Улавяте ли се, че харчите залудо пари?

• 51 317
  • 1 181
  •   1
Отговори
# 165
Посуда се купува веднъж на не знам колко години. Така че изобщо не бих я мислила. Купувам я тогава когато ми трябва. Чаршафи, хавлии и други подобни също! Повече от тъпо е да се презапасявам точно с тези неща.

# 166
Аз не съм се презапасявала със стъклария.Просто ми харесва,трудно устоявам на красиви чаши,чинии,купи и т.н.В един момент се затрупах.Ползвам си ги,въртя си чашите ,чиниите.Например имам много чаши за вино,а не пием вино.Купувала съм ги,защото са красиви.През септември ми подариха чаши за вино.Rolling Eyes Помислих си:колко мило,а после:къде ще ги слагам,какво ще ги правя?Още са си в опаковката.

# 167
Колко чаши и чинии му трябват на човек? Не пиеш вино, а купувал чаши само защото ти харесват. Това не е ли точно по темата Simple Smile.

# 168
Май това ми е единственото залудо.Спрях се вече.Пак ще купя като ми хареса нещо,знам,но не с предишните мащаби.Красота,как да и устоиш?

# 169
Мама е така - често си сменя чиниите, чашите, всевъзможни купи и съдинки, старите подарява на леля ми, на съседи, не трупа в шкафовете. Аз съм стисната в това отношение, ако нещо ми върши работа, няма да го сменя само защото ми е омръзнало. Сега например съм си наумила, чв ми трябва чайни, но тези които ми харесват ми идват малко скъпи и затова още не съм купила, има вероятност да не го ползваме и не ми се затварят пари в шкафа. Имам съд в който правя чай за ММ и сина ми, или пакетчетата директно в чашите, чайничето ми трябва за сервирането само Simple Smile Аз чай не пия де Simple Smile не обичам.

# 170
  • София /Абсурдистан
Стъклариите и порцеланите са ми слабост и на мен. Че залитам и по някакви старинни неща и става една… Опитвам се да се озаптисам. Място за съхранение нямам никакво.

# 171
Никога не би ми хрумнало да купя нещо, което няма да ползвам само, защото ми е харесало как изглежда. Значи никога не харча залудо.  Нямам резервни чаршафи, кърпи, чинии, които държа за нови и не ползвам. Всичко си ползвам, като се счупят или захабят, тогава купувам нови каквото ми харесва в момента.

Дрехите и обувките независимо, че са ми страшно много, си ги нося всичките с голямо удоволствие. Изключение правят официалните такива, които са за повод, че в последните две години поводи никакви няма, а не мога да се  замъкна на работа в рокля с гол гръб и стилето с камъчета.

# 172
  • Най-красивата страна
Сервизи-обичам красиво подредена маса .Ползвам сервизите,които имам.Не трупам излишни.
Имам един пълен комплект прибори-92 части.Достатъчен е.
Спални комплекти,хавлиени кърпи -използваме всичко,което имаме.
Имам два отделени комплекта спално бельо и кърпи на вилата,които са само за гости.Не обичам други хора да спят в моите чаршафи.

Обувки-обувките не са излишни.Износват се.
Дрехи -разчиствам гардеробите след всеки сезон.

# 173
И аз мисля, че един сервиз е достатъчен и затова не обичам да ми се подаряват такива неща. Посудата, ако е качествена, ще издържи много години.

В момента съм останала с 8 чинии, защото изхвърлих всичкия сбирщайн, който ненавиждам. Не мога да имам20 чинии, събирани от 10 сервиза.
Обмислям да си купя хубав сервиз от порцелан и доста се оглеждам, понеже искам да ми е повкуса.

Онзи ден дойдоха нови прибори, стоманени, пълен комплект пак за да премахна сбирщайна. Чашите ги направих еднакви вече. И всичко това започнах да забелязвам от 2020 насам. Преди толкова не си седях вкъщи, че можеше цяла седмица да не изцапаме и една чиния.

# 174
И аз съм от тези, които нямат резервни сервизи и спални комплекти. Ако купя спален комплект, задължително трябва да се ползва. Промоции има доста често и като гледам, не изпускам нищо кой знае какво. Цените на тези стоки засега са стабилни, или поне не са поскъпнали с много, че да се запасявам.

# 175
  • пустинята Гоби
Презапасяването със спални комплекти и хавлии пак е характерно за нашите майки и баби, сега всичко има, кой е луд да се презапасява? Отделно вече никой не дава на дъщеря си като се зажени чеиз, а примерно майка ми има супер много одеяла, чаршафи, покривки и какво ли не от майка си. Даже аз си бях примъкнала от спалните комплекти от баба, но им видях сметката - бяха си новички, красиви с бродерии. Не съжалявам за нищо използвано и хвърлено, само за разни ей такива споменчета. Една тава съм си взела от къщата на баба, ползвам си я с кеф и си мисля за нея.

# 176
  • Пловдив
А аз си ползвам чеиза. Хавлиите въпреки ретро дизайна си са от много хубав памук, чаршафите също, има памучни и вълнени одеяла - чист памук и чиста вълна сега направо не мога да намеря. 

# 177
Хавлиите нямат дълъг живот, харесат ли ми купувам без угризения. Спално бельо бях накупила повече, бях се увлякла, но сега има 5 години не купувам.

# 178
  • пустинята Гоби
На едновремешните хавлии им е по-дълъг живота, аз имам няколко вкъщи от мама и свекърва ми, е нямат затриване тия хавлии. Не ги ползвам вече, купила съм си мои да ми се връзват с банята, но чат-пат ги вадя при нужда. Като нови са бе, жал ми е да ги хвърля.

# 179
Общо взето мразя всички чеизи (одеяла, сервизи) и подаръци (вази, сервизи, декантери, чаши) ама някак не върви да се хвърлят и ми заемат място.

Общи условия

Активация на акаунт