Професия учител - 13

• 66 264
  • 741
  •   1
Отговори
# 90
Мама Мартина, може обученията да не са от полза, но училищата са длъжни да оползотворят едни пари, предвидени в бюджета.
А за въпроса с децата в ОРЕС, ние още от началото на декември сме така - почти във всички класове има деца в ОРЕС по желание на родителите. За мен е изключително натоварващо и стресиращо да съм едновременно на две места.

# 91
Здравейте!
Видях тази група случайно.Моя приятелка много харесва децата и иска да работи в детска градина или училище( с предучилищна и начална педагогика).
Няма познати учители и иска мнение от някой, който го учи или работи. Може ли да Ви попитам заслужава ли си тази професия, добро ли е заплащането? Може би във всеки град е различно. Какво представлява един ден с вашата професия? Ако все пак съм се объркала, моля да ме извините! Хубав ден!

# 92
  • Бургас
Никак. Търсиш начин да го оцениш онлайн. Министъра само препоръчва, обикновено по телевизията. Ние се оправяме както можем.
Точно така е. Търсиш всякакви начини да го оцениш. Понякога ще ти се налага да правиш компромис с принципите си, но колкото повече оценки има един ученик, толкова по защитена си ти. Не се притеснявай,ако тези оценки са шарени. Крайната оценка е по твоя преценка, не е средно-аритметично на всичките.

# 93
Здравейте!
Видях тази група случайно.Моя приятелка много харесва децата и иска да работи в детска градина или училище( с предучилищна и начална педагогика).
Няма познати учители и иска мнение от някой, който го учи или работи. Може ли да Ви попитам заслужава ли си тази професия, добро ли е заплащането? Може би във всеки град е различно. Какво представлява един ден с вашата професия? Ако все пак съм се объркала, моля да ме извините! Хубав ден!
"Много харесва децата" не е достатъчна причина да станеш учител. Това е моето мнение. Ти хубаво си харесвай децата, но готова ли си да понасяш претенциите на родителите им, неспирните изисквания на ръководството, късите срокове от днес за вчера.
И понеже и аз малко бях в облаците преди да започна работа колко е приятно бля-бля, милите деца, колко ги обичам, ах ... но всичката административна работа, която върши един учител, бързо ме свали на земята и ми показа, че учителят в момента по-скоро се занимава със справки, декларации, документи и т.н., отколкото да преподава на въпросите деца, които много обича.

Малко черногледо стана, но това е моето мнение. Просто исках да кажа, че твоята приятелка е добре да свали романтичния ореол от тази професия и да погледне реално дали е готова.

# 94
  • Някъде по Дунава
А как стои въпроса с оценяването при тази ситуация? Unamused
Мислили ли сте да извикате детето/ децата присъствено и да ги изпитате индивидуално?

# 95
  • София
Здравейте, когато имаме ученици на индивидуална форма на обучение, часовете с тях отделно ли се заплащат?
За справка да кажа, че ще ме водят като лектор в съответното училище.

# 96
А как стои въпроса с оценяването при тази ситуация? Unamused
Мислили ли сте да извикате детето/ децата присъствено и да ги изпитате индивидуално?

Да, беше направена организация в нашето училище. После се оказа, че министъра само препоръчал да се изпитва присъствено, а не наредил и всичко приключи.

# 97
Често няма как да се извикат присъствено ученици за изпитване, тъй като трябва да се тестват при влизане в училище, а те именно заради отказа от тестване са онлайн.
Пиша малко наизуст, тъй като не работя като учител, все още съм в процес на търсене на работа.
Поправете ме, ако греша.

# 98
Слава Богу, днес разговарях пак с майката, да й кажа, че в понеделник започваме присъствено и ако иска детето й да е онлайн, трябва да попълни декларация. Но тя бързо ме прекъсна, че щял да идва присъствено. Grin
То при това дете е много странна ситуацията, всяка седмица е или хремав, или го боли кръста, или гърлото, повръща и т.н. Всяка седмица му има нещо и съответно не идва на училище за 1-2 дни. Майката даже ме помоли веднъж да говоря с него, защото тя не можела да се оправи, а той обикновено понеделник решава, че иска да го пропусне и тя му се връзва. Носят ми извинителни бележки от личен лекар... Иначе в училище няма никакви проблеми с деца, учители или друго. Не знам как да процедирам вече, дано втория срок се подобри ситуацията. Но сега поне ще идва, което ме радва.

# 99
H0uSse_Baby, кой клас е, ти си начален учител, нали?
Да не го притеснява нещо в училище? Казваш, че на пръв поглед всичко му е наред, разбира се с всички, ама тия "болести" по ми приличат на симулация, за да се отърве от училище Sad Пробвала ли си на саме да си поговорите?

# 100
  • Добрич
Често няма как да се извикат присъствено ученици за изпитване, тъй като трябва да се тестват при влизане в училище, а те именно заради отказа от тестване са онлайн.
Пиша малко наизуст, тъй като не работя като учител, все още съм в процес на търсене на работа.
Поправете ме, ако греша.

Има група на обучаващи се онлайн (родители и учители). Споделят, че за присъствено изпитване учениците се викат след/преди часовете  в отделна стая и в отсъствие на контакт с ученици от присъствено обучение. По този начин даже на олимпиада са ходили.

До колкото ми е ясно, тези допълнителни часове  протичат без заплащане за учителите.

Лично аз предпочитам да изпитвам онлайн.

Последна редакция: сб, 05 фев 2022, 17:06 от Вела

# 101
И аз нямам проблем с онлайн изпитване. Правя тестове в Гугъл формуляри, оценявам домашни работи, могат да правят и проекти.

# 102
H0uSse_Baby, кой клас е, ти си начален учител, нали?
Да не го притеснява нещо в училище? Казваш, че на пръв поглед всичко му е наред, разбира се с всички, ама тия "болести" по ми приличат на симулация, за да се отърве от училище Sad Пробвала ли си на саме да си поговорите?

Да, 4 клас е. За мен е почти сигурно, че е симулация, но по-скоро не мисля че е провокирана от проблем, а си го мързи да идва. От него съм получавала отговори на въпрос "защо не си си научил урока, като те предупредих, че ще те изпитвам?" "Ами, забравих да уча..." И майката му се връзва на лиготиите всеки път, вместо да му се скара по-сериозно. Говорила съм насаме с него, казва, че много лесно го хващали вирусите. И е много странно, че точно в понеделник най-често се "разболява", като тогава програмата е най-лека, имат 5 часа и няма по какво да го изпитвам. Sweat Smile Мисля, че просто го мързи и решава да си почине още ден-два и да си стои вкъщи на телефона, отколкото да идва на училище. А и като вижда, че му минава номера, продължава в същия дух.

# 103
Ясно Wink
Тия "болести и вируси" в 5-ти клас вече не ги хващат, защото няма кой да му прави такива компромиси, каквито иим правим в начален етап, а ако родителите продължават да му се връзват, ще има да си крета така, докато си е при тях Wink

# 104
Имам малко странен въпрос, но наистина не знам. Във вторник теста за ковид ми излезна положителен , та сега като се върна на работа болничен ли трябва да нося ?

Общи условия

Активация на акаунт