Улавяте ли се, че харчите залудо пари?

• 51 492
  • 1 181
  •   1
Отговори
# 825
Може да се поспори Simple Smile. Една и съща писта, едно и също спускане няколко пъти…
Когато стм на почивка обикновено не седя по цял ден на плажа, а си вземаме кола и обикаляме. Сравняваме ябълки и круши общо взето.
Мен ме зарежда пътуването.

# 826
Не съм по активните спортни почивки и аз, но никоя почивка не е харчене залудо.

# 827
Може да се поспори Simple Smile. Една и съща писта, едно и също спускане няколко пъти…
Когато стм на почивка обикновено не седя по цял ден на плажа, а си вземаме кола и обикаляме. Сравняваме ябълки и круши общо взето.

Да, защото самите ние сме ябълка и круша Simple Smile Аз пък хич не се зареждам от обикаляне с колата и не го обичам. А на Ястребец са три писти - достатъчно за да разнообразяваш, и в същото време на позната писта се кара по-свободно.

# 828
Аз обожавам ските и действително са скъп спорт, но не ми влизат в графа “залудо”. Според мен е много възможно ако средно напреднал или напреднал скиор кара интензивно 2-3 дена поред в една неголяма ски зона докъм 50 км писти да се отегчи. Аз поне други реакции не съм срещала сред личните си познати.

# 829
А защо трябва да се спори? Кой както му е кеф! И аз не съм фен на зимните почивки, но и само на плаж/басейн не мога да вися. Затова пък мога да измина хиляди километри на две колела и дестинацията да е приблизително същата. Винаги откривам нещо ново или просто се наслаждавам на познатото старо.

# 830
  • Sunshine state
И аз да кажа, че ми харесвате, Янтре. Теб те помня с препоръката ти на майстори за банята ни, много съм благодарна, свършиха прекрасна работа! 👌🏻
Абе всеки да си харчи парите за каквото иска, стига с тия спорове. И аз активни спортни почивки не харесвам, ама има хора обичат. Най-добрите ни приятели, примерно ходят на планини, рафтинг и тям подобни. Дай ми на мен ресторанти. 🤣

# 831
Опитвам се да живея все по-икономично. Или... минималистично. Или... аскетично. По всички параграфи се провалям.

# 832
Аз съм по активните почивки, но това не винаги означава скъпи. През лятото с една компания правим по 28-30 км. Планински преходи и не харчим нито една стотинка. На практика няма къде. Връщам се преродена. А да лежа някъде, без значение къде, ми е пълна загуба на време.

# 833
Аз съм по активните почивки, но това не винаги означава скъпи. През лятото с една компания правим по 28-30 км. Планински преходи и не харчим нито една стотинка. На практика няма къде. Връщам се преродена. А да лежа някъде, без значение къде, ми е пълна загуба на време.
И ние сме по баирите и дивото Simple Smile
За ските само карти купуваме, без което не може така или иначе - оборудвали сме се отдавна, за една година се избиват и наеми и чудо. Пици по 10 лева не ядем, с преспиване рядко, но като ходим ползваме апарт хотели, където за 3-5 нощувки можеш да си намериш много прилични цени (300-400 лв за периода на помещение за 4ма).
Екзотиките са ми залудо - тях мога и на профи снимки и клипчета да си ги гледам, все ми е тая. Важна ми е компанията - а не мога с всичките си приятели да се замъквам навсякъде.. Сама да обикалям и да кича хладилника с магнити - не е моето (не че нямам, ама достатъчно пътувам служебно, не искам и през личото си време пак да хрърча...)

От скоро сме и селяни - и като гледам по-възрастните комшии как буквално с нищо се оправят - и градините си гледат, и реколта вадят.. съм се надъхала и аз на тема домашно земеделие - семена, разсади Joy. Обаче се оборудваме с разни машинарии за леко по-модерно и user-friendly земеделие, които не смятам, че са за лудо - щото иначе моите чаркаляци скоро ще искат подмяна повсеместно, а трябва и на работа да се ходи що-годе в приличен вид още доооооооста Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 834
  • София
Темата отдавна се превърна в надпревара и хвалене кой колко харчи за почивки и глезотии. Малко ми е странно, точно във форум, където само се говори, даже и снимки не се качват, да изтъкваме кой къде е пътувал. Радвайте се на парите си и ги харчете както искате! Щастие може да се купи с пари.

# 835
Начи пица под 20 лв не хапвам. Фръц!😂😂😂
 От септември съм се заела с организация на сватба, стегнала съм бюджета и се оказа, че нямам нужда от сувенирчета, блузки и кафенца навън всеки ден. Един лев залудо не съм дала оттогава, но като се познавам, лятото ще наваксам, занаятчийските базари са ми слабост.

# 836
След години живот в карибски климат си мечтаех за зима и сняг и студа да пощипва кожата ми. Така, че всеки си мечтае за това, което няма.
Живяла съм и в "артически" климат. Под -20 не се карат ски - некомпортно е и за тялото и стават много инциденти
Всичко ям, обожавам етническата храна, дето я продават по улиците ( за ужас на хората край мен). Когато ходим някъде, естественно съм проучили локалните ресторанти - Антъни Бурдейн и подобни са неизчерпаем източник на информация.
Ето например за пролетната ваканция съм планирала обиколка на скални манастири/светилища край Варна

# 837
  • Great Britain
  И ние обикаляме,с яхта и катамаран.Обожавам карибски климат .На острова където живея е няколко идеи по-различен.

# 838
Аз обожавам ските и действително са скъп спорт, но не ми влизат в графа “залудо”. Според мен е много възможно ако средно напреднал или напреднал скиор кара интензивно 2-3 дена поред в една неголяма ски зона докъм 50 км писти да се отегчи. Аз поне други реакции не съм срещала сред личните си познати.

Явно сме различни. На Пампорово например го дават да има 60 км ски писти, но накрая става така, че карам само на една. Ако има хубав сняг и само на Мечи чал бих карала и хич не ми трябва разнообразие с по-лоши писти. Но вече не ходим на Пампорово, защото не можем да си намерим хотел по наш тертип. За мен най-важното е хотелът да е на пистата и такъв сме си намерили на Боровец - практически оградата на хотела го отделя от Ястребец 3. И на мен трите Ястребеца ми стигат като разнообразие. Ако ми писне има и Маркуджици, ама не ги харесвам особено.
Вече ако има и спа е съвсем ОК, защото ние не сме поспаливи, а отваряме лифта в 8:30, до 13:30 правим около 15 спускания (при добри условия може и повече) и после на моята достолепна възраст вече не ми се кара. За сметка на това в 14 часа всички са още на пистите и СПА зоната ни се явява нещо като частна само за нас. И след това вече - лаптопчето и мамата Grinning
Половинката има мерак да ходим по чужбините на много писти, ама аз съм опозиция - не ми се пътува толкова и ще загубим два дена. А и за тези условия, които имам на Боровец, там ще трябва да оставим една чанта пари, а нали темата е да не се дават пари залудо Wink

# 839
Не знам каква е дефиницията на чанта пари, но и в чужбина има по-евтини възможности, макар и без лукс. В България съм била един единствен път на ски, точно в Пампорово, приятно беше, но половината писти бяха затворени, а на отворените на мен лично ми беше скучно, защото бяха твърде лесни, а аз си падам малко самоубиец като се кача на ските.

Общи условия

Активация на акаунт