Предстои ми инсеминация - Тема No 30

• 38 183
  • 753
  •   1
Отговори
# 615
Не съм от най-компетентните по темата да си призная, но бих споделила наблюдения от приятелки, които по една или друга причина са останали самотни майки.

Много е трудно отглеждането на дете сама, това е може би най-голямото предизвикателство, с което ще се сблъскате и трябва сериозно да помислите дали ще можете да носите тази тежест на плещите си. Не го казвам да ви откажа, даже напротив, според мен ако сте решила, че това е вашия път, действайте смело. Но наистина обмислете грижата за едно дете и то не само финансовия аспект, но и чисто от към физически и психически възможности да си и баща и майка. Желая ви много успех 🍀

# 616
Здравейте, момичета ще ви разкажа и моите премеждия от последните дни с малко предистория. Преди две години ви откриха хиперфункция на щитовидната жлеза, пих хапчета, оправи се. Това се повтори още един път, при което моята лекарка ме предупреди, че често хипофункцията започва с хипер. Правих изследвания Август в края на миналата година преди да започнем с инсетата и  всичко беше в норма, но вчера при ротинните изследвания TSH-то ми е бая над нормата 13.330. В момента съм с чятвърта последна ансеминация и въпросът ми е според вас би ли попречил този резултат та успеха ни? Енсокриноложката ми има час чак на 13-ти и реших да питам и вас. Аг-то каза, че нямало проблем, но още съм притеснена.

# 617
Здравейте, момичета ще ви разкажа и моите премеждия от последните дни с малко предистория. Преди две години ви откриха хиперфункция на щитовидната жлеза, пих хапчета, оправи се. Това се повтори още един път, при което моята лекарка ме предупреди, че често хипофункцията започва с хипер. Правих изследвания Август в края на миналата година преди да започнем с инсетата и  всичко беше в норма, но вчера при ротинните изследвания TSH-то ми е бая над нормата 13.330. В момента съм с чятвърта последна ансеминация и въпросът ми е според вас би ли попречил този резултат та успеха ни? Енсокриноложката ми има час чак на 13-ти и реших да питам и вас. Аг-то каза, че нямало проблем, но още съм притеснена.
Здравейте, с хипофункция съм. Имам четири неуспешни инсеминации и при четирите държаха TSH да е под 2, за забременяване също трябва да е под 2. Ако не сте изследвали ТАТ ,МАТ и ft4 пуснете и тях.
Успех!🌞

# 618
Аз също съм с хипофункция и Хашимото, винаги под 2 трябва да е ТСХ. Освен това последните препоръки като референтни граници за ТСХ е 2.5, а не 4.20 както навсякъде.

# 619
Момичета,аз съм с СПКЯ и с първото ми дете забременях с кломифен цитрат. Ползвах препарата 6 м подред и винаги правех само по 1 фоликул като значително намаляваше шанса за бременност,освен това много ми се изтъни лигавицата и куп други странични ефекти. Сега искаме второ дете с мъжа ми и пак не става по естесвен път с моя нередовен цикъл и искам да ви попитам с каква стимулация се получват 2-3 фоликула? (Освен с кломифен,който на мен не влия добре)

# 620
Момичета,записвам се с четвърта и последна неуспешна инсеминация.Ще се ориентирам към ин витро темите.На всички вас стискам палци и пожелавам успех!

# 621
Момичета,аз съм с СПКЯ и с първото ми дете забременях с кломифен цитрат. Ползвах препарата 6 м подред и винаги правех само по 1 фоликул като значително намаляваше шанса за бременност,освен това много ми се изтъни лигавицата и куп други странични ефекти. Сега искаме второ дете с мъжа ми и пак не става по естесвен път с моя нередовен цикъл и искам да ви попитам с каква стимулация се получват 2-3 фоликула? (Освен с кломифен,който на мен не влия добре)
При двете ми стимулирани бях на Менопур 2х75. Образувах първия път 4 фоликула, а втория - 3бр. Всичко с добри размери.
Освен тях пиех естрофем, преднизолон Ф, дуфастон, геритамин.

