Кога предлагат мъжете?

• 38 863
  • 1 432
  •   1
Отговори
# 30
Момичето си написа, че пръстен ѝ стига. Демек не иска сватба. Явно приятелките ѝ имат пръстени и тя се бута, да има, да е равна.
Ами да си купи сама едно сребърно пръстенче и да влиза в клуба на "сгодените".

Еее, ама така трябва и история да съчинява, как е паднал на колене в Дубай, тя се разплакала, камилите танцували, арабите мятали пари у въздуха...

По-добре той да предложи, а мама да отиде с тях до Дубая, да снима, че да показва направо видеото.

# 31
Да отговоря на всички въпроси.
Не твърдя, че съм го опознала на 100%. И да, видяла съм недостатъци, но до момента съм преценила, че мога да живея с тях, все пак всеки има такива.
Аз съм на 30, той на 33. И аз съм се замислила за деца, и той също. Но аз не искам да раждам без брак.
И не съм се затръшкала за пръстен само защото приятелките ми имат такива. Просто винаги съм смятала, че на тази възраст ще имам семейство и се чувствам леко провалена от тая гледна точка.
Не знам как да обясня гледната си точка, но споменах, че преди това имах много, много дълга връзка и тогава преглътнах доста, включително се съобразих с неговото НЕжелание да се жени. В момента едно предложение ще ми покаже, че човекът има сериозно намерение към мен. И не, може и без камили Simple Smile

# 32
Така е описано,че на пръв поглед все едно сте от 20 години заедно,а те са 2…
Не го притискай за пръстен. Той нищо не доказва,както са ти казали и по-горе коментиращите..
Имам приятелки с вързки от 3- 5 години дори,  нямат брак,нямат предложения,но си градят връзката и им е добре..
На 30 се мисли за деца,не за пръстени.
Това,че нямаш пръстен,автоматично не прави човека несериозен към теб.. Сериозните намерения не се показват и доказват само чрез пръстен..

# 33
За трите П ( пръстена, подписа и последствията ) един мъж трябва да е узрял. Само с приказки не става тази работа. Емоционална, физическа и жизнена зрялост трябват. Останалото са химери.
Седни и говори с него сериозно. Понякога чувствата лъжат, жестоко лъжат защото са основани на химери !

# 34
  • Terra incognita
Пръстен не е = на сериозни намерения. Нито е гаранция за щастлив, дълъг и вечен брак.
Бракът, за мен, има само юридически смисъл.
Но това съм аз, де. Никога не съм искала пръстени и сватби, макар че получих такъв. Ама нямаше камили, за жалост 🙍‍♀️

# 35
И все не разбирам какво не ми е достатъчно, за да съм съпруга....
Ами липсва мъж, който да иска да е съпруг ¯\_(ツ)_/¯ Ама като каза, че сте заедно само от 1г, то май и достатъчно време ви липсва. Той може да е от тия дето предлагат едва след като се опознаете и му уври в главата какво иска, никое от тия условия не е свързано лично с теб.

по-серт жените получават каквото искат...
Ама това е защото по-серт жените не контактуват въобще с мъже без пръстени, това едно. Другото е, че обикновено тези жени са по-серт защото вече имат други желани дадености, обикновено имотни и финансови, и сделката е по-всеобхватна.

# 36
Така е описано,че на пръв поглед все едно сте от 20 години заедно,а те са 2…

Само да редактирам, че се познават от 2, а са във връзка от 1.

# 37
Къде живеете сега? Въпросната финансова нестабилност, ако има такава, е пречка за деца, не за брак. Той наясно ли е колко държиш да сте женени и ако да- каква е била реакцията му? Ако е толкова важно за теб - играй ва банк. Казваш му, че смяташ, че той е твоя човек, но след като той не е готов за брак, искаш да продължиш напред. Сигурно си му кавала за предишната ти връзка. Това обаче може да се счете за изнудване от него и наистина да сложи край на връзката ви.

# 38
Може да е от тези, които вярват във връзките на семейни начала и не одобряват брака.
Говорили ли сте по въпроса по принцип за или против брака.

