Кога предлагат мъжете?

• 38 858
  • 1 432
  •   1
Отговори
# 15
Аз да попитам... в първият пост пишеш, че не си получила така чаканият пръстен... значи ли това, че ако ти предложи годеж, ще се успокоиш? Или сватбата е нещото? Защото пръстен не значи брак.

Казваш че живеете от самото начало заедно, но не казваш колко време сте заедно - има разлика дали сте 6 месеца или 6 години.
Да речем, че за момента и само пръстена ще ме успокои.
Колкото и наивно да ви звучи, познаваме се от 2 години, започнахме като приятели, двойка сме от 1 година. За мен той е човекът. Знам, че и за него аз съм човека.

# 16
  • Terra incognita
Айде пак пръстен. Коледа мина, изчакай до другата.

# 17
Кога предлага мъжа брак ли ?
Ами когато го е осъзнал и го иска. Обаче, да винаги има едно голямо НО :

1. Има индивиди, които предлагат брак на жена, обясняват и колко деца и какви ще са, всичко което тя иска да чуе, запознават я с родителите си, обещават пръстен, вричат и се и .... почва едно мачкане на психиката, докато я направят емоционален инвалид. После се разбира, че пръстен няма да има защото жената не им е на нивото, тя едвам си тръгва от тази връзка и т.н.

2. Мъже които веднага предлагат пръстен, брак и .... се оказва че са мамини синчета. Всичко става, защото мама така е казала да направи на златното си отроче и то следва съветите на мама си. Респетивно мама води брака и пръстена се оказва един вид окови...

3. Мъже, които се поддават на импулса и в последствие разбират,че брака не е за тях, не са опознали жената достатъчно и т.н. и ...

4. Мъже, които се женят за да си уредят живота, да има кой да ги пере - категория чехлЮ

5. Мъже, които искат да си имат нещо сигурно за секс, място където да се приберат и .... един сигурен остров в бурния океан на живота, в който те вечно са в лодката на любовта търсейки поредната жена с която да преспят.

Един мъж, който е осъзнат като мъж не чака жената да го подбутва за това. Той цени своето и нейното време. НИЕ е преди АЗ ! Такъв човек подарява пръстена в точния момент и не си играе с чувствата на жената. За него тя е важна и ще направи всичко за нея. Сам се амбицира и няма нужда от подбутване.

Може и още категории да се направят, ама ме мързи да пиша.

Та направи си сметка какъв е твоя приятел, погледни го безпристрастно от страни и си помисли. Щом до сега е нямало пръстен се замисли сериозно ...

# 18
Аз никога не съм разбирала вманиачаването по сключването на брак. Защо това ще ти даде сигурност, която явно не усещаш сега? Много по-обвързващи са например ипотека  и деца, в този ред. Дали мъжът си представя да прекара живота си с теб си личи по много други неща, които, ако не са ОК, и да получиш лелеяното предложение, че и да се ожените, няма да се оправят. И обратно - ако всячески ти доказва че можеш да разчиташ на него, участва в битовизмите, усещаш се желана, ухажвана, обичана - бракът ще е просто форма, на това, което имате.

# 19
По-важното е какво му е отношението по въпроса с децата, мани го брака. Защото ако ви гони кризата на 30-така, по-добре е и вие да помислите за наследник, защото това е единственото, което си заслужава. Заради една рокля, сватба и снимки във Фейсбук няма нужда да се терзаете. По-скоро другият въпрос е по-важен. Ако господинът не обмисля да има деца (чакайки заветната финансова стабилност, която никога не идва), по-добре да си я чака на друга гара, а не да губи и вашето време.

# 20
...все още не съм получила така чакания пръстен. Според МП има време и все още е рано.

Kак се стигна въобще до това уточнение? Ти ли повдигна темата и с какъв по-точно въпрос? Дай малко подробности за тази случка, за да разберем по-добре реакцията му в контекст.

# 21
Не разбирам какъв е тоя стрес с тия пръстени, "не сме семейство" и тн. Той въобще иска ли брак? Защото може да те обича и тн, но да не иска да се жените и да не вярва в институцията брак.

Щом за теб е толкова важно да се ожените, кажи му да обмислите сватба.  Не мисля, че мъжете са тези, които винаги трябва да "предлагат".
Аз живея с моя приятел почти 9 г и не виждам какво повече може да ми предложи. Дал ми е всичко, семейство сме, но не сме се организирали да се оженим. Не чакам пръстен, за да ми докаже любовта си, направил го е много пъти в много ситуации сме били, когато се е доказал. Сватбата ще дойде като се наканим да се нагърбим с организацията.

# 22
За една година и ти не си го опознала. Я кажи - познаваш го напълно и нищо не те смущава в него, всичко е точно, прекрасно и няма недостатъци, които после ще ти излязат през носа, така ли?

Или най-важното е "Все тая, пръстеееен!!!" Laughing

# 23
  • Тра-ла-ла
чисто емоционално ме гони кризата на 30така и си се представям с 4 котки скоро...
А той е на колко години?!

По-важното е какво му е отношението по въпроса с децата, мани го брака.
+1

# 24
  • Terra incognita
Чакайте сега аз да попитам. Ако утре ти каже : "whatif999, айде другата седмица да отидем да подпишем, па може и да се венчаем"
Това добре ли ще е, или държиш точно на пръстен?

# 25
  • София
А деца нещо разговори? Или нищо?

Мога да ти кажа един трик, ама е гаден. Вдигаш си багажа за около седмица. Отиваш някъде сама, с приятелки, да видиш мама... Ако не подейства - не знам.

# 26
Момичето си написа, че пръстен ѝ стига. Демек не иска сватба. Явно приятелките ѝ имат пръстени и тя се бута, да има, да е равна.

# 27
Одобрявам всякакви бижута. Thinking С подписите внимавайте... Stuck Out Tongue

# 28
  • Terra incognita
Момичето си написа, че пръстен ѝ стига. Демек не иска сватба. Явно приятелките ѝ имат пръстени и тя се бута, да има, да е равна.
Ами да си купи сама едно сребърно пръстенче и да влиза в клуба на "сгодените".

# 29
Моят мъж също така говореше, когато връзката ни стана на година и личеше, че е сериозна. Но мен това ме обиди. Оказа се, че баща му, бог да го прости, е имал кредит и много дълго са ги мотаели застрахователите, та не е искал да ме обвързва с това.  И половин година след това той ми предложи, а и проблемът беше разрешен.
Та не знам дали няма нещо конкретно, което спира твоя човек. Ако няма, другото е оправдание и аз бих си тръгнала.

Общи условия

Активация на акаунт