Улавяте ли се, че харчите залудо пари?

• 51 570
  • 1 181
  •   1
Отговори
# 705
Че си много напред с материала Simple Smile.

# 706
  • пустинята Гоби
Висенето по площадите е само една крачка към изриване на цялата неефективна политическа и бюрократична клика в България. И пак колко време седя оня дето окраде България преди да се вдигне народа? Сега има уж смяна, ама само привидна, същите некадърници са по институциите. Самият факт, че пенсионер трябва да плаща за смяна на става е безумен (и баща ми си плати за същото). Сигурно има и безплатен вариант, не знам, но в България трябва да внимаваш в чии ръце се оставяш.

# 707
Темата май не беше за Украйна и войната. Който иска да помага винаги го прави без значение от каузата. Дали за животни, болни хора или нещастни случаи - тип аварии, изгорели домове и т.н - който има желание, помага.

Не виждам защо се измести фокуса от темата.

По-скоро войната ни кара да се замислим как понякога харчим за неща, които съвсем не са ни нужни. Аз имам около 6 чифта боти. От две години не съм обула нито едни от тях, заради хоум офиса. Ходя основно със спортни обувки. А сега някои хора нямат и какво да обуят..

# 708
Честно казано не разбирам как може някой да обвинява друг защо дал и помогнал на която и да е кауза. Всеки сам решава как и на кого да помага. Един се трогва от животни, друг от деца, трети и от двете. Помогнал ли си на някого е страхотен жест, защо трябва да се осъждаме взаимно?!

# 709
Колеги ме упрекнаха, че :"" Дала си 250лв за орехи! Ти си луда,, защото ги попитах дали някой не иска орехи, имам 7кг.Дори като им обясних как ги имам пак казаха че троша пари на вятъра. Орехите за белени и вкусни, не стари и гранясали.. Една баба с минимална пенсия ги троши и чисти, на 90г.е.Няма с какво друго да помогне на дъщеря и. Освен това иска да е полезна. И понеже има няколко чувала орехи и никой не ги ще... Аз и казах, че ще и платя да ми натроши едно кило... И тя с покривените си пръсти троши и чисти и... Сега имам 7кг.Радва се, жал и е да ги изхвърли, хем е ангажирана, хем и ги взимам. Хем излиза, че купувам нещо от което нямам нужда, хем пък бабата е доволна. Залудо ли са тия пари?

# 710
  • София
Вакуумирай ги някак!

# 711
И майка ми е с ниска пенсия, спестяванията й свършиха, така че аз и брат ми се грижим да не й липсва нищо.
И на моите родители пенсиите не са високи. От години им помагам за да живеят нормално.
Цените при нас от месеци са нагоре също. Бензина още е на същата цена, но това е заради решение на правителството. В събота бяхме семейно на вечеря навън, оставихме 230 евро, после ми беше тъпо и на мен. А от поне две години сме намалили много този вид харчене. У дома си угаждаме и най-голямо перо е храната и напитките. После са застраховките. Миналата година на моторетката ми беше 90 евро, този месец трябва да я подновя и вече е 120. Заради хобито на ММ автопарка ни е излишно голям. Аз сериозно обмислям да продам моята кола. Обаче китки няма да се откажа да купувам - в клуба на цветарките съм.

# 712
Нищо не разбрах от последните страници, явно е изтрита част от мненията.
Бориса, много мило това за бабата. Можеш да разкажеш за нея в някоя група във вашия град, или тук в темите по градове. Все на някого ще му трябват орехи, хубави че и обелени, то си е жив лукс.

Сетих се за друго, за което харча излишно и ми е най-омразното нещо. Понякога заради лошо планиране се налага да изхвърлям храна. Някой някъде я е произвел, труд, ресурси, вода, транспорт, някой някъде гладува, а аз изхвърлям.
Всеки път се заричам да е за последно, и все се случва пак Rolling Eyes

# 713
  • Mediterraneo
Колеги ме упрекнаха, че :"" Дала си 250лв за орехи! Ти си луда,, защото ги попитах дали някой не иска орехи, имам 7кг.Дори като им обясних как ги имам пак казаха че троша пари на вятъра. Орехите за белени и вкусни, не стари и гранясали.. Една баба с минимална пенсия ги троши и чисти, на 90г.е.Няма с какво друго да помогне на дъщеря и. Освен това иска да е полезна. И понеже има няколко чувала орехи и никой не ги ще... Аз и казах, че ще и платя да ми натроши едно кило... И тя с покривените си пръсти троши и чисти и... Сега имам 7кг.Радва се, жал и е да ги изхвърли, хем е ангажирана, хем и ги взимам. Хем излиза, че купувам нещо от което нямам нужда, хем пък бабата е доволна. Залудо ли са тия пари?

Свекърва ми изпраща начупени и почистени орехи всяка година, около 5-6 кг. Дръж ги в хладилника, не гранясват, остават свежи много дълго време. В запечатани найлонови торбички, заемат ми доста място, ама тук кило орехи минава 20 евро.

# 714
Аз съхранявам почистени орехи във фризера. Купувам си от бабите в родния ми град, нося си ги, слагам си ги във фризера. За благотворителността: трябва да е доброволна, не трябва да има насилствена такава. Имала съм години, когато нямах пари да си купя хубави обувки, а лятото ходех със джапанки и чехли. Признавам си, че сега си купувам каквото ми харесва, не гледам цена и не изпитвам угризения.

# 715
И аз си купих преди Коледа 3 килограма орехи от една баба, всяка година си поръчвам от нея, само че моята е по-млада.
Не се обвинявам за нищо, даже напротив, седя си и си викам леле колко съм практична и предвидлива.
Днес напазарувах едни неща, които ще са ни за следващите 2 месеца, но просто бяха изгодни и не можех да изпусна, друг е въпроса, че са промоционални и може да не са особено читави, ама каквото такова.

# 716
Храната не може да е харчене залудо.
Поне за нас.

# 717
  • Sunshine state
Ох, много ми стана мъчно за възрастната жена с орехите. Не я наричам умишлено баба, защото баба е на внуците си. Бих си дала и последните пари на такива хора, честно. Лошото е, че не можеш да помогнеш на всички.

# 718
И на мен. Аз винаги съм купувала от такива жени каквото и да продават. Веднъж на Чаталджа във Варна за малко да ме арестуват, защото направих див скандал на полицай, който искаше да прави акт на една възрастна жена, защото извършвала нерегламентирана търговска дейност.

Последна редакция: ср, 09 мар 2022, 22:37 от Анонимен

# 719
  • Great Britain
Че си много напред с материала Simple Smile.
Материала е хубаво нещо.

Общи условия

Активация на акаунт