Модни тенденции в прическите и всичко за косата: 19 Зимна тема

• 66 981
  • 811
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Много благодаря.

Колко време стояхте намазана и дали от корените се почва мазането?
Погледнете на кутията какво е сотношението боя /оксидант.Преди слагах преблизително,но отскоро претеглям на везната боята и оксиданта(така каза една фризьорка от ю туб).Имам гъста ,но тънка коса,слагам 30 гр боя .
Боядисването започвам от корените.
Според същата фризьорка,ако процент на побеляване по висок(при мен е около 25%) трябва да се стои 45 мин.Първите 35 мин. стоя само с намазани корени.След това правя обливка на дължините и стоя още 10 мин.
Когато се намаже косата с боя не се навива на кок,оставя се пусната.
След като започнах да прилагам съветите на фризьорката имам по-добро покритие на белите коси.

# 496
Здравейте отново момичета, какво ще кажете за тази прическа. Посходяща ли е за гъста коса и нито права, нито чуплива коса?

# 497
На мнение съм, че вече на пазара има толкова хубави и щадящи бои, произведени по нови технолигии, които постоянно се подобряват се прибавя нещо ново, че не си струват експериментите с къна и оцветители.
Първо, че истинската къна е само червена и повечето на пазра не са истински.
Оцветителите хем изсушава, хем нищо не правят.
Най-много леко оцветаване, само отенък до 2 измивания и това е.
Има огромно разнообразие от бои. Все ще намериш такава,  от която да си доволна.

Snowwhite, не виждам и аз логика.
Ни е факт, че имах един отгоре на пътя скубях го и след това станаха повече.
Не знам има ли общо. Или просто "остаряваме бавно".... или има нещо общо с отскубеането.
Мнгоо хора вярват в това.
А също и, че колкото повече се боядисваш, толкова повече бяла коса.
Включитело и фризьорки го вярват.

# 498
Няма нищо вярно, че ако отскубнеш бял косъм, то съседните ще започнат да побеляват също.

# 499
Здравейте, дами! Позволявам си нахлуване във вашата тема, защото търся съвет. Прилагам снимка, която по-късно ще изтрия, не искам да остава за постоянно. Не е актуална, правена е преди 6-7 години. Не е много качествена, но пък е на естествена светлина и мисля, че дава сравнително добра представа за цветовете на коса, кожа и очи. Това е естественият цвят на косата ми, никога не съм се боядисвала. Обаче започва да побелява. Все още само отделни косми, но в последните месеци забелязвам, че броят им бързо расте. Започвам да се замислям за боядисване и евентуално някаква промяна на цвета. Отворена съм към предложения. Благодаря предварително!

Последна редакция: ср, 20 юли 2022, 11:58 от bell_87

# 500
Бел, имаш ли нещо, което би искала да пробваш? Като цвят или нещо, което си решила, че би ти харесало като експеримент?

Аз също не се бях боядисала никога, дори като тийнейджър, нито шанпоани оцветители, нито нищо. И така един ден се направих с балеаж и то доста русо.

Моят съвет е да разгледаш в пинтерест и да си помислиш има ли нещо, което наистина искаш да направиш като драстична промяна. Сега е най-лесно на нетретирана коса. Няма да станеш на петна и цветът ще се постигне лесно.

Аз бих заложила на нещо близо до естествения ти цвят.

Злодеида, прическата е хубава, но според мен фризьора да е читав. И зависи дали косата ти бухва. Моята е нито права, нито чуплива, но бухва и без преса не бих могла да постигам този ефект.

# 501
Не че побеляват съседните косми, ами просто растат нови бели. Аз изключително рядко съм виждала косъм, който в края е моя цвят, а в корените бял. Просто при мен си израства в бяло. Чувала съм от други жени, както и от фризьорка, че се увеличавал броя на белите, ако текущите такива се късат и исках да знам има ли някаква доза истина или е индивидуалност или просто съвпадение.
Обмислям сериозно отново подстрижка. Не ми харесва косата как седи на сноп, нито пусната, нито на опашка. Искам равна, но да не е сноп. Толкова ли е трудно, че и снимки показвам няколко. На косъм съм да звънна за час... Искам да оправя това за отпуската си. .

