Откровеното ви мнение за жените, които не боядисват посивелите си коси?

• 35 586
  • 757
  •   1
Отговори
# 720
  • Бургас
Аз смятам,че когато се пусне тема,се споделят много гледни точки.
Общо взето голяма част от тези жени с бели коси имат някакъв проблем.
В повечето цялата външност го подсказва.
Без да се заяждам,въпреки че съм сигурна,че така ще бъде изтълкувано,бих предложила следното заглавие:
"Моля хората с проблеми да не коментират,за да можем тук на воля да обсъдим колко зле изглеждат жените с бели коси."
По всеки въпрос има много гледни точки
Аз лично спрях да пиша,но видях тук коментар,че не може човек към всички бои да е алергичен.Наистина не е работа на всеки да знае и пак казвам,че на никого не го пожелавам,аз просто обясних защо не се пробва нон стоп с нова боя.
По никакъв начин не искам някой да се чувства виновен за моите проблеми,те са си лично мои.
Но пък мога да споделя своята гледна точка.

# 721
А може и да е напълно съзнателен избор. Разнообразие. Предизвикателство. Досада. Да се харесваш сега. Утре не. Непукизъм. Вдъхновение.
Всичко може да е. Защо да ти пука от хорското мнение.

# 722
  • Бургас
Всеки си каза мнението, че по два пъти и и три пъти. Повечето хора обичат да казват "аз никога, аз така...", но истината е,че никой не знае какво ще му дойде на главата, нито как ще реагира и какво ще му се наложи при натиск от обстоятелства или здравословен проблем.Дори и тези мързеливите и запуснатите, те също имат някакъв било хормонален, било психологически проблем.Всяко по-продължително и дълготрайно отклонение в здравето може да доведе до нежелание човек да полага усилия, изглеждайки отстрани като мързел.Когато си млад е по-лесно да се бориш и отстояваш, но с възрастта ако ти се отнемат жизнените ресурси за да се справяш с проблеми, външния вид отива по-назад.Не е оправдание, но се случва.Чукайте на дърво и се молете да сте здрави и всичко да е наред в живота ви, за да имате избор дали и как да се обличате, боядисвате, подстригвате и т.н.

И поначало самата тема не е позитивна като замисъл и тематика , че да се очаква тука да има радост, веселие и розови балони.

# 723
Чак пък лични драми... хайде моля ви се. Живота не е само цветя и рози, вие си изказвате ( в по-голямата част ) негативното мнение за побелелите коси, аз пък си изказвам моята гледна точка, че не всичко винаги опира до избор. А и така да е, кои сте вие, че да съдите хората за техният личен избор? Дамата с розацея, никога не бих си и помислила нещо негативно относно състоянието на кожата и и това, че може би не може да сложи грим. Не съм запозната дотолкова със състоянието и по тази причина не бих си позволила да съдя. Но в днешния свят, където от 12 годишни започват девойките да се боядисват, мъжете си боядисват косите и брадите, и видите ли някоя побеляла жена - о, ужас, нечистоплътна, неподдържана жена! Смях!

А, да, забравих, сега в последните мнения се наблегна, че цялостната визия била важна, не конкретно косата. Въпреки, че темата е за косата.

# 724
Мария Иванова, пиша със желание да ти помогна, ти ще прецениш дали ти върши работа. Чела съм, че можеш да боядисаш коса и с природни средства, разтърси се из нета за такива. Конкретно имам спомен, че с орехова шума се постигат тъмни цветове. Предполагам, че ореховата шума няма да ти причини алергия. Като дете имах ужасна уртикария и помня, че ми даваха да пия сварена орехова шума за алергията, на мен ми беше отвратителна и все се чудех как да се спася от чайчето.

# 725
Чела съм също и за боядисване с чай. Не съм пробвала. Но трябва няколко пъти подред.

# 726
Всъщност идеята на темата, съдейки по първия пост, е точно да се разчупят представите за за жените (не момичета и мъже) с побелелите коси, а не побелелите дами да бъдат нападани. И в този смисъл, идеята ѝ е положителна. Някои направиха личен избор да се почувстват засегнати и да атакуват.

# 727
  • Бургас
Poni69,става,но няма нищо общо с боядисаната коса с блясък.
Пробвах на кичур с кафе.
С орехи става пак едно кестеняво-рижаво и не на всяка коса хваща.
Евентуално с люспи на лук...
Светлокосите жени изглеждат добре и с прошарена коса.
А тъмнокосите ...
Магърдич Халваджиян горкият също не изглежда добре,неговото не знам на какво се дължи,но на мен не ми харесва.

