Предстои ми инсеминация - Тема No 30

• 38 180
  • 753
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте на всички!
Записвам се в темата с 1-ва неуспешна Инсеминация. С мъжа ми правим опити за дете от година и половина вече. На 11-тия месец опити започнахме да посещаваме репродуктивен специалист в Щерев. Засега съм доволна и имам доверие на лекарката си. Правила съм хормонални изследвания, като имам намален AMH (не под нормата, но близо) и нисък Инхибин. Всичко друго е в норма. Тръбите ми са проходими. Спермограмата на съпруга ми е много добра. (Проверено в 2 болници) На 27 и 28 години сме.
   Първоначално приех  зле първия неуспех, но бързо се стегнах и смятам да извлечем каквото можем като информация и че сме с една крачка по-близо до успеха. Ако всичко е наред юни месец ще направим 2-ра Инсеминация.

Може ли да споделите дали след процедурата следвате някакъв по-различен режим? Избягвате ли спортуването? Ще е проблем ли да се пътува на по-дълъг път непосредствено след инсеминацията? Ще се радвам на всякакви съвети и полезна информация около вашите опити и какво ви е помогнало да постигнете успех. Simple Smile

Пожелавам на всички скоро да видите така желаните 2 черти!

Последна редакция: вт, 31 май 2022, 16:03 от Delilahh

# 631
  • София
Здравейте момичета след известно затишие след двете неуспешни..Този месец не успях да направя трета, защото имах ову отдясно, откъм запушената тръба..с повече късмет ще се пробвам пак юни! Пожелавам на всички, които чакат резултат, да видят скоро положителен тест! Продължаваме да се подкрепяме и окуражаваме дотогава! Прегръдки от мен!

# 632
Вчера беше моята 3-та инсеминация. Казаха, че материалът бил много добър, дано се срещнат с моето яйце Simple Smile
Не знам защо интуицията ми казва, че ще мина хистероскопия и ин витро. Може и да е усещане или внушение.

От днес съм на утрогестан и ще включа в неделя аспирин.

33hope - извинявай сега виждам, че си се обърнала към мен ! Първата беше стимулирана, втората ЕЦ и сега пак стимулирана.
  "SDI и HBI тестове имате ли правени на материала?" - Не сме правили. Докторът ми повече от 2 Ф ми е казал, че няма да правим процедура. Килограмите са ми добре, даже много добре бих казала. След процедурата и аз лежа, но не виждам смисъл от реинсеминация, ако са спукани фоликули. Някои доктори пък съветват за сексуален контакт след процедурата. Болнични - не. Бях срещнала мнение във форума, че инсеминацията е "един скъп и таймиран полов акт", не искам да засегна никого, но ме замисли, че след естествени опити не си вземаме почивка. В деня на инсеминация лежа целият ден - за вътрешно мое успокоение.
Би ли споделила ти как успя, написала си - "успехИ", което много надежда ми вдъхва? Искам и аз да вярвам, както ти си вярвала.. На спукани или на неспукани фолукули си правила процедурата?

Delilahh , аз не спортувам попринцип, но си живея най-нормално. Прочетох последните 3-4 теми и бяха полезни, интересни, не знам тези, които са успели дали четат, защото за щастие са в други отчетни теми Simple Smile

Лейди Роуз - надявам се 3-тата да ти е на щастие !

Аз размишлявам защо е толкова нисък процента на успеваемост? Сперматозоидите живеят по-малко след обработката им или някаква друга причина?

Купих си една книга "Всичко започва с яйцето", няма да ми навреди, пък дано да ми помогне.

# 633
Lemon Blossom,
След обработка сперматозоидите живеят много малко. От това което знам от лекаря си макс. До 24 часа, има такива, които умират почти веднага и други живеещи малко повече.

# 634
  • София
Момичета, по статистика процентът успеваемост при инсетата е между 5 и 25% в зависимост от възраст, начин на живот, качество на сперматозоидите..при замразени, да живеят по-малко и затова трябва да се уцели овулацията до плюс минус няколко часа, иначе е загуба на пари и напразни надежди. Може и всичко да е точно, да стане оплождане и после по някаква причина да не стане имплантация. Слагайте утрогестан, защото ниският прогестерон проваля имплантацията.
Аз лежа същият ден, после си водя нормален живот, като изключвам алкохол и кафета до датата на цикъла, за да знам, че съм дала всичко от себе си да не се провали опитът. По принцип не съм от активно спортуващите, практикувам понякога бързо ходене или танци. В период на опит избягвам натоварване, както и носене на тежести. Но по-рано една съфорумка сподели, че на четвъртата й, успешна, е спортувала по цял ден във фитнеса и въпреки това се е хванало. Така че, Божа работа. Когато му е времето, ще си дойде.
Lemon Blossom, дано да е успешна!

Последна редакция: ср, 01 юни 2022, 12:57 от ЛейдиРоуз

# 635
Не знаех, че при инсеминация и обработения материл, сперматозоидите живеят по-малко. Това обяснява доста.

Иначе относно начинът на живот, като преживяла една бременност чрез инсеминация, мога да кажа, че в месецът, в който си казах Майната му....стана. Имам предвид, спортувах много интензивно до последно, пих си нормално кафе, алкохол...изключих въобще, че правя нещо по-специално. Може би е късмет, може би не, не знам. Моят доктор ме съветва да не спирам с нищо и че нещата не стават така (разбирайте, лежейки и едва дишайки Grinning ). Моето мнение е - Божа работа. Като е писано, става. Като не е, не става и не става. Но за мен все в един момент, по един или друг начин, ще стане Simple Smile

# 636
Здравейте, искам да попитам тези от вас, които са приемали Кломифен, дали сте имали странични ефекти? Предстои ми да започна прием на 2 таблетки дневно и ми е малко притеснено.

