Улавяте ли се, че харчите залудо пари?

• 51 610
  • 1 181
  •   1
Отговори
# 555
  • Great Britain
Аз през живота си не съм дала общо 382 лв за каквато и да се процедура. Явно си ходя грозна и чорлава 🤣🤣 Ама има луди дават явно.
То на всеки ъгъл вече има я салон, я маникюр.. И все като мина имат клиенти. Толкова пък суета. Или ако не ходиш в салон не е модерно. Знам ли.
Абсолютно да.На всеки ъгъл салон и всяка втора фризьорка и маникюристка. И без салони от никъде не са ме върнали.Скоро вечерях на 52 етаж на ШАРД .Сама се погрижих за външния си вид.

# 556
Човек ще си помисли, че живеете в някоя скъпа държава Simple Smile.

# 557
  • пустинята Гоби
Може да са й удължавали косата на жената или да са й слагали кичури коса, не се сещам в момента за друга скъпа процедура.

# 558
  • Mediterraneo
Нито ме влекат подобни процедури, нито ще похарча маса пари за такива. Най- скъпото нещо, което съм правила за себе си, са лазерни процедури. Ама на фона на 400 лева за коса, например, пак тънко съм минала. Вероятно към 1000 евро съм похарчила, но в рамките на 3-4 години и с перманентен резултат.

# 559
Искам да кажа, че предпочитам да ходя с нелакирани нокти, вместо като показаните по-горе. На такива процедури си представям, че следва да ходят хора, които могат да си ги позволят и да ги поддържат в един хубав вид, а да не се налага да ходят с такива безумни нокти прорасли и отгоре и отдолу, защото честно казано много по привлекателно изглежда ръка без лак с добре поддържан къс нокът, вместо гел до средата на нокътната плочка. Аз пък понеже не ходя и не съм запозната не подозирах, че и отдолу израства, та ефекта е "двойно Уау".
Не определям като "луди" хората, които дават тези пари, за да ги дават значи ги имат, отделно предполагам, че не са жени, които работят за 600 лева и накипрени отиват на работа в кварталния магазин, или на които мъжете им работят за 800 лева.

# 560
Има и много, които се надскачат. Не че има лошо, манталитет просто.

# 561
Сумата беше за козметик и коса, общо. Козметичната процедура беше 77.
Остатъкът: балеажът ми беше израстнал, “вдигнаха” ми русото нагоре. По дължините ми изсветлиха допълнително косата. Матиране. Подстригване, сешоар и малко стиймпод. В салона се смята колко продукт се използва за процедурата, например колко дози изсветляващ продукт. Аз съм с гъста и дълга коса, продукт отива много. Не се бях правила от лятото, доста ми беше израснало русото вече, но нямам бяла коса и не седи грозно. Просто в корените ми беше естествен цвят, а надолу русо. Исках да го подновя. Седях при фризьора няколко часа, защото първо с един продукт се третират косите близо до корена, за да се изрусят. С друг продукт изсветлява дължините. Мат - съвсем различен продукт. Като цяло отне много време, но резултатът е постигнат. Не си го правя всеки месец, а два пъти годишно. Иначе само подстригване на 2-3 м.
Знам, че е много, но ако давате 30 лв за маникюр всеки месец в продължение на 1 година са 360 лв. Не знам дали има в София гел лак за 30 или вече е повече. Аз като не си правя маникюр в салон, просто давам веднъж парите и ги харча за коса. Горе-долу е сходно.

# 562
  • пустинята Гоби
Важното е да си доволна, че парите не гарантират нищо.

# 563
Харчете си спокойно,това са "само" пари! LaughingJoy

# 564
То има хора, на които им харесва да казват как за дали толкова за товаааа, толкова за оноваааа... Едно и също нещо може да се придава за 20лв и за 200лв.зависи кой колко и как украсява. И сега.. Ако един кръг жени, харчещи по 3000лв за себе си, седнат да пият кафе, няма как едната да каже:ами аз в Горубляне за 30лв се подстригах.. Нито пък ще пият въоросното си кафе на Кристал например... Щото така директно изпадат от класацията.

# 565
Ми не съм от тия жени, Бориса. Понеже темата е за разходи и по-напред се коментираше кой колко дава месечно за красота, дрехи и тн... Имам познати, които винаги са с последния айфон, а работят за много малко пари. Аз не съм последовател на този начин на живот, да харчиш повече, отколкото имаш. Въобще не залагам на тая максима, нито имам спонсор, нито съм легнала на родителите ми, мъжа ми и тн.
Не очаквах моята коса толкова да фрустрира темата Grinning

# 566
Не очаквах моята коса толкова да фрустрира темата Grinning
Защото, както сама каза, коментирахме месечни разходи и ти пусна "бомба". Е, от следващия ти пост стана ясно, че твоят разход е за полугодие.

# 567
  • Great Britain
Има и много, които се надскачат. Не че има лошо, манталитет просто.
Абсолютно да,манталитет.

# 568
Ми тя цялата тема е за манталитет Rolling Eyes Още в заглавието се казва, че е за пари похарчени "залудо", не е за призиви към сестовност.

# 569
  • пустинята Гоби
Точно. Всеки си показа манталитета. Някои се имат за по-възвишено харчещи луди пари ли?

Общи условия

Активация на акаунт