племенника ми, интересно беше, може би нямат толкова посетители.
Лек ден на всички!

# 179
Здравейте майчета, пиша рядко,но ви чета редовно. Първо да чиститя на всички месечинки днес. Да са ви живи и здрави бебоците. Ние също се храним нощно време поне два пъти. От няколко нощи бебчо се буди с рев през час и иска да ми е на гърдите,така се успокоява,иначе рита, пъшка,сумти,върти се,мята с ръце,плаче.Ние сме все още на кърма и аз мисля да захраня с картоф.Утре сме на консултация и ще сложим последния прием на ДТК и плиомиелита. Исках да ви попитам с какво мажете личицата на бебчовците,когато са се изринали около устичката?И нашите ръчички са постоянно в устата,лигавим се и все така си повръщаме мляко:) Имаме множество пъпчици на брадичката и около устата.
Лек ден на всички

Общи условия

Активация на акаунт