Хламидия - тема 5

• 22 384
  • 316
  •   2
Отговори
# 300
Здравейте през годините имам поне няколко пъти пускан цервикален секрет за хламидия и е бил отрицателен. Сега съм бременна и при изследване кръвни се установи че Ig A ми е позитивен,а Ig G не. Не съм сменяла партньора. Какво точно показва Ig A? И може ли да е грешка в лабораторията?

# 301
Означава остра активна инфекция. Откога е последният негативен PCR? Ако не е пускан с кръвните - задължително нов.

# 302
Означава остра активна инфекция. Откога е последният негативен PCR? Ако не е пускан с кръвните - задължително нов.
от преди няколко месеца, просто ми е странно как излезе такъв резултат след като с партньора сме одавна заедно.

# 303
Може и да е грешка, разбира се. Да се тества и партньорът, за всеки случай, ако един от двамата е позитивен се лекувайте заедно.

# 304
Благодаря Ви много за информацията! Днес пуснах в друга лаборатория и се оказаха негативни резултатите. Първите изследвания са пуснати в Кандиларов пиша за информация, ако и други се сблъскат с такава стресова ситуация.

# 305
Здравейте всички, мъж на 27 години съм и в началото на март тази година след секс без кондом на следващият ден се развиха остри симптоми- промяна в цветът и миризмата на урината, парене при уриниране, чести позиви, същата вечер започнах да вдигам температура, а след няколко дена започнаха да ме болят тестисите и лимфните възли на слабините.
След доста четене в Интернет реших да направя тест за Хламидия и излезна позитивен- 1.82 IgM ELISA.
Въпреки че доколкото разбрах никоя венерическа болест не променя цветът и миризмата на урината.
Отидох на преглед с резултатите при един не много добър лекар и ми изписа Клиндамицин за 10 дни, по време на лечението симптомите отшумяха но в моментът в който лечението приключи симптомите се върнаха.
След това като проведох един разговор с даденият лекар за ситуацията и осъзнах че от там помощ няма да дойде, си самоназначих 7 дни Доксициклин след което лечение поне вдигането на температура всяка вечер спря.

Проблемът е че сега 4 месеца по-късно имам остатъчни симптоми, болки в тестисите и болки и подуване на лимфните възли на слабините, след като четох във този форум скоро пуснах нови изследвания IgG,IgM,IgA, както ще видите в прикачената снимка IgM тестът въпреки че се е понижил все още е позитивен.

Прочетох в тази тема че IgM тестът не е на 100% сигурен и реагира и на други патогени, чудя се дали е възможно диагнозата първоначално да е била грешна и всъщност да е било просто инфекция на пикочните пътища, а не хламидия, въпреки че направих тест стерилна урина тогава и не бяха засечени бактерии, първоначалните симптоми определено бяха на инфекция на пикочните пътища, или пък потенциална комбинация от двете болести, не знам наистина, затова моля за  вашето мнение и помощ.

# 306
Изследвай всякакви други венерически болести и инфекции, хламидия няма как от първия ден особено такива силни симптоми. IgM то позитивира от друго нещо, иначе вече щеше да имаш IgG тела. Изчакай да има поне три седмици от прием на антибиотик и може да пуснеш някой пълен пакет - даваш сперма като три дни да не е имало изпразване, измиваш ръце и всичко и даваш в стерилен контейнер  и носиш в лаборатоория. Тествай трихомони, уреаплазми, микоплазми, стрептококи и всякакви организми - възможно най-пълна микробиология. Имаше ли външни промени - херпесът води до вдигане на температура и подути лимфни възли, може да пуснеш кръвни за херпес втори вид.

# 307
Изследвай всякакви други венерически болести и инфекции, хламидия няма как от първия ден особено такива силни симптоми. IgM то позитивира от друго нещо, иначе вече щеше да имаш IgG тела. Изчакай да има поне три седмици от прием на антибиотик и може да пуснеш някой пълен пакет - даваш сперма като три дни да не е имало изпразване, измиваш ръце и всичко и даваш в стерилен контейнер  и носиш в лаборатоория. Тествай трихомони, уреаплазми, микоплазми, стрептококи и всякакви организми - възможно най-пълна микробиология. Имаше ли външни промени - херпесът води до вдигане на температура и подути лимфни възли, може да пуснеш кръвни за херпес втори вид.

Здравей и благодаря за бързият отговор, изследвах ХИВ и също така трепонемен тест за Сифилис и двата отрицателни, скоро пак повторих ХИВ теста за всеки случай, нямаше проблем.
Мислех и за херпес но нямаше как да се направи класическият тест понеже не се появиха пъпки никъде по тялото, но сега като спомена кръвен тест за тип 2 ще пробвам.