# 728
  • Бургас
Poni69,става,но няма нищо общо с боядисаната коса с блясък.
Пробвах на кичур с кафе.
С орехи става пак едно кестеняво-рижаво и не на всяка коса хваща.
Евентуално с люспи на лук...
Светлокосите жени изглеждат добре и с прошарена коса.
А тъмнокосите ...
Магърдич Халваджиян горкият също не изглежда добре,неговото не знам на какво се дължи,но на мен не ми харесва.

Мисля, че и копривата оцветява.Интересно дали хващат на белите косми, защото боите и къната трудно ги покриват или не е трайно.
Червеникаво /но какво точно на бели коси, не знам/, може да стане и с хибискус.Има чай, има и на прах/слагала съм си в къната/.

# 729
  • SF
Аз пък изобщо не се замислих и не погледнах темата от тази страна. Наистина има много хора, с непоносимост към бои, козметични продукти, не могат да носят контактни лещи, бижута от неблагороден метал, пролетно време са подути, разплакани.

Погледнах темата по-повърхностно и споделих мнението си за жените, които ако искат могат, но не си боядисват косите.
Никога не бих се присмивала на жена, която няма красива дълга коса. Ако жената има подобен проблем - тежки алергинчи реакции към амонячни и към безамонячни бои, не би имала повод и причина да ми ги сподели. Не бих я питала и пред нея не бих объждала косите й. - И аз, подобно на испанките, на други теми общувам с непознати или с малко познати хора. Така и няма да науча каква е истинската причина жената да не е боядисала косата си, което ще ми даде повод да се чудя и мая. Но не бих се бъркала с въпроси там, където не ме е рабатата и в неща, които всъщност въобще не ме интересуват.

# 730
  • някъде под слънцето...
Испанската кралица е изветна като символ на елегантност, въпреки ще скоро ще стане на 50.

Последната година си "остави косата небоядисана"  , разбирай направи си фини бели кичури, като  естествена леко прошарена коса.
Общото мнение е, че е супер  да бъде "естествена" .
Вероятно защото на данъкоплатеца му писна да  и плаща пластичните операции.
Неоспорим факт е, че след 20 години с краля , едва ли е останало нещо естествено от външността и  отдавна няма нищо общо с чаровната водеща на новините.

По форумската логика  тя също  ли ще бъде квалифицирана като запусната мърла ?

Последна редакция: пн, 14 мар 2022, 08:45 от sl

# 731
  • SF
Нали я описваш като незапусната мърла - бели кичури, тониране, ала-бала.
Ние тук обсъждаме дали  ни харесва или не ни харесва, една жена, на  зряла възраст да остави косите си или корените си небоядисани.
Аз съм от тези, на които не им харесва.
Колкото до тренда - в момента сивото, неестествено бялото, белите кичури, са много актуални. Повод дадоха локдауните и затварянето на салоните.  Цветът стана популярен и от това, че много млади момичета направиха косите си бяло-сиви, синьо-сиви, платина - точно, както и много други хубави "побелели" примери, които се пуснаха в темата, стоят добре. Не на всеки, разбира се. На мене 20-годишните, които са си избелили косите до такава степен, не ми харесват, но за по-зряла естествено побеляла жена си е супер поддръжка.

Аз поне не разбирам темата като обсъждане на цветовете, които дамите избират за косите си, а дали е добре да поддържат цвят и след побеляването/остаряването или не е нужно да го правят.

# 732
  • някъде под слънцето...
Не описвам никого.Написах факти.Не и правя  реклама.Има  си достатъчно хора , на които се плаща , за да го правят.
Тя е публична личност и  е достатъчно популярна за да се нуждае от моето описание.
Кралицата си има личен стилист и един куп хора , които да се грижат за външността и.

Също написах  и моето мнение.
Боядисвам се и възнамерявам да пеодължавам да го правя.
Но не ми пречи , ако някой е решил да не го прави, да не го съдя и коментирам или етикетосвам.

Последна редакция: нд, 13 мар 2022, 22:27 от sl

# 733
Всъщност, видяхме, че повечето жени искат да се боядисват и да имат поддържани коси, някои не искат, а някои не могат по здравословни причини.

# 734
Да, остави си Летка няколко пъти кичури, ама пак лъсна гривата след време. И бели кичури, които да изглеждат, като цялостно прошарена коса влиза в графа боядисване, заедно с тониране на бяла коса и боядисване в сиво. Що се правите, че не разбирате? Кога сте видели някоя публична личност с два пръста бели корени и надолу друг цвят?  Или в гадно естествено жълто-бяло. И белите се боядисват и тонират в бяло, че да изглежда добре. Щом се харесва някой така - да си ходи, дори няма да направя коментар, всеки има право да изглежда, както реши. Това не значи, че на мен ще ми хареса и се надявам да мога да се боядисвам дъго.

Общи условия

Активация на акаунт