Улавяте ли се, че харчите залудо пари?

• 50 887
  • 1 181
  •   1
Отговори
# 135
Levis време не го лови и сина ми ги предпочита макар да има супер голям избор на дънки.

Като се сетих назад във времето за още неща и се чудя как не ни е липсвало, вероятно защото не сме знаели какво ни липсва?!

# 136
И Wrangler също... Наскоро ММ намери един магазин, където продават от тази марка и много си хареса един чифт, ама на, късички леко. Купи си някакви други, съвсем подобни и по-евтини, ама не е баш същото Wink

# 137
Значиии, трудно ги преглъщам парите, ама на фона дневното пазаруване в супера не изглежда чак толкова висока.

# 138
Wrangler беше най-модерният магазин на пловдивската Главна Heart Eyes

За торбичките да ви питам, ама няма да се смеете много, ако никога не сте виждали. Като бяхме тийнове, поне в моя кръг, не носехме раници, но нямаше и големи дамски чанти, та си размятахме учебниците в торбички с "модерни" картинки (найлонови и от хартия) Joy Това при вас така ли е било или в нашата гимназия сме били странни? Много ми е смешно към днешна дата, как се е получило така?!

# 139
Stuck Out Tongue Winking EyeДа, тетрадките и макс. по един учебник в торбичка - навита, като клъч JoyJoy

# 140
Когато бях ученичка ходехме с ученически чанти на училище. Бая отдавна беше това време де. Раницата е нещо, което ненавиждам. Ползвам я само и единствено като ръчен багаж като летя.

# 141
Случваше се и аз да ползвам пликове, 50 ст бяха. Времето от миенето на пликчетата на бабите до намирането на найлонки по магазина е малко повече от десетилетие 😆

# 142
Една съученичка се ожени на 20 години за мъж на същата възраст. След вечеря казала на мъжа си "Иди да изхвърлиш кофата за боклук". Човекът излязъл и се върнал без кофа. Изхвърлил я, както казала жена му Simple Smile Откъде да знае, че се изсипва само боклука, а кофата се връща вкъщи Simple Smile У тях не бил го правил.

Това ми припомня, че нямаше наистина найлонови пликове, а всичкия боклук се хвърляше в кофата директно Simple Smile

# 143
  • София /Абсурдистан
Това беше точно така, боклук се хвърляше направо в кофата и после кофата се пълни с вода и белина за дезинфекция, торби нямаше. Аз съм пораснала по времето на соца и дефицита. Нагледала съм се на простотии. Найлонови торбички нямаше и бяха лукс, в Кореком обикаляха цивилни ченгета от службите и ако те пипнат, трябваше да доказваш от къде имаш валута и дали не си я спечелила от най-древната професия. Аз мога да шия и все си търсех някой да ми даде Бурда за кройки.  Голяма екстра беше. А за дънките, по едно време пуснаха български дънки Рила. Нито един уважаващ себе си ученик не обуваше такова чудо. На малкото излъгали се, беше веднага измислена подигравка - “всяка българска кобила носи дънки Рила” Simple Smile

# 144
Имаше и Панака ли бяха, още един модел Simple Smile Нашите ми бяха купили веднъж дънки, лъскава тениска и черен клин от битака, какво щастие беше. Трябва да съм била 7-8 клас.

# 145
Вярно Бианка, сега и аз се сещам, че пликове не ползвахме. Изпразваме и замивахме Grinning

# 146
  • София /Абсурдистан
Панака излязоха по- късно, първите си бяха Рила Simple Smile
Аз си ползвам всички сервизи, нямам сервиз за гости и нищо не стои във витрините. Даже взех порцелан от запасите на майка ми от едно време. Колко е там този живот, няма да живеем с орлите, че да се пази за не знам си кога. Сега всичко има. Но с възрастните хора няма разбиране, там травмата от нямането е много дълбока.

# 147
Ама то и в Германия част от боклука сега се хвърля без найлонови пликове. Хранителните отпадъци се събират в нещо и после го изсипва директно в контейнера със съответен цвят. А в магазин найлонова торба не знам откога не съм виждала. Пазарува се с хартиени или платнени торби, мрежи, сгъваеми касетки, дебели чанти за многократна употреба и много често с такива като на снимката. Найлон просто няма. До края на годината все още ще има найлонови пликове за зеленчуци, които са биоразградими, догодина и те ще изчезнат. Ще трябва да си носим нещо от къщи, но вече много хора ползват специални мрежички за плодове и зеленчуци.

Скрит текст:

Нищо не ми говорят марките дънки, които споменавате.

По отношение на сервизи и всякаква кухненска посуда съм голям минималист.  Имам познати, в чиято кухня можеш да се побъркаш от количеството ножове, тигани, тенджери и какво ли не. Аз притежавам два тигана например и четири ножа. Стари неща редовно хвърлям.

# 148
  • Great Britain
Пия съботното кафеее и заминавам да харча с кеф.

# 149
Улавям се, че харча залудо, да.

Общи условия

Активация на акаунт