# 502
Не че побеляват съседните косми, ами просто растат нови бели. Аз изключително рядко съм виждала косъм, който в края е моя цвят, а в корените бял. Просто при мен си израства в бяло. Чувала съм от други жени, както и от фризьорка, че се увеличавал броя на белите, ако текущите такива се късат и исках да знам има ли някаква доза истина или е индивидуалност или просто съвпадение.
Обмислям сериозно отново подстрижка. Не ми харесва косата как седи на сноп, нито пусната, нито на опашка. Искам равна, но да не е сноп. Толкова ли е трудно, че и снимки показвам няколко. На косъм съм да звънна за час... Искам да оправя това за отпуската си. .
Моите са такива. 5 см бяло, надолу тъмно.
А имам и растящ чисто бял от основата 1 бр.
Много е странно, това, че са ми наполовина бели. Не знам как се случва този процес.

# 503

Да, определено не съм готова за голяма промяна. Може би нещо по-светло от естествения цвят. А дали цялостно боядисване, или пък само кичури?

# 504

Да, определено не съм готова за голяма промяна. Може би нещо по-светло от естествения цвят. А дали цялостно боядисване, или пък само кичури?

Ако са мнгоо белите коси-цялостно боядисване, ако ли не може и кичури. Не бух бягаша много от естествения цвят, макс 3 тона. Или същият.

# 505
Зло, тази прическа е супер свежа според мен. Обаче си е за преса, което може и да не е тооолкова фатално, защото косата се държи сравнително къса и ще се подстригва често.

Момичета, много ми потъмня косата от раждането/бременността. При вас имало ли го е този момент? С всяко раждане ли става все по-тъмна? И фризьорът ми коментира даже. Като си сравнявамснимките от преди, дори веждите ми ми изглеждат по тъмни. 🙄

# 506

Зависи колко ти е побеляло. Аз бих заложила на някакви леки хайлайтс. Не русо, но да се създаде някакъв релеф в косата.

# 507
Зло, тази прическа е супер свежа според мен. Обаче си е за преса, което може и да не е тооолкова фатално, защото косата се държи сравнително къса и ще се подстригва често.

Момичета, много ми потъмня косата от раждането/бременността. При вас имало ли го е този момент? С всяко раждане ли става все по-тъмна? И фризьорът ми коментира даже. Като си сравнявамснимките от преди, дори веждите ми ми изглеждат по тъмни. 🙄
Това е много интересно. За първи път чувам. За децата е ясно, там може да има промени от раждането до пубертета.
Моето дете се роди с малко коса(много тъмно кестенява) отзад на темето.
После изсветля, имаше златисти кичури. Сега е светло кестенява с малко златно по краищата.
След третата година започна да потъмнява повече.
Подозирам, че ще става и по-тъмна.
Но няма да е като моята.
А ще е нещо по средата, като на баща й, средно кестеняво.
Ама твоята с колко тона потъмня?
Равномерно ли, или отделни кичури?
Много видимо ли?
Какъв ти беше естесвения цвят?
А сега какъв е?
Много интересно наистина.

# 508
Благодаря, момичета. Ами не е много побеляло всъщност. Мисля, че мога да мина и само с кичури, леко по-светли от основния цвят. Нямам никакъв опит и не знам кое е по-добре, а също и по-лесно за поддръжка, кичурите или цялостното боядисване? Разбира се, когато реша, ще отида в салон при специалист, но ми се иска първо да събера малко мнения, а форумът винаги ми е полезен.

# 509
Според мен кичурите са по-лесни, ходиш на няколко месеца. Цялостното боядисване ще е всеки месец.

Общи условия

Активация на акаунт