Улавяте ли се, че харчите залудо пари?

• 51 569
  • 1 181
  •   1
Отговори
# 720
Хммм, не знаех че може в фризер или хладилник да съхраня орехите. Така ще направя. Също сега ми хрумна нащо. Ще купя хубави буркани и ще ги напълня с орехи, ще им сложа панделка наприимер и ще ги оставя в входа на блока. Може би някой, който не може да си позволи да дава пари за орехи ще си ги вземе. То си е храна пък и страхотно полезна.

# 721
Във входа на блока не, но ако попиташ съседите лично, може и да вземат. Друга идея е опечи ги с малко сол и почерпи съседи или познати от квартала .

# 722
Подари ги на познати. Или ги остави на работа, всеки ще си вземе.
Докато живеехме в САЩ си имах един дядо срещу нас, дето си го бях "осиновила". Горкият, как ядеше български манджи.

# 723
  • Great Britain
Хммм, не знаех че може в фризер или хладилник да съхраня орехите. Така ще направя. Също сега ми хрумна нащо. Ще купя хубави буркани и ще ги напълня с орехи, ще им сложа панделка наприимер и ще ги оставя в входа на блока. Може би някой, който не може да си позволи да дава пари за орехи ще си ги вземе. То си е храна пък и страхотно полезна.
И на мен ми се прииска от твоите орехи.Тук при нас са много скъпи и идват от Калифорния.Тези които аз съм купувала рядко.Ще си направя баклава и ще ги запека с сол.М да.

# 724
И на мен ми се прииска от твоите орехи.Тук при нас са много скъпи и идват от Калифорния.Тези които аз съм купувала рядко.Ще си направя баклава и ще ги запека с сол.М да.
Отиди в Costco. Има на много добра цена. Само дето пакета е голям и наистина трябва да ги сложиш във фризера.

# 725
Подари ги на познати. Или ги остави на работа, всеки ще си вземе.
Докато живеехме в САЩ си имах един дядо срещу нас, дето си го бях "осиновила". Горкият, как ядеше български манджи.
Колко сладко!
Да не спамя аз по-принцип съм доста пестелива, за храна сякаш давам най-вече и за децата. За себе си съм доста свидлива, все си мисля вместо да си взема или направя еди си какво, мога да дам парите за децата и така...

# 726
  • Great Britain
Отиди в Costco. Има на много добра цена. Само дето пакета е голям и наистина трябва да ги сложиш във фризера.
Благодаря .

# 727
На мен не ми допадат във фризер, миришат ми на хладилник и вкуса им сякаш се променя.

# 728
Зип-лог торба и не миришат. А и после ги кисна във вода ( маха нещо си от орехите, а и на мен ми харесват повече накиснати)

# 729

Ако си от София, има сандъци по някои дървета в централните части, които са за храна за нуждаещи се. Може да оставиш в такъв.
Оставяла съм и за отрицателно време вече няма нищо вътре.

# 730
Винаги съм харчила за книги, доста, но не съвсем безразсъдно. Последните 2 години с бебе и пандемично натрупах доста, но сега само им се наслаждавам. Чета малко (обяснимо), но само мисълта за тях ме прави доволна Simple Smile За храна харча доста, за качествени продукти. Дрехи и обувки - средно, само за децата, колкото е нужно и най-необходимото за нас, без разточителство. Отскоро, откакто е инфлацията, се ограничавам - откъм книги, а хранителни продукти гледам да са пак качествени, но от промоции. За почивки също гледам изгодно да е, но качествено.

# 731
  • Пловдив
Винаги съм харчила за книги, доста, но не съвсем безразсъдно. Последните 2 години с бебе и пандемично натрупах доста, но сега само им се наслаждавам. Чета малко (обяснимо), но само мисълта за тях ме прави доволна Simple Smile За храна харча доста, за качествени продукти. Дрехи и обувки - средно, само за децата, колкото е нужно и най-необходимото за нас, без разточителство. Отскоро, откакто е инфлацията, се ограничавам - откъм книги, а хранителни продукти гледам да са пак качествени, но от промоции. За почивки също гледам изгодно да е, но качествено.
Е къде ги тия работи?!?!?!?! То всички искаме хем качествено, хем изгодно (т.е. евтино), ама няма.

# 732
Колеги ме упрекнаха, че :"" Дала си 250лв за орехи! Ти си луда,, защото ги попитах дали някой не иска орехи, имам 7кг.Дори като им обясних как ги имам пак казаха че троша пари на вятъра. Орехите за белени и вкусни, не стари и гранясали.. Една баба с минимална пенсия ги троши и чисти, на 90г.е.Няма с какво друго да помогне на дъщеря и. Освен това иска да е полезна. И понеже има няколко чувала орехи и никой не ги ще... Аз и казах, че ще и платя да ми натроши едно кило... И тя с покривените си пръсти троши и чисти и... Сега имам 7кг.Радва се, жал и е да ги изхвърли, хем е ангажирана, хем и ги взимам. Хем излиза, че купувам нещо от което нямам нужда, хем пък бабата е доволна. Залудо ли са тия пари?
Би могла леееко да ги запечеш, със или без сол. Само че внимавай, бързо изгарят. Така изсушени, могат да издържат доста. Само че трябва наистина да ги държиш в буркани в хладилника, щом са 7 кила. Свекърва ми чисти орехи, като е свободна, така ги запича леко, но не чак такова количество, а да кажем кило и  в течение на известно време си ползва за кексове и сладкиши, ако са без сол, разбира се. После пак чисти и така.

# 733
Е къде ги тия работи?!?!?!?! То всички искаме хем качествено, хем изгодно (т.е. евтино), ама няма.
има, разбира се, главно в някои големи вериги. Пример: онзи ден взех от Фантастико  2 гела за миялна Сомат за общо 20 лв. за 100 измивания. За сравнение - Медикс 1 бр.за 30 измивания беше 9 и нещо (вдигнали са цената му от 7-8 на 9-10 тези дни). Както казах - това са промоции. И почивки има, и т.н., стига да търсиш.

# 734
  • Пловдив
Ок, явно се разминаваме в това, което разбирам под качествено.

Общи условия

Активация на акаунт