Улавяте ли се, че харчите залудо пари?

• 51 536
  • 1 181
  •   1
Отговори
# 750
На Ракево мама ни беше взела по една малка кофичка преди години, когато захранваха само регионално и наистина беше хубаво. След време сестра ми и зет ми си взеха голяма кофа и казаха, че не било същото, а те всъщност се разраснаха.

В Т-маркет не влизам. Колкото пъти съм се излъгала, все с празни ръце съм излязла. Поне около нас няма хубав, имам колежка дето каза, че предимно от него пазаруват и е по-добър от другите им магазини.

Точно затова написах за козината в месарницата. Как ще си избере човек парче да му се смели като има козина върху него, те щом не са я изрязали да я махнат и са я плеснали във витрината дали ще я изчистят ако тръгнат да го мелят. Тези хора са оперирани от гнусотия /не са гнусливи/. Сещам се за една мърлява готвачка в Кошмарите в адска мизерия готви и Манчев й казва - добре бе жена, у вас така ли готвиш, погледни каква е мизерия, и тя - ааа, не у нас си готвя нормално. Е като я гледам да ви кажа хич не й повярвах.

# 751
Хаха, това с Манчев и аз го помня. Ужас са такива мърли.

Аз в месарницата, която пазарувам не съм видяла чак такива гадости с козини и тн. Но ако видя и не припадна, то след това ще се откажа, естествено! 🤣

# 752
Титина, дори да не приемете мнението ми, вие месото от фантастико готвила ли сте го? Защото сравнено с това, което аз купувам от месарницата, едното е като дъвка, другото се готви добре.
Аз месо купувам само от производител, не ходя по месарници и Магазини. Но за разлика от Вас знам как се внася месо… и ако четете с разбиране ще видите какво съм коментирала.

# 753
Да, жълтите са хубави и на промоция вземам от тях, но нищо различно не усещам, освен че са странно оцветени. И мама си храни пилетата с царевици и прочее и не са чак така жълти.

Да, бе Simple Smile Я свари едно нормално пиле, а после едно жълто (преди купувах Дюк, сега Росо) и сравни бульона и после казвай, че няма разлика. Ни само на жълти пилета караме, но купуваме когато видим нещо на промоция, а не по план.
Риба редуваме ципура и сьомга и пак купуваме на промоции, а после фризера. Кой каквото ще да приказва за Лидл, но пуска много добри ципури - доста едри и съвсем наред с качеството. И киселото мляко на Лидл ми харесва, онова 3,6% БДС. Като цяло от серията "Родна стряха" са им  супер и ориз, и леща, и разни консерви като зелен фасул например. А имат едни малки кенчето доматен концентрат, вече само такива купувам за готвене.

Последна редакция: вт, 29 мар 2022, 16:39 от Черна станция

# 754
Титина, тогава те моля да ми обясниш, защото съм непросветена явно. (За вноса на месо)

И аз мисля, че жълтите пилета нямат общо с обикновените, не вярвам и те да са без хормони или да са кой знае колко екологични, но са по-добри.

# 755
Риба се яде само прясна. Е,с изключение на изключенията за някои редки риби.

Ципурата е хермафродит и затова не я и поглеждам. Laughing Сега да не вземете да се засегнете! Яжте си я щом ви харесва.

# 756
Аз съм се отказала да разсъждавам по темата - приела съм, че ако пилето не е отгледано от баба ми, просто е било тъпкано с хормони и антибиотици и толкова, независимо от цената, вкуса или претенциите за качество. Такива спорове не си струват според мен, ако идва от магазин няма как да знае човек какво е и какво не е.

# 757
Жълтите пилета са хранени с царевица. Навсякъде където съм живяла пише Mais в добавка. Има и нежълти по-скъпи и по-хубави от тях.
При храната цената е правопропорционална на качеството. Но както написа bella, има моменти когато можеш да напазаруваш наполовина. Ние редовно се сещаме в събота вечер да ходим на седмичен пазар и често така се получава. Като не ходим по барове вече и цяла седмица бачкаме, така става.

