Предстои ми инсеминация - Тема No 30

• 38 194
  • 753
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте! Останах доста изненадана днес от случващото се покрай моята първа инсеминация, която май няма да се състои. Днес е 10 ден и за моя изненада вместо два нормални фоликула се видяха два с доста различна големина. Ще прикача снимка, ако е възможно по компетентните от мен да коментират. Изчакваме хормоните да станат до няколко часа. Според  доктора вариант е да си действаме по класическия начин.
Момичета, няма да стане този месец. Естрафиолът ми е 120, което е много малко за тези фоликули. Каза ми, че ще пробваме само с инжекции от следващия цикъл. Късмет на всички!

Последна редакция: пт, 13 май 2022, 10:14 от Mira882

# 601
Привет Мира.
Аз много не разбрах въпроса. Притеснява те?че фолукулитехса с различен размер ли? По принцип е нормално. Но по-скоро си мисля,че не съм ти разбрала въпроса.

# 602
_Amira_  притесни ме наистина това, че имат голяма разлика в големината! Не го очаквах въобще. На седми ден всички бяха малки около 8-10 мм, а сега 3 дена по- късно, единият в дясно да стане 24 мм, а другия в ляво 16-17мм. Незнам какво се обърка! Имала съм стимулирани цикли с Фемара и фоликули с приблизително еднакви размери за съответния ден. Явно това не е моят месец. Другия започваме направо от седми ден с инжекции. Каза ми, че имам голям шанс за нормално забременяване, но ме притеснява този нисък естрадиол. Реално той отговаря само на по малкия фоликул. Дано големия да не се превърне на киста. LH- 4.70, което си е супер за първата фаза. Общо взето май е пълна каша този цикъл!

# 603
Мира,разбрах. А не ти ли предложиха да спукате големия фоликул и да осъществите инсеминацията?
Няма нищо притеснително в тази разлика. Често единият фоликул изостава. А друг път си наваксва и се прави дори реинсеминация.
Аз за моята последна инсеминация първо имах два доминантни фоликула и после единият си изостава и направихме инсе-та само с доминантния единак.

# 604
Преди да излязат хормоните коментирахме възможните варианти. Ако всичко беше наред с тях утре щях да съм на преглед и да сложим инжекция за спукване.Мисля, че доктора взе най-адекватното решение в момента. С този голям фоликул нямам никакъв шанс. Благородна съм, че не ме залъгва напразно. Беше откровен и каза да си действаме вкъщи. Той всъщност започна точно с тези думи, защото явно е видял, че не са ОК нещата, но искаше на е сигурен след хормоните. Продължавам напред и дано другият месец е моят!

# 605
Мира,големия фоликул може пък и да се спука всеки момент.Опитвайте и не отписвай нещата,може да се справите и без намеса.Успех!

# 606
Значи просто му се довери и не се тормози.
Тялото ни всеки месец реагира различно. Няма как да е като по учебник. Другият месец ще стане 🍀🤞

# 607
  • София
И при мен така се случи на второто инсе, единият нараства до 24 мм, др остана на 16. По-скоро е рядко да останат с еднакви размери. Но при всяка е различно. Аз и с фемара и без фемара обикновено си правя един ДФ. Просто с фемарата узрява по-рано.

# 608
Момичета, да ви споделя. Днес трябваше да пусна кръвен, но вчера ми дойде въпреки дуфастона 😕 Днес бях на преглед имам Ф16мм. Док. ми предложи да направим едно изследване за имплатационен прозорец. Нещо или аз не  разбрах или не знам. Това не се ли прави при инвитро процедурите? 🤔Като цена направо ме удариха с мокрия парцал 600лв. Док. смята, че при имплантацията има проблем.В крайна сметка се разбрахме да направим трети опит сега без стимулация  и ако не се получи тогава ще го направим това изследване. Дали някой е правил такова нещо?

# 609
Здравейте момичета! Искам да ви питам ако пусна кръвен тест за бременност на 12 ден след инсеминация дали ще отчете нещо? Нямам никакви признаци още, това ми беше втора инсеминация.

# 610
Здравейте момичета! Искам да ви питам ако пусна кръвен тест за бременност на 12 ден след инсеминация дали ще отчете нещо? Нямам никакви признаци още, това ми беше втора инсеминация.
Според мен ще отчете. Ако има имплантация, то все ще има някаква  стойност. Ще се повторя, аз съм правила на 11ти ден, едното ЧХГ около 100, другото около 5.30.
Имам 3 инсеминации.

# 611
Привет момичета, записвам се с че гръмна и последна неуспешна инсеминация и ще е ориентирам към ин витро темите вече.
Ще хвърлям все пак по едно око и ще ви стискам силно палци на вас 🍀

# 612
Здравейте,
Първо искам да пожелая на всяка от вас успех към сбъдването на мечтата ви! Попринцип съм потребител на форума основно в други раздели, но умишлено пиша анонимно. Тази тема е една от малкото в която успях да публикувам мнението си по този начин и ако не е за тук, моля да я преместите.
Моята история е, че съм на 32 години, още малко 33 но все още не съм срещнала човека с когото да създам семейство и такъв, който да е моят човек, а имам голямо желание. Не знам каква е причината, тъй като съм комуникативен човек и честно наистина ми омръзна от игрички и подигравки и хора, които нямат никаква цел и не знаят какво искат. В същото време желанието ми да стана майка расте и смятам да не отлагам повече. Мисля че все повече се решавам на вариант за инсеминация от донор. Бих искала да ви попитам, ако вие или ваша позната е имала такова изживяване, основно с какви колебания се е сблъскала. Въпросът ми е не специално за клиники, процедура и лекари – тях ще проуча. Бих искала да науча повече за моралната гледна точка и чувствата покрай тази стъпка. Какво притеснява жените преди да вземат това решение, дали са се сблъскали с предразсъдъци и всичко относно този аспект.
По никакъв начин не омаловажавам ролята на бащата, както и на мъжа в едно семейство, но напрежението ми е много в момента и не знам по какъв начин желанието би могло да спре. В същото време за момента не съм имала някакъв проблем, цикълът ми е редовен, смятам че овулацията също. Ще ви бъда много благодарна за отговори и пак се извинявам ако не е в правилната тема.

# 613
Анонимен, пиши ми на лично Simple Smile

# 614
Здравей, моя близка приятелка на около 40г. взе това решение също. При нея беше инвитро предвид възрастта и успеваемостта при инсеминации. Беше уверена, аз я подкрепях, защото искаше много да бъде майка. Започна процедурата, стимулации и т.н. Но сама взе решение и се отказа. "Просто един ден какво ще кажеш на това дете, баща ти е донор, дори не го познавам" - цитирам нея.
 Отделно тя трябваше сама да го отглежда, без помощ от близките и. Замисли се за осиновяване след това, но срещна човек и сега са заедно и се борят за биологично дете.
Мисля, че Вие сте още млада и не бива да прибързвате с това решение. Семейството Ви ще ви подкрепи ли, има ли на кого да разчитате? Мнението на околните познати ще Ви интересува ли, искам да кажа да сте готова за едно голямо неразбиране от нашето общество...
Иначе за процедурата, аз имам 3.
Колкото по-млада е жената, толкова е по-голям шансът.
Мислили ли сте за  съхраняване на  яйцеклетки като план Б?

Общи условия

Активация на акаунт