Кога предлагат мъжете?

• 38 911
  • 1 432
  •   1
Отговори
# 150
Nevena, какво съветваш материално и интелектуално обезпечени жени? Примерно жена с кариера, личен дом и сигурни доходи, съжителстваща с безработен?

На тази най-малкият проблем и е бракът.

# 151
Възможно е авторката да натоварва малко настоящата си връзка, заради разочарованието, което е имала в предната. Чакала, чакала, недочакала и сега натиска и иска гаранции от рано. Обаче по този начин може да тласне една добре-развиваща се връзка към нещо негативно, затова е добре, ако ще се говори на тази тема открито, да бъде спокойно, с любов, разбиране и уважение към партньора.

# 152
Няма да чета 11 страници, отговарям на първия пост. Що просто не го питаш как вижда нещата в бъдеще? Развитие, брак (или без брак), дете, съвместен живот, ей такива работи. Дори не си спомням при нас как стана, още от съвсем началото на връзката ни знаех, че ще е тя и така се случи всичко по-нататък. Говорете си, не чакай той да се сети какво искаш ти.

# 153
Невенче, точно така. То и аз това казвам и не мисля, че ще и предложи брак. Той си има това, което би му дал един брак. Ще я мотае още дълго време.
Даже е възможно и деца да поиска, но брак няма да и предложи. Ще върти, ще суче, но ще бяга.
Има и друг вариант. Да срещне някоя по-сгодна и да бие шута на авторката и на бърже да се ожени за другата. Доста такива случаи има. Мда, не е трябвало да се заживява с него преди предложението.

Не е вярно! Съжалявам за горчивия ти опит с мъжете.
Всеки с опита си. Мен чуждия опит не ме грее, нито ме интересува.
За 40 години това съм установила. Ако установя друго, ще пиша, но силно се съмнявам Grinning
Мъжете не са като жените. Жените са емоционални, по-отдаващи, любящи, грижовни.
Мъжете не са емоционални, нямат силни чувства. Те са егоисти.Просто си приказват ей така за да омаят поредната. Гонят си интересите. Избират тази дето им допада като външен вид и характер и могат да я търпят в къщата си и леглото. Ще му чисти, готви, пере, ще му ражда.
Не казвам, че всички са такива. Не поставям под общ знаменател всички мъже. Но това са си типични техни черти.
И със сигурност няма да тръгна да си троша главата за пореден път да търся някой леко по-различен.
Но аз съм си чувствителна. Да не казвам никога. Преди години така казах, че няма да се занимавам с мъже, пак дадох шанс на един, че и на себе си и пак не стана.
Съжалявам, че не мога като други жени да правя секс без чувства и сигурно пак ще си патя. Ама съм си патица, така е. Ще ми се да съм някое тотално безчувствено дърво и аз да използвам мъжете, а не те мен.

Еlora, имено липсата на сериозни доводи за брак, водят до разводи. Мотиви, под обществен натиск, възраст или традиция са несериозни. Често в темите визират възрастта и необходимостта от партньор, заради родата. Трябва да се омъжи, трябва да има дете. Рисково, с някой безумец, за да не изтърве влака. Включително и авторката е притеснена от годините си. А тя не е гарант за опит и сериозни критерии. Виждала съм ентусиазирани старци да агитират за внуци. Пласират ги като добичета за разплод. Вредни стереотипи.
Понякога любовта и точния избор идват след втори или трети брак(опит). Ако и те са неудачни договорните отношения се обезсмисля, дори вредят.
Предбрачните договори не са се появили ей така. Точно заради измами, лъжи, изневери и тям подобни.
И когато човек се опари, следващия път ако се реши, ще се замисли сериозно за договорче. Защото е ясно, че думите са си само думи.
Казват, че първата любов е най-силна и истинска. После всъщност проглеждаш и избираш що годе подходящия/та.

# 154
  • Great Britain
На много мъже им трябват няколко години, но щом си му в къщата, ти си му жена вече...
Жена му е,но не съпруга.

# 155
  • Paris, France
Добре де, как да има предложение за брак преди съжителството? Нали точно по време на съжителството хората се опознават. Какъв е смисълът да се предлага преди да знаеш дали ще потръгне, защото не се знае дали двойката ще се сработи при заживяваме заедно. Аз лично много държа на подписа, но след съжителство.
Получих заветното предложение след като бяхме заедно вече 4 години и от 2 години и половина живеехме заедно. Достатъчно време да видим, че вървят нещата.

Съжителството без брак или преди сключване на брак е било почти немислимо допреди няколко десетилетия и това в световен мащаб. Допреди кризата на 90те извънбрачните деца не бяха приети в България.

Бабите ми и дядовците ми първо са се оженили, а после съжителствали. Едните останаха заедно до гроб, а другите са се развели преди 90г.

Познавам много хармонични двойки, които са се оженили без съжителство и са живяли прекрасно 50-60 години и много двойки, които съжителстваха 10 и 15г, ожениха се, изпокараха се и се разведоха след 1-2 години.

В Европа като живеем заедно с десетилетия преди брака, защо имаме 50% бракоразводност? Хайде, бабите ни не са имали възможност да живеят заедно и да се опознават, а ние как така   се опознаваме, напасваме и разреждане накрая?

