Улавяте ли се, че харчите залудо пари?

• 50 922
  • 1 181
  •   1
Отговори
# 975
Среден клас за западняците! За България това са непосилни цени за мнозинството!

# 976
Така е. Но това просто означава, че България е бедна държава с нисък стандарт, нищо повече.

В тая връзка, скъпи коли да се трошат по българските пътища за мен са си пари залудо. Ама аз не се вълнувам от коли хич. Според мен изборът на кола трябва да е практичен според собствените нужди, защото на колите бързо им пада стойността и генерират сериозни разходи също. Има хора виждат го по друг начин, имам познати с коли, които струват 1/2 от стойността на апартаментите им (всичко на кредит). Ами тяхна си работа, не го разбирам аз това.

Моята кола ми струваше 2,5 месечни заплати и да ви кажа в ретроспекция, много ми се вижда. Беше на 3г като я купих, без особени екстри, нисък клас кола.

# 977
Легендарната кола "Бръбмбар"-а на Фолксваген е скъпа дори и за западняците. И е малка по размер. Те май я спряха от производство. Което е голяма грешка на Фолксваген.

# 978
В тая връзка, скъпи коли да се трошат по българските пътища за мен са си пари залудо.

Наскоро гледах една статистика за купените скъпи коли, като имам предвид наистина скъпи - 150 000 - 200 0000 и нагоре. И неслучайно основно са джипове, а лимузините са много малка част.

# 979
Да, джип за България определено има смисъл. Ако човек може да си позволи по-нова кола супер. Но и дефиницията на това къде се тегли чертата на позволявам си е много размита и строго индивидуална. Аз за себе си казах вече. 😁

# 980
  • Най-красивата страна
Колата не е лукс,тя е необходимост.
20,30  000евро въобще не са непосилна сума за България.Особено,ако колата е на изплащане.
Все пак не всички тук мият чинии.

# 981
  • пустинята Гоби
Според мен и жилище в градската част е необходимост като имаш деца, но предполагам поне половината форум живее в крайни квартали и кара кола за по 20-30-40-50 хилки на изплащане. Та, хайде да не си броим парите и чиниите, защото не всеки примира да живее в колата си.

# 982
  • Sunshine state
Аз поне ни един не познавам, който да мие чинии, тоалетни и тн. за препитание.

Последна редакция: ср, 06 апр 2022, 14:35 от Pupitka

# 983
Ай, Мими, как уцели. Точно това визирах с един пример, който споменах. Познат с кола за 50к лв, която държи в калта пред блока, с апартамент купен за 100к лв в краен квартал на София.

За мен ако цената на колата ти е на 1/2 от цената на жилището, явно е кола, която не можеш да си позволиш. Но е въпрос на приоритети предполагам.

# 984
Легендарната кола "Бръбмбар"-а на Фолксваген е скъпа дори и за западняците. И е малка по размер. Те май я спряха от производство. Което е голяма грешка на Фолксваген.

Не знам дали я спряха, но много рядко ги виждам по пътищата. Не е между предпочитаните въобще.

# 985
Според мен и жилище в градската част е необходимост като имаш деца, но предполагам поне половината форум живее в крайни квартали и кара кола за по 20-30-40-50 хилки на изплащане. Та, хайде да не си броим парите и чиниите, защото не всеки примира да живее в колата си.

Аз като писах за скромните 10 000 лева, че са минимумът за прилична кола и ме изядоха, а ти къде летиш не знам Grinning

# 986
10 000 са минимума, но това не са лесни пари за Бг.

# 987

Защо да не си купиш кола на изплащане? Това е нормалния начин.
Какво разбирате вие под “джип”? Много се обърках. Едно време имах джип, червен, изобщо не мисля, че е луксозна кола и категорично не струва шест цифри.
Всъщност дори и най-бюджетната марка може да бъде повече или по-малко луксозна в зависимост от това, какви екстри има. За мен не е “залудо” да бъде автоматик, 4W, да има вграден сатнав, затоплящи се огледала и седалки, и автопаркинг. За мен това са необходими елементи, но за друг са излишни. Зависи и къде живееш, разбира се. За какво са ти половината от тези неща във Флорида или Калифорния?

# 988
Класът на една кола не се определя като луксозен според екстрите. А под джип имат предвид SUV.

# 989
  • Най-красивата страна
Има хора със скъпи нови коли,но живеят на квартира,нямат собствен дом.

10 000 и в България както навсякъде за някои са едномесечен доход,за други 10 месечна заплата....Кой както се уредил...
Защото и в чужбина има хора без собствено жилище,че и без кола даже..

Но темата не е за това.

За харченето-
за мен е важно да имам постоянен източник на доходи,без значение дали работя или не.Както и да имам спестени пари.

Общи условия

Активация на акаунт