Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 15
 • MI
 • Мнения: 11 742
Тони, от болницата дадоха списък какво трябва да носиш - нощници, превръзки за след раждане, еднократни гащи за след раждане и подобни. Проблемът е, че ти трябват за да влезеш в залата за раждане, както и поне един кат дрехи за бебо, а при мен много бързо се развиха нещата и както отидох веднага като ми изтекоха водите, така накрая овиках по телефона ММ че е много бавен да събира багажа, защото трябва да влизам вече да раждам. Joy Та поне тези неща подготви от рано според мен.

# 16
 • Terra incognita
 • Мнения: 10 409
Всяка болноца има различни изисквания, така че най- добре потърди списък от там, пт където мислиш да раждаш. Нощници, чехли, тоалетни принадлежности са осноените неща.
На мен, например , не ми искаха превръзки и памперси, осигуряваха ги от болницата.

# 17
 • Мнения: 4 874
В съвременния свят с удобства като перални и сушилни, да се изперат едни дрешки не е никаква драма. Айде ако няма някой сушилня и бебето е зимно, малко по-трудно, но пак за едни 3 дни на майката в болницата може да се реагира. Зорът е бил едно време, когато са перяли на ръка. Нали се сещате колко време отива за пране, а после съхнене на дрехи, които не са центрофугирани. Гладили са, защото като ти висят дрехите 3 дни навън, а пък праховете са били кофти, да са сигурни, че дрехите са чисти.
Сега с качествени прахове, хубави перални, че и сушилни, тази работа по прането въобще нищо не е. Нищо няма да им стане на чисти, сгънати дрехи и прибрани в шкаф. Да, ако ги оставиш открити за прах един месец, не е ок. Моите стояха месец сгънати и прибрани е гардеробчето, родих 3 дни преди термин. Миришеха си на прах и си ги обличах на детето най-спокойно.

# 18
 • В големите очи на малчо, а географски - София.
 • Мнения: 5 462
Всичко за бебето купихме след като се роди. Имахме приготвен списък и магазини откъде какво  да се вземе.
Аз влязох в болницата, мъжа ми за 5 дни купи и сглоби бебешкото креватче, купи дрешките, които бяхме набелязали, беше ги изпрал,  изсушил  и подредил в скрина.

# 19
 • Мнения: 8 897
В осмия месец всичко ми беше изпрано и прибрано. Ако после ти се стори, че прекалено дълго е стояло, винаги можеш да го изгладиш или даже да го извъртиш отново. Да, аз гладех, за първото до 3 месеца, за второто само първия месец. Разтрепервах се при идеята, че мога да си инфектирам бебчето, а това ми даваше спокойствие.
Та, точно за спокойствие, си направи, както ти преценяваш,, а мъжът ти да се захване с нещо смислено, вместо да спори.

Леко раждане и късмет!

# 20
 • Terra incognita
 • Мнения: 10 409
Аз бях прибрала дрешките в пликове Икеа и в скринчето на бебето, за да си останат свежи и ненапрашени

# 21
 • Мнения: 7 844
Няма по-хубаво нещо през зимата от топли дрешки от сушилнята, ухаещи на прясно изпрани. Хич не се занимавай с хамалогии, да гладиш и да си натоварваш кръста. Сушилнята ги изкарва изгладени. Ще ти трябава само един комплект дрехи за изписване готови за ползване.

# 22
 • Мнения: 7 039
Аз бях прибрала дрешките в пликове Икеа и в скринчето на бебето, за да си останат свежи и ненапрашени
Е как се прашат като са затворени в шкаф/скрин?

# 23
 • Terra incognita
 • Мнения: 10 409
Ами много лесно, шкафът има процепи и като не се ползва за дълго, вътре влиза фин прах.

# 24
 • Пловдив
 • Мнения: 1 302
Всичко изпрах и изгладих в началото на деветия месец. Леглото беше сглобено някъде две седмици преди термина. Гладих всичко на бебето до към 6-я месец, след това само тези неща, които се мачкат и естествено долните блузки и бодита. На мен гладенето ми е голяма досада, и сега гладя с нежелание, но докато родя и когато децата ми бяха бебета нещо отвътре ми идваше това с вманиеченото гладене и чистене на всичко, навсякъде.

# 25
 • Мнения: 4 354
BANDITA,  а вие като си купите нови дрехи, не ги ли перете преди да ги облечете? Аз винаги пера нови дрехи, та не би ми хрумнало да не изпера и на бебето дрехите.
Дори и да се роди неочаквано рано бебето, то има поне 3-5 дена, в които таткото/бабата/приятелка може да пусне две перални и да ги изсуши.

За тежестта и болките в 9ти месец, също се чудя.
Говорим за една-две-три перални с дрешки/спално бельо за новородено -  на мен не ми се струва особено тежка работа, честно казано.
Предполагам, че доста повече са били вашите дрехи за пране, отколкото бебешките, не сте пускали пералня изобщо ли в деветия месец?

Знам, че меракът е голям, аз също нямах търпение да сглобим кошарата, количката, да си подредя бебешките принадлежности, но истината е, че може да се напазарува, изпере и подреди всичко за два дена.

# 26
 • В големите очи на малчо, а географски - София.
 • Мнения: 5 462
На мен по скоро ми беше проблем като се роди детето, да събера пране от негови дрешки, за една пералня. Малки са, пусках я полупразна.

# 27
 • Мнения: 389
Ами при нас беше, че мислехме, че пелена означава памперс. Занесох в болницата памперси и ме попитаха за пелени, пратих ММ и вместо да ги донесе изпрани, ги донесе направо от магазина.

# 28
 • Мнения: 480
Оправих си всичко в началото на 9м. Гладих с първото до към 6м, с второто до третия. Гладенето е за дезинфекция, така че не мисля, че трябва да се пропуска поне докато е новородено.

# 29
 • Мнения: 7 039
Гладенето е за дезинфекция, така че не мисля, че трябва да се пропуска поне докато е новородено.
Ако переш с вода от реката или полуавтоматична пералня, или переш наакани пелени, вместо да ползваш памперси ..
При съвременните перални и препарати не знам защо още е тая мантра за дезинфекцията с ютия.

Общи условия

Активация на акаунт