# 637
Priya - И аз това си мисля колко деца са заченати и родени от хора, които водят супер нездравословен начин на живот, но им е писано да станат родители точно в този момент. Късметът, съдбата, всичко е много индивидуално.Но, според мен и човек се успокоява, когато прави максималното, за да е сигурен, че е направил необходимото.

Coconut.water - аз нямах никакви странични ефекти. Докторът ме предупреди да не чета в интернет и да му вярвам, че няма да имам никакви ефекти.

# 638

Lemon Blossom
, така е. Аз лично, както казах, много време много се старах, но го има и едно друго в този момент. Според мен тогава прекалено много го мислиш и обременяваш на подсъзнателно ниво психиката си с това и издигаш така някак бариера нещата да не се случат. Поне аз така си го обяснявам. Но пък осъзнавам колко е трудно адски много да искаш да видиш 2-те черти и да не го мислиш Simple Smile Дори аз сега, въпреки, че вече си имам едно детенце и чакам второ, пак по същия начин мисля, оглеждам се за симптоми, вълнувам се.

# 639
Lemon Blossom, както казах имам 3 инсеминации общо през годините. Една на ЕЦ, 2 стимулирани. От първата стимулирана имам едно детенце на 3г, а от втората съм бременна в момента. На трите инсеминации сме правили и реинсеминации на следващ днес. Може да живеят по-кратко, но слагат вещество, което им спомага да се придвижат по-бързо и благоприятства средата.
Според мен трябва по-силна стимулация, за да се образуват поне 3 - 4бр. Ф.
Имам приятелка с 4 неуспешни инсеминации и перфектни изследвания. Но от това, което видях, никакво качествено проследяване, нито таймиране на О, никакви кръвни изследвания, без реинсеминация, разбира се неуспехи, не приемаше и прогестеронов препарат след процедура. Според мен това също е важно, иначе си е чист "секс" в клиника.
Според моя АГ се увеличава шансът за успех и затова сме правили реинсеманации.
Пропуснах да добавя, ако има някакъв автоимунен процес се прави система Интралипид, при високи нива на NK клетки. При мен се следяха стрикно и имам правени вливки.

Последна редакция: ср, 01 юни 2022, 15:03 от 33hope

# 640
  • София
Моята стимулация на 3-те инсеменации беше с фемара - първите дни и след това с кломифен, за да пораснат още фоликулите. Не съм имала странични ефекти. Забременях с третата инсеменация. Не са ми правили реинсеменация. Винаги обаче е имало добро проследяване и таймиране. При мен нямаше проблем, основната причина беше мъжки фактор. Успех на всички, които се борят. Всичко е доза късмет и по-малко вторачване в това, което се случва. Рано или късно чудесата се случват. Бъдете позитивни и всичко ще се нареди Simple Smile

# 641
Lemon Blossom, както казах имам 3 инсеминации общо през годините. Една на ЕЦ, 2 стимулирани. От първата стимулирана имам едно детенце на 3г, а от втората съм бременна в момента. На трите инсеминации сме правили и реинсеминации на следващ днес. Може да живеят по-кратко, но слагат вещество, което им спомага да се придвижат по-бързо и благоприятства средата.
Според мен трябва по-силна стимулация, за да се образуват поне 3 - 4бр. Ф.
Имам приятелка с 4 неуспешни инсеминации и перфектни изследвания. Но от това, което видях, никакво качествено проследяване, нито таймиране на О, никакви кръвни изследвания, без реинсеминация, разбира се неуспехи, не приемаше и прогестеронов препарат след процедура. Според мен това също е важно, иначе си е чист "секс" в клиника.
Според моя АГ се увеличава шансът за успех и затова сме правили реинсеманации.
Пропуснах да добавя, ако има някакъв автоимунен процес се прави система Интралипид, при високи нива на NK клетки. При мен се следяха стрикно и имам правени вливки.
Hope моля те сподели твоят АГ! Може и на лично! Благодаря ти❤

# 642
33hope - При последното ми забременяване влизах Интралипид. 3 месеца поредни и  след положителният тест. NK клетки съм изследвала няколко пъти, бях споделила за неуспешни бременности. Този път няма да вливам, изследвани са и се следят. След миседа докторът, при който се следях ми забрани да вливам. Имам доверие и на него, и на репродуктивния. Не съм разпитвала за веществото, то се поставя при материалът или  преди/след процедурата? Моят доктор не иска да при повече от 2 ф да прави инсеминация, защото имам малка миома и го притеснява, ако случайно се получат близнаци. Рискът да я отстраня е много по-голям. Овулацията я таймираме с "Овитрел".  Желая ти лека и успешна бременност !

Priya - Ако споделиш тайната на "Да го мислиш" , ще почерпя, не мога и това е. Напротив, само мисля колко се бави, как остаряваме, ще имаме ли време да си гледаме детето, ще успеем ли изобщо... 1000000 мисли.

Kuche- Моят съпруг казва абсолютно същото, но някак не мога да съм с неговия позитивизъм.

# 643
  • София
33hope, много оптимистична история, от 3 инсеминации - 2 успешни! Страхотно!! Благодаря за споделения опит!! Ние тук се надяваме от 3-4 поне едната да стане. Хубаво е да четем такива истории, за да не губим надежда! Успешна бременност от мен!

# 644
33hope, много оптимистична история, от 3 инсеминации - 2 успешни! Страхотно!! Благодаря за споделения опит!! Ние тук се надяваме от 3-4 поне едната да стане. Хубаво е да четем такива истории, за да не губим надежда! Успешна бременност от мен!

На всички от сърце желая успех, надявам се със споделеното да мога да помогна на някой.
🙏🙏🙏

Общи условия

Активация на акаунт