Улавяте ли се, че харчите залудо пари?

• 51 366
  • 1 181
  •   1
Отговори
# 255
Който се занимава с дизайн, компютърна графика или бази данни не си купува втора ръка. Втора ръка е за интернет и бгмама Simple Smile Масово родителите ни са с втора ръка компютри, но не купени, а "наследени" от децата си.

# 256
  • Пловдив
В този дух - то и аз съм с втора ръка. Наследих го от големия син. Даже ми няма левия шифт.

# 257
Е мама сърфира, гледа филмчета, играе някакви лесни игрички, за които не се изисква нищо специално и си пишем и говорим с нея. Върши й перфектна работа, според мен става и за документи, само дето тя няма такава необходимост. То и за сериозни игри си трябва добра видеокарта.

# 258
Моят домашен лаптоп е много стар. Заливан е с кафе и вино и спасен. Има налепени стикери от децата по капака. Обаче съм с него и си работи безотказно. Всъщност усещам, че май трябва нов, но все не купувам. Ще чакам да се гътне и тогава нов.

# 259
Моят домашен лаптоп е много стар. Заливан е с кафе и вино и спасен. Има налепени стикери от децата по капака. Обаче съм с него и си работи безотказно. Всъщност усещам, че май трябва нов, но все не купувам. Ще чакам да се гътне и тогава нов.

И аз съм така, моят е на десет години. И колко пъти е падал на земята... Клавиатурата обаче е подсигурена срещу заливане. И не искам нов, защото много мразя да свиквам с нова техника. А и този се оказа железен - не само в преносния смисъл, облицован е с алуминий или магнезий, и не се драска и не му остават пръсти.

# 260
У нас има по много, щом сме 3 човека с 6 лаптопа. Не че ни трябват, но както каза ММ "цената ме дръпна"

# 261
И ние работим на лаптопи, но да си призная най-обичам да работя на настолен компютър.

# 262
Ние имаме и 2 настолни.

# 263
Синът ми е с настолен и не желае лаптоп към момента, въпреки че има и за него. От както преминаха дистанционно все го питам има ли нужда от личен лаптоп, че новите са по-тънки, по-хубави, не, щял да каже, но пък миналото лято малко ъпгрейднахме компютъра му. Преди време имахме и още един настолен, но направихме едно разместване и започнах да го пускам, все по-рядко, явно не ми бе удобно както го бяхме ситуирали, стоеше като паметник цялата конфигурация, и синът ми взе монитора, та действа с 2 монитора и си се кефи, та не му се чудя, че не ще лаптоп.

# 264
Ние пък купуваме лаптопи втора ръка от фирми, които ги рециклират и съответно дават гаранция. С ММ си сменяме лаптопите на 3-4 години. Досега оплакване не съм имала. Първо така можем да си позволим да си вземем по-висок клас компютър на достъпна цена и второ е доста по-еколигично, защото това свръх потребление на електроника е ужасно разхищение на природни ресурси.

# 265
За децата е ясно - игри се играят задължително на маса, с доста аксесоари. Там лаптопът си губи предимството, още повече при еднакви параметри е много по-скъп. Лаптопът е за такива като мен, дето си лежат на дивана, гледат ТВ, пийват си и мезват или си приказват, а лаптопа в скута и му хвърлям по едно око.

# 266
Моят седи на трапезната маса, откак сме в карантина Simple Smile Гледам Олимпиадата и му хвърлям и на него по някой поглед.

# 267
Аз имам служебен лаптоп, един Acer на две години, който дъщеря ми приватизира и затова преди две-три седмици си купих съвсем неналожително Mac Book Air. Обаче съм горда от себе си, защото устоях и не взех и Magic Mouse. 😂

На ме гризе съвестта за такива неща. Парите са си мои, заеми нямам. На мака нищо не му разбирам и не мога да си намеря файловете, но карай, все са някъде. 🙈

# 268
  • Пловдив
Преди време имахме и още един настолен, но направихме едно разместване и започнах да го пускам, все по-рядко, явно не ми бе удобно както го бяхме ситуирали, стоеше като паметник цялата конфигурация, и синът ми взе монитора, та действа с 2 монитора и си се кефи, та не му се чудя, че не ще лаптоп.
Ама то и от лаптоп може да излизат два монитора, моите са така.

# 269
Ние наскоро похарчихме доста сериозна сума за нещо, което не е абсолютно задължително за момента, нито пък да се поръчва чисто ново такова. Ама не ми е съвестно, защото на моите години за кога да се стискам? Заслужила съм си малко кеф им комфорт.

Общи условия

Активация на акаунт