Nevena, какво съветваш материално и интелектуално обезпечени жени? Примерно жена с кариера, личен дом и сигурни доходи, съжителстваща с безработен?

Нищо не ги съветвам. Адвокатите им вече са ги посъветвали 🤩. Те си имат всичко, което желаят и никаква отговорност за връзката с безработния. Така живеят 20% от жените на моята възраст тук. Няма драма.

# 156
Добре де, как да има предложение за брак преди съжителството? Нали точно по време на съжителството хората се опознават. Какъв е смисълът да се предлага преди да знаеш дали ще потръгне, защото не се знае дали двойката ще се сработи при заживяваме заедно. Аз лично много държа на подписа, но след съжителство.
Получих заветното предложение след като бяхме заедно вече 4 години и от 2 години и половина живеехме заедно. Достатъчно време да видим, че вървят нещата.

Съжителството без брак или преди сключване на брак е било почти немислимо допреди няколко десетилетия и това в световен мащаб. Допреди кризата на 90те извънбрачните деца не бяха приети в България.

Бабите ми и дядовците ми първо са се оженили, а после съжителствали. Едните останаха заедно до гроб, а другите са се развели преди 90г.

Познавам много хармонични двойки, които са се оженили без съжителство и са живяли прекрасно 50-60 години и много двойки, които съжителстваха 10 и 15г, ожениха се, изпокараха се и се разведоха след 1-2 години.

В Европа като живеем заедно с десетилетия преди брака, защо имаме 50% бракоразводност? Хайде, бабите ни не са имали възможност да живеят заедно и да се опознават, а ние как така   се опознаваме, напасваме и разреждане накрая?

Нищо не ги съветвам. Адвокатите им вече са ги посъветвали 🤩. Те си имат всичко, което желаят и никаква отговорност за връзката с безработния. Така живеят 20% от жените на моята възраст тук. Няма драма.
Няма как да се сравняваме с бабите ни и дядовците ни. Нямало е тогава разводи, заради обществения натиск. Точно заради него са се и оженили родителите ми.
Баба ми и дядо ми искаха да се разведат, ама от срам не го направиха. Познавам и други такива възрастни двойки, които от младини не могат да се понасят, ама се траят, заради стигми.
Та като цяло всичко е възможно, но едно евентуално съжителство поне помага да се опознаем добре преди да подпишем. Нещо като пробен период, колкото и грозно да звучи.

# 157
За мен съжителството без брак е като да работиш без трудов договор. Задължения имаш, права – не.
С глас се смея Grinning То реално си е точно така.

В поредната тема по този въпрос започват да ме дразнят сериозно редовните солистки, на които някой мъж вече им е чекнал боксчетата и сменил арията в операта, та гледат отвисочко. Препоръката ми е малко да си оберат високомерието, защото моноспектаклите с по едно действие, един декор и един костюм все още не са отменени със закон.

# 158
Твоят човек "си пие мляко безплатно, защо му е да купува кравата"?
И не му бъди толкова удобна, "миличка" и прислужваща. Успех.

Да, да. Мляко. Направо Нескуик.

Не знам защо се реши, че авторката е топ мацка и мечта за всеки мъж. А тя колко е удобна, миличка и прислужваща точно? Щото аз не прочетох. Прочетох, че към днешна дата е на 30 и като била малка искала на 30 да има вече сватба. Ами, кой я кара да чака последния влак и сега да се тръшка? Бай Рома(н) щеше да я вземе за жена още на 13. Ареееееее, по-сериозно.

# 159
Ами говорете си бе хора. Обясни, че за теб това е важно и го искаш и причините за това. Разбери той какво мисли по въпроса. Защо е рано, от колко време сте заедно? Колко време живеете заедно? А за деца говорили ли сте? Иска ли, в брак ли ги иска или му е все тая.. Ако иска да бъде с теб и иска да сте заедно, да имате деца, му обясни, че държиш на брака. Ако те обича, ще ти предложи, дори и да не му е толкова важно на него.

# 160
Бай Рома(н) щеше да я вземе за жена още на 13. Ареееееее, по-сериозно.
Ами като казваш - съвсем сериозно, бай Рома(н) даже ще я и издържа, за разлика от Стан и Кольо.

# 161

Какво означава интелектуално обезпечени?

# 162
  • Great Britain
Брак се сключва преди съвместно съжителство.Следва меден месец само двамата,след това дом и деца и т.н. Очаквали и се надявали ....

# 163
Ама не мож' да задължиш Стан и Кольо да ти предлагат брак, защото се чувстваш леко провалена , понеже си си мислила, че на 30г вече ще имаш семейство. Тва са някакви вътрешни битки, с които не бива да се ангажират околните.
 Сама заявява авторката, че се вижда скоро с 4 котки, ако този не ѝ предложил. Това са някакви приказки от преди 100 години, които звучат нелепо.

# 164
Това да има лош опит с мъже, не значи, че на жената нещо ѝ куца. В този ред на мисли, не се приема за обида. Лошият късмет не е порок.

Общи условия

Активация на акаунт