Външни промени се появиха няколко седмици след това, излезна едно много малко трудно забележимо обрзувание на главичката, изглежда прозрачно и все едно отдолу има течност, след доста четене и като го показах на chatgpt стигнах до заключението че е някаква киста, вижда се по-ясно след измиване със сапун, също мисля че като усложнение се е получих баланит, на моменти ме сърби и боли по самата периферия на главичката, има зачервяване и малки язвички на места, мазах се  с крем канестен, 1 път за 2 седмици после 1 седмица но изглежда че нямаше кой знае какъв ефект.
Забравих да спомена че момичето с което правих секс тогава скоро са и взели влагалищен секрет и са и открили Escherichia coli.

# 308
Здравейте мили хора ето и моите изследвания след 3 мес като след първите които са написани с червено и прием 10 дни доксициклин 10 дни азакс 14 дни таваник и 10 дни ципрофлоксацин взимани един след друг с разстояние 3 дни от единият до другият.Това е казват няма инфекция .А лекарствата приемах поради съмнение на не излекувана уреаплазма въпреки,че излиза отрицателна от мин година навсякъде във фертилити,във фемифлор и в урина.

А на микробиология според направата излизат пептострептококи.Сега ще видим на новите изследвания
Забравих да кажаче и хламидия не излиза никъде нито на Фертилити менструална тъкан нито на урина нито на Фемифлор плюс (цервикален и вагинален секрет)
И никога не е излизала положителна
Май ще правя изследването и в друга лаборатория тези двете кръвни са в рамус.

Последна редакция: вт, 08 юли 2025, 12:33 от DAA_60

# 309
  • София
Здравейте мили хора ето и моите изследвания след 3 мес като след първите които са написани с червено и
Скрит текст:
прием 10 дни доксициклин 10 дни азакс 14 дни таваник и 10 дни ципрофлоксацин взимани един след друг с разстояние 3 дни от единият до другият.Това е казват няма инфекция .А лекарствата приемах поради съмнение на не излекувана уреаплазма въпреки,че излиза отрицателна от мин година навсякъде във фертилити,във фемифлор и в урина.

А на микробиология според направата излизат пептострептококи.Сега ще видим на новите изследвания
Забравих да кажаче и хламидия не излиза никъде нито на Фертилити менструална тъкан нито на урина нито на Фемифлор плюс (цервикален и вагинален секрет)
И никога не е излизала положителна
Май ще правя изследването и в друга лаборатория тези двете кръвни са в рамус.
Здравей!
Според мен, нямаш Хламидия... след като вече е провеждана АБ терапия.
То и  първоначалните стойности са спорни, защото си в сивата зона ( Ig. M & G)

# 310
Всички лекари казват и показват с хилядите изследвания които имам че нямам хламидия ,но аз се притесних  .А те не са малко .
Просто сама пред 3 мес реших да пусна кръв и излезнаха червените стойности и съответно вече бях в приема на 40 дни на 4 антибиотика назначени от лекар поради съмнение за неизлекувана уреаплазма ,която след терапия от мен год май месец всеки месец е пускано фемифлор и отделно влаг.церв днк и какво ли още не даже съм ги казвала не е излизала положителна и сега просто пуснах пак и това излезна

# 311
Здравейте ето и моите изследвания от преди 4 дни

Виждам,че лекарите са били прави нямам хламидия то тя и никъде не излизаше.

# 312
  • София
Да, няма Хламидия Peace

# 313
От опит:
 Тези скринингови бързи тестове са стари и доста ненадеждни и често дават фалшиво отрицателен резултат.
По-точен резултат могат да покажат следните тестове:
- IGG, IGA Microblot-Array Chlamydia - в Bodimed
- кръвния тест LTT в Синево, който го пращат в Германия.

# 314
  • Велико Търново
Аз имам хламидия, която явно сега се е реактивирала.
Имам дете на 4 години, което се чудя  кога да тествам. Родено е нормално, не секцио и си мисля, че може да е заразено. Чудя се дали може плода да се зарази, ако майката е имала хламидия? През бременността съм пускала само микробиологии, а всички знаем, че хламидии, уреаплазми и микоплазми не излизат.
Преди бременността днк теста за хламидия беше отрицателен, но пих антибиотик по други причини. Може би година преди забременяването имах положителни IgA и IgG, като тогава пих два антибиотика.
Мъжът ми винаги е бил отрицателен, което също ми е странно.
Сега пак съм на терапия два антибиотика, две противогъбични и пробиотик.
Май стана много дълго и объркано, но съм на работа, моля да ме извините.

Общи условия

Активация на акаунт