Улавяте ли се, че харчите залудо пари?

• 50 887
  • 1 181
  •   1
Отговори
# 1 050
За сравнението с медицинския персонал съм абсолютно съгласна. Такива хора като тях, също болногледачи, учители в специални училища.

# 1 051
Честно казано се охарчвам само, когато го правя за някой друг - подарък за приятелка, нещо за нашите да взема,  за половинката това-онова, иначе за себе си далеч не харча много.
Свикнала съм на един постоянен стандарт на живот.

# 1 052
Казах вече, че не омаловажавам ничий труд, нито твърдя, че не е напрегнато. Да си счетоводител и да приготвяш отчети за края на финансовата година да не мислиш, че е като работа на половин ден? Но не виждам как държава, в която дюнерджиите изкарват повече от счетоводителите, може да има претенции да иска да върви напред. И счетоводството, при цялото ми уважение, е по-трудно за усвояване от завиването на дюнери.

Според мен квалифицираният труд трябва средно да се заплаща по-високо от неквалифицираният, може би с изключения за рисковия неквалифициран труд. Не може учител да изкарва по-малко от дюнерджия!

Дори не искам да споря по тази тема, твърде абсурдно ми се вижда.
Разбира се, че е абсурдно. Защо изобщо трябва да се коментира?! Какви чак толкова умения се изискват, за да работиш като дюнерджия? То е смешно да се сравняват дюнерджия със счетоводител….

# 1 053
Зависи за коя чужбина става въпрос. В доста развити чужбини и докато вземат специалност вземат повече от дюнерджиите и доста над средната заплата също.

Но аз и за специализацията не съм съгласна, не че някой ме пита, да вземат нищото дето е в България. Много от тях имат дълги смени, работата е натоварваща и къде къде по-отговорна от много други.

# 1 054
На 22 работих в счетоводоство и контрол, както по-късно смятах и заплати. Ползвахме три вида софтуери и не беше и наполовина от това, което учехме преди истинския живот. Не казвам, че е лесно - особено през годишния отчет или на проверка, но на мен ми е изглежда по-лесно от дюнерджията. Първо, че не мога да понасям жега и да ми мирише на манджа, второ, че не съм достатъчно любезна.

Иначе аз съм пробвала да взема келнерки по време на пандемията - да ги обучим, да им покажем.. Свикнали са да си ходят с по 100 евро бакшиш всеки ден кеш плюс получаване на заплащането в края на месеца и не ни съвпаднаха очакванията. Но пак ми се вижда кофти работа.

# 1 055
  • София
Просто не познавате т.нар. дюнерджии и затова така се изказвате. Наш приятел работи точно това, но смените са по 12 часа ( може и да работи без почивен ден, ако иска), изисква се сръчност и бързина, по цял ден напечен до тези грилове. За мен 2500 са адекватно заплащане за такъв труд. Дюнерджиите не са виновни, че средната заплата за един счетоводител е сравнително ниска, макар че тези 1800 от примера не е ниска заплата. В момента са на изчезване професии като заварчик, стругар, електротехник и т.н. Нормално е за тях също да има по-високи заплати.

# 1 056
  • Great Britain
Много са ми любопитни мненията, според които всички хора в България, които взимат 10 000 годишно, така са си постлали. Но аз имам широк кръг от познати, които са учили, работят или по специалността, или близо до нея. Визирам учители, държавни служители, застрахователи т. н. Та  всички те имат доход около 12-15 000 годишно.
По стечение на обстоятелствата имам и познати в чужбина, пак учители, държавни служители и т. н. Ами да, техният доход е средно 6-7 000 лева, но в евро. Та не разбирам кой как си е постлали. В България има много малко професии с такива доходи, другите виновни ли са, че имат различни предпочетания за работа?
Какво точно не разбираш? Какво има да разбираш в изречението което сама си написала -кой както си е постлал?12 к. годишно са 1000 на месец учили са за лудо.12к.месечно е друга бира.Наистина е неразбираемо.
Ами не разбирам защо да са учили за лудо, това са интересите им, ако щеш уменията, стремежите. Не е ли по-правилно да се каже, че България наистина е бедна, вместо да се търси теле под вола?
Иначе аз и друг път съм писала, не съм материална, карам си колата купена за 6000 преди 10 години, живея нормално за своите нужди и никога не съм се оплаквала за пари, нито съм чувствала недоимък, просто други неща ми носят удоволствие.
Да бедна е България за съжаление,кой твърди обратното?Твоята кола купена преди 10 години можеш да си я караш цял живот.Тя ще бълва черен дим от аспуха, ти ще го дишаш,но какво от това ти не си материална така си написала.В Европа такива стари брички не важат.Хората искат да дишат чист въздух,първо,второ не им се плаща ULEZ,трето печелят пари и си живеят живота.Тоест подновяват си колите съобразно с времената в които живеят.Хибрид,ток и така нататък.

# 1 057
Счетоводител с чужд език почва на 2300-2400. Ако расте се очаква да достигне повече.

# 1 058
Може, дано да е така. Числата, които дадох, ги бях мернала преди повече от година, възможно е да не са актуални. Но не ставаше дума за това, а че ако един счетоводител стане дюнерджия да речем ще влезе в ритъм за седмица, обратното не е валидно.

За определени професии, това просто е така - всеки, който влезе през вратата е квалифициран или може да се научи много, много бързо. Не означава, че не заслужават достойно заплащане, а че професиите, за които се искат повече знания или майсторлък е редно да са по-добре заплатени.

# 1 059
Счетоводител с чужд език почва на 2300-2400. Ако расте се очаква да достигне повече.
Абе точно отворих Джобса, има много малко подобни обяви, за София главно. Масово са 1100-1500 макс 2000.

ей например:
Главен Счетоводител
Варна; Възможност за работа от вкъщи; Заплата от 1100 до 1280 BGN (Нето)
с Английски

Въпрос - накъде може да расте счетоводител?

# 1 060
Аз казвам от моя опит в ssc, колегите в accounting взимаха 2300-2500. С чужди езици. София. Информацията за заплащането е вътрешна, фирмата не я обявява. За Варна не мога да коментирам, не съм запозната.

# 1 061
  • Great Britain
Темата не е за работни позиции заплащане.Прочетете заглавието и.

# 1 062
Аз казвам от моя опит в ssc, колегите в accounting взимаха 2300-2500. С чужди езици. София. Информацията за заплащането е вътрешна, фирмата не я обявява. За Варна не мога да коментирам, не съм запозната.

За Пловдив - преди година колежката счетоводителка с английски взимаше 1300 лв. Сега може и малко повече да е.

София не е България и заплати само за там няма как да се равняват за каквато и да е професия.
https://www.jobs.bg/job/6194957 - ето с Английски 1500 лв за СОфия

Затова 1800, както беше написала Кармата, си е съвсем средно нормално..

Темата не е за работни позиции заплащане.Прочетете заглавието и.
Не е, ама за да харчиш трябват пари отнякъде Simple Smile Simple Smile

# 1 063
Аз мога да кажа нещо по темата - пак си купих чадър, може би триста двайсет и петия по ред Bowtie

# 1 064
Аз мога да кажа нещо по темата - пак си купих чадър, може би триста двайсет и петия по ред Bowtie

И аз трябва. Постоянно губя или чупя моите, все едно са за еднократна употреба. Пари залудо са си 😄

Общи условия

Активация на акаунт