Откровеното ви мнение за жените, които не боядисват посивелите си коси?

• 35 616
  • 757
  •   1
Отговори
# 630
Всеки да се боядисва и разхубавява както му идва отвътре. Темата е за свободния избор.

# 631
Алис Уолтън е с филър в устните, ботокс, чене и се боядисва и това си личи.
Между другото, вероятно четем различни теми, защото преди последния въргал лайтмотивът беше вариации на не се боядисвам и почти не си личи. Напротив, личи си, независимо как охкат и ахкат (или премълчават) в обкръжението.

# 632
Тук например боядисана ли е? Ако да, значи аз не мога да направя разликата.

Цитат
вероятно четем различни теми, защото преди последния въргал лайтмотивът беше вариации на не се боядисвам и почти не си личи. Напротив, личи си, независимо как охкат и ахкат (или премълчават) в обкръжението.

Еми, всеки говори от своята камбанария. При мен например няма как да си личи, защото природата дала в повече от средностатистическото за възрастта. Но точно понеже съм облагодетелствана, предпочитам да мога някой ден, като дойде неизбежното, пак така спокойно да си се разхождам - без да правя извънредни челни стойки, щото Пенка щяла нещо си да помисли. И си защитавам това право Simple Smile
Както и обикновено не одумвам жените около мен дали са боядисани, дали са с маникюр. По други критерии ги оценявам - интелект, одухотвореност, от естетическите - главно хигиена. Имам известен предразсъдък към много дебелите, с който съм наясно и гледам да преглъщам в името на доброто възпитание. За другите телесни неидеалности ми е все тая. Прекаленостите с грим и прически на късна възраст будят у мен главно съжаление. Всъщност прекаляването с грим ми е no-go на всяка възраст. Както и с парфюми - имам прекомерно силно обоняние и буквално физически страня от хора, които се поливат с парфюм, колкото и да е скъп.

Последна редакция: ср, 16 фев 2022, 15:26 от Параход

# 633
  • София
Ако се съди по последната снимка просто тази Алис Уолтън е много стара. На нейната възраст и с тези бръчки може би е все едно, дали се боядисваш или не.

И, Параход, ти може да не одумваш жените около теб, но темата е точно за коментиране на въпроси, свързани с външния вид. Това е форум "Красива мама" все пак, не е за характер, постижения, ценностна система и тем подобни.

# 634
Майка ми е на 74, няма филтри, но е с боядисана коса и без леко червило и парфюм не излиза от къщи. Много по- млада изглежда от въпросната богата дама, освен че е природно хубава и това с възрастта не се промени. Но да се остави с бели коси е абсурд.

# 635
  • някъде под слънцето...
Неподдържана коса не винаги означава небоядисана.
Както и боядисна не  означава непременно поддържана.
И това, че е небоядисана не означва  че  жената е с мръсни нокти, непрани  и понамирисващи дрехи.

Последна редакция: ср, 16 фев 2022, 15:54 от sl

# 636
  • Русия
Ако моята коса беше напълно бяла, щях да я нося така. Струва ми се интересно. Обаче както е смесено бяло с тъмнорусо - в сегашните пропорции започна да изглежда сива като на мишка, и така не ми харесва.
Та оная американска дама на мене ми изглежда грозно. Не е красив цветът. Но мисля, че тя не би изглеждала по-добре дори ако си беше боядисала косата. Не за друго, а защото й е оредяла.

# 637
  • SF
Не мисля, че на мене би ми отивало сиво или бяло, както и платине. Аз съм брюнетка и тенът ми е в много добра хармония с кестеняво-тъмно русите нюанси. 
А и приемам жените с чисто бяла коса и подстрижка в тренда, отколкото прошарени или боядисани в махагон и с пухкави къдрици, оформени като паничка. Така че зорът не е точно да си боядисан, а как и дали това е най-подходящият за бели корени цвят.
Свекървата на приятелката ми беше светло руса, когато беше по-млада. Някак неусетно стана бяла, но ние пак си мислехме, че е руса и я възприемахме като руса. Сега  виждам, че бялото е започнало да пожълтва и според мене е по-добре или да го матира, или да си сложи някаква светло руса боя, защото, доказано, много й отиваше. Това е според мене. Гледам я, че си ходи с пожълтялото бяло.

# 638
  • София
Днес пък видях една сравнително млада жена /35-40/ с основа кестенява коса, в която стърчат бели косми и то рошава. Не изглеждаше добре.
Всъщност, докато стигнем до изцяло сиво, много от нас преминават през този период, който може да трае 10-15 г и мисля, че си е по-добре да се боядисваме в натуралния ни цвят или един тон по-светло.

# 639
Между другото, бяла коса много трудно се боядисва руса. Боря се с това. Естествената ми коса беше много тъмна, почти черна, без никакъв кестеняв оттенък, по-скоро пепелив, но като цяло черна. Кожата ми е много бяла и ако се боядисам черно, на възрастта изобщо не ми отива, както и всякакви кафяви оттенъци. Отива ми винено червено, но също не ми е опция. Правя я светло руса, отива ми на лицето, но е трудна за поддържане. В готовите бои слагат на светлорусите много силен окислител, който изгаря косата. Освен това русото лесно се отмива и избягвам да се правя сама, гледам само фризьор да ме боядисва или купувам някакви уж билкови бои на безумни цени.

# 640
  • SF
А ти много ли си побеляла?
Чисто бяла коса приемам, ако е къса, максимум да покрива врата, ако е поддържана, оформена непрекъснато с сешоар, например Райна Кабаиванска, и ако жената е наистина възрастна.
Дълги, бели, даже и сиви, обемни коси  на слоеве ми напомнят на визията на Оная с косата, сещате се за коя коса говоря.

# 641
например Райна Кабаиванска, и ако жената е наистина възрастна.
Лично съм разговаряла веднъж в центъра на селото, където живея /тя има вила там/ преди 10-ина години и наистина е възрастна, но винаги поддържана и усмихната. Не е "мръднала" поне от 20 години, като консервирана е в добрия смисъл на думата. Родена е на 15.12.1934 г.

# 642
Доста съм побеляла, но моята коса не стои добре бяла. Бяла  коса стои добре на силна, твърда и права коса, каквато видях на снимката на Pepa 57. Моята е по-мека и леко чуплива, изправям я.

# 643
Poni, моята не че много права, но понеже е много къса има здрав вид. За уж изправяне само я сресвам и оформям със ситен гребен докато е мокра. И в течение на годините придобива форма, дори само с ръце да се сресвам.

# 644
  • София
Не знаеш човека насреща ти, какви са му дертовете и приоритетите, но съдиш.... Честно, след като почнах борбата за оцеляване, най- гадно ми беше като ме срешне някой не особено близък и  започне да ми коментира прическата( тогава перука, сега порастваща косица) и килограмите, щото от леченията трупнах едни 20-тина и нямат сваляне( масово се случва, дори и  при повишена физическа активност и  здравословно хранене, но повечето лекарства имат странични ефекти- особено хормоналната терапия и кортикостероидите). Но ще приема че съм мързелива и безпарична....
Този не особено близък може да е бил с относително добри намерения - да те подкани да не се занемаряваш. Много зависи с какви думи и тон е казано. Ако искаш да те разбират, трябва и ти да разбираш другите.
Ами ако поздравя някоя жена, че е отслабнала, а то е заради болест? Трябва ли да се чувствам гузна?

Общи условия

Активация на акаунт