# 622
И аз се записвам с четвърта неуспешна.. успех на всички момичета тръгнали по този път. Има много, които успяха, стискам ви палци и благодаря за подкрепата през месеците ми тук, научих много и имах възможност да споделям. Благодаря ви ♡

# 623
Здравейте!
Отдавна чета форума и съм участвала активно, но съм с нов профил.
Прочетох последните 3 теми, а може и повече, не съм сигурна. Имам нужда да споделя, защото на никого освен със съпругът ми не разговарям по темата, но изпитвам огромна нужда да поговоря с някого, накратко :
Предстои ми 3-та инсеминация. Всеки път ми обясняват колко е добър материалът на съпруга ми, но нищо. Знам, че са ниски шансовете от инсеминация, но надеждата в мъжа ми е огромна и всеки път се обвинявам, когато трябва му кажа, че е отрицателен резултата. С него преживяхме 2 неуспешни бременности (миседи) от естествено забременяване. Уви, сега и забременяването се оказа проблем.
Надявам се тук да намеря подкрепа и разбира се, ако мога да съм полезна на някого, ще се радвам.
Честит празник и успех ! Flowers Lemon

# 624
Lemon Blossom, стимулирани ли са ти инсеминациите или на ЕЦ?
Спермограмата на ММ никога не е била повече от 4% по Крюкер. От над 7г. не се пазим при секс с идея за естествено забременяване. Уж всички изследвания са ни добри, но не става. Имам 3 инсеминации. Моят доктор държи на 6м да се прави цветна снимка за проходимост. Първите 2 инсеминации  направих на 26г., третата на 29г.
Според АГ са важни и килограмите на жената, освен годините. ММ е 2г. по-голям от мен. Двамата сме непушачи, въпреки кофти спермограмите сме имали успех. SDI и HBI тестове имате ли правени на материала? При него бяха с добри показатели и благодарение на тях, правихме и инсе-тата.

Не искам да засегна някой относно годините, но и всичките материали, които съм прочела с времето също го твърдят. Чела съм репорти, че спортуващите жени забременяват трудно и покрай инсе се спира спорта. Аз спортувах по 3-4 пъти седмично, около процедурите не съм практикувала. Това не е съвет от АГ, а просто съм събирала информация.
Забелязвам,че трябват и повече Ф, с 1до 2 може би е трудно.
Слагат ли ви по време на инсе вещество,което да спомогне придвиждането на сперматозоидите?
Лежите ли след процедурата?
Правите ли реинсеминация на следващия ден?
Аз и при трите съм настоява и съм правила. В препоръките за след процедурата се казва без секс до 24ч, винаги съм го спазвала. Също така съм си взимала по 7 дена болничен и съм лежала и почивала, въпреки че не е задължително.
Може и чист късмет да са моите успехи, но винаги съм вярвала, че ще успея!
Моят АГ има даже инсе на 4 фоликула като и четирите са били оплодени после..
Това се сетих на първо време.

# 625
Здравейте, момичета! След втора инсеминация, направена в понеделник, днес /сряда/ забелязах много леко зацапване, според вас това нормално ли е?

# 626
  • София
Summery, аз имах такова зацапване след 3-тата инсеменация, която се оказа успешна. В момента съм в седми месец в очакване на малкото чудо през лятото. Дано ти е на късмет. Пиеш ли прогестеронов препарат след процедурата? Успех, дано е добра новина Simple Smile

# 627
Summery, аз имах такова зацапване след 3-тата инсеменация, която се оказа успешна. В момента съм в седми месец в очакване на малкото чудо през лятото. Дано ти е на късмет. Пиеш ли прогестеронов препарат след процедурата? Успех, дано е добра новина Simple Smile

Благодаря ти много за отговора и за пожеланието! Не пия, не са ми изписвали.

# 628
Здравейте, момичета! След втора инсеминация, направена в понеделник, днес /сряда/ забелязах много леко зацапване, според вас това нормално ли е?
Аз имам 2 инсеминации и при двете имах зацапване, но за съжаление нямам успех за сега. Юни месец съм се настроила да правя трета. Дано при вас е успешна!

# 629
Благодаря за отговора! Успех на всички! Flowers Tulip

Общи условия

Активация на акаунт