Вън е есен, дъжд вали, а във мене майско сърчице тупти

• 14 627
  • 293
  •   1
Отговори
# 165
  • Перник
Здравей kati_95   Laughing Да, първа бременност ми е. И аз четох, че не би трябвало да има проблеми, но явно лекарката иска да е сигурна, че всичко е ОК (аз също). Като гледам, очертава се доста кръв да ми източат за тия 9 месеца  Wink Щом се налага, ще го преживея. Е, още не знаем резус фактора на мъжа ми, но какъвто съм карък, вече съм сигурна, че е +.

А за близнаците - аз винаги съм искала да имам близнаци. Обаче като отидох на първия преглед и ме питаха дали има такива в моя или рода на мъжа ми, и казах, че прабаба ми е раждала близнаци, докторката сериозно си го записа като наследствена обремененост. Тогава почти се уплаших, че може да ми се сбъдне мечтата - как ще се справяме с 2 бебета  #Crazy Е, този път ми се размина, пък живот и здраве, следващия - ще видим.

# 166
  • Пловдив
SvetlaK, спокойно. Не е проблем резусфактора. Аз съм с отрицателен, съпругът ми е с положителен и баткото също е с положителен. 3 пъти по време на бременността се пуща изследване за антитела и ако случайно се установят тогава(малко вероятно е) още преди раждането се прави антидегамагуболин. След раждането ако детето е с положителен резусфактор(както е моя случай) на майката се поставя антидегамагуболин до 72-рия час от раждането(на нея, не на детето). Ако в неговата кръв се открият антитела(занм, че се случва много рядко) процедурата там е друга. Когато аз раждах преди 7 години по болниците нямаше антидегамагуболин и доки ме беше предупредила да си я намеря за всеки случай, защото ако нямам няма да ми сложат. Като видяхме, че и малкия е с Rh(+) се обадих да я купят(тогава имаше само на Байер и струваше около 180лв., сега се намира и българската, която е в пъти по-евтина). Ако бебето е с Rh(-) няма нужда от нея. Имам приятелка, на оято първия път не са й слагали, защото дъщеря й е с отрицателен резусфактор, но скоро роди второ дете и то е с положителен, съответно й сложиха инжекцията, но се наложи отново тя да си я купува, защото уж нямали в болницата. Незнам това някаква практика ли им е да си ги скатават като видят, че е второ дете или изобщо не ги купуват, защото си пестят парите. А по закон болницата е длъжна да има наличност, но явно дйствителността е друга.

# 167
раждане във вода още няма. в св. софия са купили вана. преди месец не беше още инсталирана, обаче. моята док. каза, че ако 2-те ми бременности не бяха през толкова кратко разстояние е можело да опитаме. т.е. до нашето раждане ваната ще е инсталирана и ще може да се ражда. не се знае още срещу каква сума ще е, кои лекари ще се обучават и т.н. това е инфо от преди месец, както казах...

# 168
майче, усещаш ли бебето наистина и как  Crazy  Party  Heart Eyes
иринка беше тук последно преди към два дни и питаше дали някой ще ходи на earth, wind & fire  Rolling Eyes

# 169
усещам го то 2-3 седмици. доки потвърди, че след 12 гс е възможно. вече съм и сигурна. като гейзерче е. прятно е.

# 170
  • София
Ако не ме лъже паметта ... пък и очите (за справа виж. 4та стр.) mileeenka питаше за концерта na EW&F, а Ирини наистина не се е вясвала скоро.

# 171
  • София
Преди малко се обадих на доц. Томова за фетална и ми записа час чак за 11.12 Sad По-рано не можело. Пита ме на колко съм години и като й казах, каза,че няма риск от генетични заболявания и не било проблем по-късно да се направи. Аз тогава ще съм вече в 5 месец,ама какво да се прави. Всички дати и часове преди това са заети Whistling

# 172
усещам го то 2-3 седмици. доки потвърди, че след 12 гс е възможно. вече съм и сигурна. като гейзерче е. прятно е.

значи не си въобразявам, знаех си аз:)

# 173
Абе и аз усещам нещо такова ама като не съм сигурна. На колко време го усещате? На мен ми се случва по един два пъти през дена - май - ама после като не усещам започва да ме хваща шубе абе изобщо не знам как ще изтрая до 7.12

# 174
  • София
Аз пък още нищо не усещам и затова ми е малко неспокойно Sad И аз не знам как ще издържа до 11.12 Thinking А при моята АГ сигурно ще отида преди това, защото няма да изтрая почти цял месец smile3502

# 175
аз пък много рядко го усещам, обаче всяка вечер карам таткото да ми слуша коремчето. И той винаги чува бебето и много се кефи как си бълбука. Понякога сутрин рано пак го слуша и разправя, че бебето вече "работело"Simple Smile
А вчера по обяд така ми избълбука корема, като плиаас се чу направо. Изкара ми ангелите..Simple Smile

# 176
Ако не ме лъже паметта ... пък и очите (за справа виж. 4та стр.) mileeenka питаше за концерта na EW&F, а Ирини наистина не се е вясвала скоро.

хм  Rolling Eyes значи съм останала с грешно впчатление, а не ми се проверяваше назад - ами къде ли е тогава Eiphn   Thinking

# 177
  • София
И аз го усещам бебчо много рядко, и като не го усетя и се шашкам и лягам по гръб корема ми хлътва и така даже виждам как ми се мърда корема и повдига  Grinning и се успокоявам за малко. Аз утре съм на Ж.К. стискайте палци всичко да е наред.

П.С. А освен Eiphnh i Luminosa не съм я меркала 

Последна редакция: ср, 15 ное 2006, 15:31 от kimba77

# 178
и звездичка също така

# 179
и звездичка също така

за какво също? Rolling Eyes newsm78

Общи условия

Активация на акаунт