Улавяте ли се, че харчите залудо пари?

• 50 861
  • 1 181
  •   1
Отговори
# 1 065
  • Great Britain
Аз мога да кажа нещо по темата - пак си купих чадър, може би триста двайсет и петия по ред Bowtie
Собственичка съм на огромен винтидж чадър с махагон ва дръжка,кара петнайсетата година от както е мой,няма чупене това нещо,а не е като да не се използва почти 365 дни в годината.

# 1 066
И аз имам един за 25€ .😆вече 2г чакам мм да си признае ☝️ 😂

# 1 067
Бях видяла прекрасен чадър, ръчно рисуван с някакви красоти в Испания. Беше в магазин за ветрила за фламенко в Андалусия. Копринени май(?), също ръчно рисувани и много красиви. Чадър 380€, ветрилата варираха, но тези, които ми харесваха започваха от 120€. Не купих нищо, но много ми се искаше. Един ден ще се върна и поне ветрило ще си купя - прекрасна декорация може да е според мен, па макар и да са пари залудо.

# 1 068
София не е България, ама като платиш наем, частна детска или детегледач и си става сериозен разход.

Аз сякаш ги ям тия чадъри. Непрекъснато ги губя, не знам къде бягат тия чадъри. Всеки дъжд-нов чадър!

# 1 069
Аз имам един смотан. Искам някой да ми подари, ама никой не ми подарява .. Пък като ме питат какво искам, никога не се сещам за чадър Simple Smile Simple Smile

# 1 070
Много са ми любопитни мненията, според които всички хора в България, които взимат 10 000 годишно, така са си постлали. Но аз имам широк кръг от познати, които са учили, работят или по специалността, или близо до нея. Визирам учители, държавни служители, застрахователи т. н. Та  всички те имат доход около 12-15 000 годишно.
По стечение на обстоятелствата имам и познати в чужбина, пак учители, държавни служители и т. н. Ами да, техният доход е средно 6-7 000 лева, но в евро. Та не разбирам кой как си е постлали. В България има много малко професии с такива доходи, другите виновни ли са, че имат различни предпочетания за работа?
Какво точно не разбираш? Какво има да разбираш в изречението което сама си написала -кой както си е постлал?12 к. годишно са 1000 на месец учили са за лудо.12к.месечно е друга бира.Наистина е неразбираемо.
Ами не разбирам защо да са учили за лудо, това са интересите им, ако щеш уменията, стремежите. Не е ли по-правилно да се каже, че България наистина е бедна, вместо да се търси теле под вола?
Иначе аз и друг път съм писала, не съм материална, карам си колата купена за 6000 преди 10 години, живея нормално за своите нужди и никога не съм се оплаквала за пари, нито съм чувствала недоимък, просто други неща ми носят удоволствие.
Да бедна е България за съжаление,кой твърди обратното?Твоята кола купена преди 10 години можеш да си я караш цял живот.Тя ще бълва черен дим от аспуха, ти ще го дишаш,но какво от това ти не си материална така си написала.В Европа такива стари брички не важат.Хората искат да дишат чист въздух,първо,второ не им се плаща ULEZ,трето печелят пари и си живеят живота.Тоест подновяват си колите съобразно с времената в които живеят.Хибрид,ток и така нататък.
А, ти и виновна за замърсяването ме изкара.  Браво, браво господине, а дано ти мине...

# 1 071
Не само теб, а предполагам коментара се отнася за всички с издухани дизели. Вчера на светофара трябваше да изчакам 4 пъти да светне в моята посока и тъкмо се наредих на колоната един нетърпелив натисна газта, не знам дали някой ще ми повярва, но черно кълбо дим остана зад него. Няколко минути след това кръстовището беше в мъгла. Съжалявам, но такива трябва да биват спирани от движение или по-скоро да бъдат рециклирани и въобще да не ги вкарват тук.

# 1 072
Нищо черно не излиза от колата, да сигурно не е най - щадящата. Но хората нямат много избор с тези доходи, все пак животът без кола е невъзможен в много случаи. А аз не я карам за кеф, а защото наистина няма как. Колкото до допълните доходи, които човек може да изкара, ако се скапе от работа, те не са чак за нова кола от 60 000, за каквато се писа тук. А и трябва да пренебрегне семейство, малки деца, възрастни хора, за да си удвои, както се каза, дохода. Наистина не разбрах за каква работа говорите с 10 000 месечен доход, защото нито един конкретен пример няма, само цифри и догадки.

# 1 073
  • Sunshine state
Да, много е лошо това със замърсяването, но когато хората започнат да печелят нормално и могат да си позволят по-нови коли, тогава и този проблем ще се разреши. Това не е щото на някой му се кара трошляк, а от недоимък.

# 1 074
  • Пловдив
А, ти и виновна за замърсяването ме изкара.  Браво, браво господине, а дано ти мине...
На практика допринасяш. Не си сама, но не си мисли, че не допринасяш с 10 годишната си кола.

Не казвам, че аз не допринасям, но и ти участваш. Моите и двете са евро 6, но са дизел. И евро 6 им работи, наливам им ад блу.

А черния дим означава, че гори масло. Даже не е нормална работа на този двигател.

Наистина не разбрах за каква работа говорите с 10 000 месечен доход, защото нито един конкретен пример няма, само цифри и догадки.
Например установен зъболекар със собствен кабинет. Не говорим за млади, току-що завършили. Зъботехник, отново собственик на оборудването си. Лекар със специалност, особено някои специалности.

# 1 075
Наистина не разбрах за каква работа говорите с 10 000 месечен доход, защото нито един конкретен пример няма, само цифри и догадки.
Например установен зъболекар със собствен кабинет. Не говорим за млади, току-що завършили.
Имаме приятели от 20+ години, семейство зъболекари, със собствена практика Simple Smile Никак не влизат в твоите цифри.. Дори и двамата сумарно се съмнявам.

# 1 076
И какво излиза?! Че българите не харчат за лудо,а за лудо работят! Laughing Смях през сълзи.

# 1 077
И какво излиза?! Че българите не харчат за лудо,а за лудо работят! Laughing Смях през сълзи.
Много ясно Simple Smile Като нямаш време от работа да си харчиш парите си е направо пестене Simple Smile

# 1 078
  • Най-красивата страна
10 000лв на месец  не са непосилна сума.Много добър пример е Зъболекар със собствен кабинет.
Лекар добър и търсен специалист със собствен кабинет.
Собственик на заведение,дискотека,пицария...
Капитан на кораб -даже не в лева,а в евро .
Собственици на фирми за недвижими имоти
Адвокати,нотариуси...не всички разбира се...
Транспортни фирми...

Дюнерджията може и да получава 2500 на месец.Ама собственика на дюнерджийницата-доста повече.
Ми то един добър майстор строител изкарва повече от 2000лв на месец.
Един механик по корабите-около 3-4 000евро на месец.
В нашия град има много такива хора.

Имам приятелка моден дизайнер,която си отвори цех и продава дрехите си в чужбина.
Ами тя 10 000лв няма да ги хареса.

Това съм видяла,познавам такива хора-те са наши близки,приятели,роднини.
Разбира се има и много други варианти ...
Не е чудо невидяно.

# 1 079
Капитаните получават между 4000 и 8000 на месец според ранга. На някои танкери над 10 000. Нямат и режийни разноски, нито за храна. Но тези пари ги получават като са на кораб. Като слязат от него, нищо не получават, освен в БМФ, където доколкото знам още са на принципа редовна заплата в лева/командировъчни в евро.

Общи условия

Активация на акаунт