Рецепти за Airfryer фритюрник - трета тема

  • 99 058
  • 783
  •   1
Отговори
# 150
  • Мнения: 2 914
Патладжан на две половинки, резки с нож отгоре и на по-ниска темп. по-дълго време.
Но и аз не се занимавам. Увивам половинките в свежо фолио и в микровълновата 7 мин на макс.
Мозък стават.

Последна редакция: пн, 26 сеп 2022, 18:07 от pepa57

# 151
  • Бургас
  • Мнения: 7 672
Често пека патладжан за разядки - цял, надупчен, но повече време го  правя за да омекне хубаво, после само го беля, всичко на око-пускам по няколко пъти докато стане.

# 152
  • Мнения: 4 456
Надупчен и увит в алуминиево фолио -180-200град .Според големината е времето.Много ми харесва.

# 153
  • София
  • Мнения: 15 825
Патладжан чушки, сандвичи, картофи, и чат-пат готвя нещо.
Скрит текст:
Батат.

Сладко от нектарини.

Боб.

Сандвичи всеки ден се пекат там.

Чушки.

Ребърца, уж ги бях завила с фолио,но вентилаторът го вдигаше, та се поопърлиха.
Пиле на грил два пъти пекох.

Кексчета няколко пъти пекох.

И крем-карамел правих няколко пъти.Не мога да намеря снимка.
И чесън пекох.
Моята е тип фурничка и още не съм купила еднократни съдове за нея, та ползвам тези, които се събират вътре.  Само картофите, които пържихме не ни харесаха.Няколко опита и се отказахме.

Последна редакция: вт, 27 сеп 2022, 12:34 от Тайна

# 154
  • Мнения: 7 977
Гъби с кашкавал(16 бр.).
В тавичката сипах около 1/2 чаша бира-15мин./185°С

Пълнени домати с мляно месо и ориз- 30мин/185°С

# 155
  • Мнения: 2 677
Патладжан на филии, както и тиквички (като за скара), омазнен и на roast. На око, не съм нацелила точно време.

# 156
  • Варна
  • Мнения: 5 980
Патладжани два броя без да ги дупча. На максимална мощност и ги проверявах през 10-на мин, обърнах ги два пъти. За половин час се опекоха. Не бяха лоши, но си ги предпочитам печени на котлона.

# 157
  • София
  • Мнения: 15 825
В предния пост съм сложила два пъти боба, а съм пропуснала зеления фасул, ама не мога да редактирам вече.

# 158
  • Мнения: 7 977
Принцеси/Странджанки ( с кайма, яйце, подправки и моцарела)-185°С-10-12 минути

# 159
  • Мнения: 7 977
Сиврия ( за "чушки с доматен сос")-15 мин.при 185°С без обръщане

# 160
  • Мнения: 998
Сиврия ( за "чушки с доматен сос")-15 мин.при 185°С без обръщане

Това на Фраер тип фурничка ли е готвено/пекано?

# 161
  • Мнения: 7 977
Да, фраера ми е тип фурна-SEG.
Ето и закуската за утре-кексчета по една много стара форумска рецепта ( на Блонди), но вместо с яйца с аквафаба от консерва боб. На програмата с тортичка-175°С за 30 минути.

# 162
  • Мнения: 998
Понеже съм много нова като притежател на обикновен фраер, права ли съм да смятам, че стандартният уред е доста различен от тези, които са тип фурничка?
Струва ми се че във фурната може да се постигне всичко, което приготвяме и в голямата фурна, и в модерния уред. А с фраер не е така.

# 163
  • Мнения: 7 856
Не е така. И в малкия фрайер може да се прави всичко, с изключение на сушене на плодове и зеленчуци, просто в по-малки количества.

# 164
  • Мнения: 2 677
И функция сушене, по-точно дехидратиране, има.

Общи условия

Активация на акаунт