# 39
  • Terra incognita
И след 1г чакаш пръстен? Ако съм мъж и аз не бих дал.

# 40
На много мъже им трябват няколко години, но щом си му в къщата, ти си му жена вече...

# 41
Предлагат когато искат, а не когато жената иска.
Иначе си се превърнала според мен в диванче. Хем няма ангажименти, хем си му въртиш дома, секс  прави човека. Защо му  е брак?
Това им е грешката на много от тези, които искат брак. Съгласяват се на съвместно съжителство.
А не би трябвало.
Съвместно съжителство се приема след предложение за брак. Така хем ще видите как ще живеете заедно и ако има нещо, просто няма да има сватба.
Аз ако искам брак, не бих се съгласила на такова живуркане.
А той да ли е наясно, че мъжете и на 60 могат да правят деца, а жените не?
Да ти кажа имам позната така чакаше 30 години. Все чакаше брак, да и направи дете, той все не е готов. Бил против брака, за деца трябвало да е повече финансово стабилен. А той и тогава си е бил.  Накрая тя вече беше на 45. Страдаше, но не него не му пукаше. Казваше и "глей колко ни е добре заедно, за какво са ни деца"
И тя си остана с него, озлобена, тъжна, ама къде да ходи, не и се живееше сама.
А иначе имам една друга позната така живееше, чакаше, ама не беше толкоз проста. Събра си багажа, каза му, че имат различни цели и виждания за живота и го напусна. Шокиран си беше. Както се прибра, тя вече изнасяше куфарите. После се почна едно преследване, молене, ум да ти зайде.
Ама тя вече беше много разочарована от мотаенето и почна да излиза с други. Той още повече се ядосваше, но продължаваше с опитите тя да се прибере. Абе събраха се накрая и се ожениха.
Колкото до финансовата стабилност.
Да не би на тоя свят да раждат само хора с по пет бона заплата?
Щото аз други неща гледам около себе си.
Иначе оправданието е като задника, всеки си го носи със себе си.

Аз никога не съм разбирала вманиачаването по сключването на брак.
Скрит текст:
Защо това ще ти даде сигурност, която явно не усещаш сега? Много по-обвързващи са например ипотека  и деца, в този ред. Дали мъжът си представя да прекара живота си с теб си личи по много други неща, които, ако не са ОК, и да получиш лелеяното предложение, че и да се ожените, няма да се оправят. И обратно - ако всячески ти доказва че можеш да разчиташ на него, участва в битовизмите, усещаш се желана, ухажвана, обичана - бракът ще е просто форма, на това, което имате.
Хора всякакви. Ако си атеист, не можеш да разбереш вярващите, нали?
Всеки е в правото си да има желания и   и да си ги гони.
Lan_7, много добър пост.

# 42
  • Down south
Ако за теб сключването на брак е ключов момент, би могла да му предложиш ти.
Не е толкова романтично, но поне ще имаш по-ясна представа за ситуацията.

# 43
1. За 1-2г. на тази взраст времето е достатъчно. Защо - за да има все още тръпка какво следва след брака и, за да не си свикнала прекалено много с него или пък да те дразнят прекалено много недостатъците му.
2. На онези жени /от първия ти пост/ се предлага, защото те си защитават интереса и не се възприемат за придатък на мъжа.
3. Не ти предлага, защото ти вече си му дала това, което искаш-той съпруга си има, за какво да си развлая рахатлъка.
За мен е редно да седнете и да се разберете-кога, колко деца и да/не за брака. След това си слагаш мислен срок, и ако не се случват нещата както искаш, ставаш и си тръгваш. Другия вариант е да се огледаш какви жени /като житейски път/ се редят пред клиниките за инвитро.

# 44
Ма някои мъже ,не порастват никога за такава стъпка.
Вземи нещата в твои ръце, изложи си страховете и желанията. А не е ли време, да обсъдите бебето преди всичко. Че, биологичния часовник чука, чука.

Общи условия

Активация на акаунт