Нямала съм баби гледащи пилета и не мога да сравня, но съм сигурна, че успявам да купя хубави от магазини и ферми. Понякога ходим в една ферма за яйца и в къщичката с яйцата има хладилник с пилета, също и шкаф с домашна паста. Има ценоразпис и касичка за пари. Яйцата са на поне двойна цена от масовите в магазина, но често намираме много малко останали или нищо. И в магазините има такива, но от фермата със сигурност са по-пресни. В съседство има кравеферма с автомат за мляко отвън. Такова по магазините няма, а е с поне 20% по-евтино от най-евтиното. Аз правя кисело мляко в къщи и затова редовно оттам купуваме.

Последна редакция: вт, 29 мар 2022, 16:53 от Анонимен

# 758
Риба се яде само прясна. Е,с изключение на изключенията за някои редки риби.

Ципурата е хермафродит и затова не я и поглеждам. Laughing Сега да не вземете да се засегнете! Яжте си я щом ви харесва.

Хич не се засягам, че била хермафродит. Аз я купувам да я ям, не да правя секс с нея Wink И на вкус ми е съвсем ОК заедно с лаврака, но лавракът ми е по-неудобен за готвене, защото е по-дълъг и по-тънък, та добри риби се намират трудно и не с есъбирта в нормалната му тавичка. И за "само прясната" също не се връзвам, нищо и няма от замразяването. да не говорим, че то убива разни паразити, каквито ги има често в отглежданите за пазар риби особено.

# 759
Титина, тогава те моля да ми обясниш, защото съм непросветена явно. (За вноса на месо)
Коментарът ми беше във връзка със следната констатация, направена от етб
Месото във фантастико, което не е пилешко, за мен не става. Евтин внос от далечни държави. Внасят го на безценица и го пускат тук и на промо, знам го от вътрешен източник.
Цените при внос на месо са борскови и митническата администрация ги проверява тези цени.
Митата не са никак ниски - преференциална квота - 20% - отдавна изчерпана
мито по отн на трета страна - 12.5%+ 221EUR/100kg
ддс - 20%
Можеш сама да си сметнеш колко излиза само вноса:
иначе има на контейнер такси, такси за съхранение ( не искам и да знам какви са с новите цени на промишлен ток)
Така, че много лесно е да изпляскаш нещо в нета, а като кажеш, че е и от вътрешен източник, съвсем.

# 760
Аз не споря за цените, които си споделил. Сигурно са такива. Преди време член от семейството ми работеше за семейството, което държи Фантастико. Та от там знам. На дали таксите са малки, за това не споря. Споря за изкупната цена и от там идва явно разликата.

# 761
  • Димитровград
Абсолютно е така!
Внос на месо с неизвестен произход.
 Не се заблуждавайте, че в бг има контрол. Съжалявам, че не си нося документи от работата, цените на едро са три пъти надолу от магазините.

# 762
  • Пловдив
Коментарът ми беше във връзка със следната констатация, направена от етб
Месото във фантастико, което не е пилешко, за мен не става. Евтин внос от далечни държави. Внасят го на безценица и го пускат тук и на промо, знам го от вътрешен източник.
Цените при внос на месо са борскови и митническата администрация ги проверява тези цени.
Митата не са никак ниски - преференциална квота - 20% - отдавна изчерпана
мито по отн на трета страна - 12.5%+ 221EUR/100kg
ддс - 20%
Можеш сама да си сметнеш колко излиза само вноса:
иначе има на контейнер такси, такси за съхранение ( не искам и да знам какви са с новите цени на промишлен ток)
Така, че много лесно е да изпляскаш нещо в нета, а като кажеш, че е и от вътрешен източник, съвсем.
Я им кажи колко струва транспорт на хладилен контейнер в сравнение с обикновен.

# 763
Това е някакъв ужас, може ли да се върнем към темата!!!!!!! 3 страници пилета
Има тема за купуване на чиста храна, моля преместете се там.

По темата, напоследък са ме хванали лудите. Само харча, ако се спра да купувам дрехи почвам посуда, ако от там се спра се мятам на козметиката, а реално в момента нямам нужда от нищо. Ето това е залудо. Някой да препоръча техники за справяне с поривите за купуване.
Трябва да се включа в някой #nobuychallenge

# 764
Баш си е по темата - царевичните пилета са пъти по-скъпи от обикновените и е съвсем резонно да се дискутира дали си струва или са пари залудо.

Общи условия

Активация на акаунт