Улавяте ли се, че харчите залудо пари?

• 51 541
  • 1 181
  •   1
Отговори
# 735
Цените са вдигнати на много неща, наистина, но ако човек добре разглежда и планира може да намери интересни неща на свестни цени. Основно за успеха на начинанието е гъвкавостта. Т.е. да не планираш какво ще готвиш и да търсиш точно това, а да си напазаруваш и да си измислиш менюто спрямо това. Моите не са претенциозни и става у нас.

# 736
  • Great Britain
Цените са вдигнати на много неща, наистина, но ако човек добре разглежда и планира може да намери интересни неща на свестни цени. Основно за успеха на начинанието е гъвкавостта. Т.е. да не планираш какво ще готвиш и да търсиш точно това, а да си напазаруваш и да си измислиш менюто спрямо това. Моите не са претенциозни и става у нас.
Аз използвам тази тактика понякога -получава се много добре.

# 737
Така е, но може би с някои изключения. Аз си купувам месо от една месарница до нас. Не ходя за месо във веригите, не ми харесва. Доволна съм си от месарницата. Вдигнали са цената на всички продукти, вчера забелязах. Няма да се обърна към промоционалното месо във Фантастико, защото е ужасно.

Но ако видя на промоция килограм ориз от непозната марка или която и да е марка, сигурно ще си го купя. Същото важи с подобни дълготрайни продукти.

# 738
Аз пък точно от Фантастико ще взема пиле, опред.марка, за която се знае, че е без хормони, не от кв.месарница, чиито кайми и кюфтета са пълни с вода, а пилето е с неизвестни характеристики.

# 739
Коя марка е без хормони?

П.П. Благодаря за информацията на лични.

Последна редакция: вт, 29 мар 2022, 10:14 от Uncommon

# 740
Е аз чак дали е с хормони или без никога не мисля Simple Smile

# 741
Точно по повод пилетата е и моят коментар. Ние сравнително рядко ядем пиле, но като взема купувам от Фантастико на Амета. Колежки ми препоръчваха преди време с две ръце на Джиев, не знам дали ги има още, ами купувах - нищо особено, да не кажа че не ми харесва.

А пък каквото им пише на етикетите, честно да ви кажа не вярвам, то може да пише и щастливо отгледани, ама не е баш така.

# 742
Аз пиле не ям. Даже и месо не ям, но готвя, защото вкъщи се яде. Пилетата масово са гадни по мое мнение, май само жълтите са ок.

Месо купувам свинско, видях, че има и агнешко вече в месарницата.

Месото във фантастико, което не е пилешко, за мен не става. Евтин внос от далечни държави. Внасят го на безценица и го пускат тук и на промо, знам го от вътрешен източник.

# 743
Да, жълтите са хубави и на промоция вземам от тях, но нищо различно не усещам, освен че са странно оцветени. И мама си храни пилетата с царевици и прочее и не са чак така жълти.

# 744
Е, тук говорите за харчлък за качествена храна, това според мен не спада в категория “залудо”.

# 745
Месото във фантастико, което не е пилешко, за мен не става. Евтин внос от далечни държави. Внасят го на безценица и го пускат тук и на промо, знам го от вътрешен източник.
Не са мо на безценица, но им го и подаряват.
Като вземете да пишете глупости, нямате спиране.

# 746
  • София
Залудо са пари за поръчана храна или ресторант, ама пък там го има кефа да не си готвил и да си на приятно място.

# 747
Титина, дори да не приемете мнението ми, вие месото от фантастико готвила ли сте го? Защото сравнено с това, което аз купувам от месарницата, едното е като дъвка, другото се готви добре.

И да, Роки е права, че пари за качествена храна не са залудо.

Мен ме дразни повече да поръчам от ресторант и да дойде разочарование.

А и в последните две години сме повече вкъщи и имам време да забъркам нещо. Преди много повече се хранехме навън.

# 748
Радвам се за тези, които са намерили хубави месарници. Аз съм чела много за Партньорите и магазините им и влязох в този в Младост, като уж препоръчан магазин. На по-отвратително място не бях ходила. Имаше козина по месото, във витрината засъхнала кафява кръв, посивяло месо и миришеше гадно. Нищо не взех. Лятото в най-големите жеги предпочитам месо от Метро. Там поне в хладилната част е винаги ледено студено и няма мухи и прочее гадости.
Същото е и със сиренето. Като започне някой да хвали мандри, които произвеждат без никакъв контрол и да се кълне в продукцията им ми е малко странно. Пред тях предпочитам сирене в пакет на който да пише БДС, все някакъв стандарт е спазен и на това разчитам. Понеже чета из другите теми и като похвалят нещо пробвам, купувала съм и сирене на Вършец и на Лесидрен и на Ситово и не е като да не съм пробвала, ами компромисно е като качество. Например карначетата на Лесидрен, същата колежка която ми хвалеше Джиев казваше, че откакто открила магазина всяка вечер яли карначета и кайма оттам. Взех и аз, убедена че ще има бърза вечеря, ами опекох ги, първо плувнаха в мас, второ имаха вкус на мърша и просто не ставаха за ядене.

И да добавя, както Янтра каза по-горе, представите ни за качество и вкус се разминават и не е нужно да се убеждаваме взаимно.

# 749
Аз съм съгласна, че представите за качество на всеки са различни. Например за млекарниците, аз пазарувам от Ракево. Те са собственост на тези, които държат Вършец. Но на вършец не ми харесват така нещата. На ракево също не всичко взимам. Но имат хубави продукти.

Също така готова кайма не купувам. За мен това важи и от въпросната месарница, от която пазарувам. Избирам си парче месо, мели се и това е. Вкъщи си овкусявам с подправки и тн.

Иначе май някъде бях писала за синьото месо в Т маркет. От там си купувам само разни гъби за чинии, кафе на промоция и други подобни опаковани стоки. Като го видяхме това синьото месо на витрината, щяхме да паднем с Мм.
Но и преди това не купувахме от там, много са мърляви в тоя магазин, нашия е ужас.

Общи условия

Активация на акаунт