Рецепти за Airfryer фритюрник - трета тема

• 103 183
  • 783
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Аууу, страхотни идеи. Благодаря

# 316
Самоцитирам се заради крем карамела. Толкова съм и запомнила. На 155 гр. съм го пекла.

Скрит текст:
Бутер банички, 195 гр., 12 мин.

Вити банички, същото печене, но се наложи да ги обърна и да пека 2 мин. на 200 гр.

Крем карамел (6 купички), 155 гр., за 25 мин. Няма карамел на дъното, защото не бях убедена, че ще се получи. Joy Получи се чуден, без шупли и то с мляко от 3%.

Тук е още топъл, току що изваден.

# 317
O, Dara, спомням си твоята рецепта. Изглежда страхотно. Обаче имам въпрос към теб и към другите в темата. Дали ако се ползват алуминиеви колички, или такива за еднократна употреба, (които са и по- тънки) ще трябва да се коригират градусите и минутите?

# 318
Градусите не, но вероятно по-бързо ще се изпече. Или най-малкото, по-добре.

# 319
  • София
А на вкус като варени яйца ли са?

# 320
  • София
А на вкус като варени яйца ли са?
Да, никаква разлика.

# 321
  • Бургас
Аз пък като ги "варих" на вкус бяха като печени, добре че бяха заготовка за руло Стефани. С тефал ХХL съм. Някой ако е правил да каже градуси и време.

# 322
Аз правя на 180 за 7-8 минути и стават перфектни, на вкус са си варени. На повече градуси потъмняват леко под черупката. На мен обаче любими са ми на 160 за 6 минути, с течен център и с препечена филийка. С Нинджа съм. Първоначално ги правих по рецепти от групите и все им беше много, както градусите, така и минутите. Зависи от мощността на фраера, пробвате и ще си ги уцелите.

# 323
  • София
И аз снощи пробвах за пръв път да варя яйца във фраера - на 140 градуса сложих за 15 минути и им беше повечко. Другият път ще намаля времето. Иначе си бяха вкусни и е удобно така.

# 324
  • София
И аз снощи пробвах за пръв път да варя яйца във фраера - на 140 градуса сложих за 15 минути и им беше повечко. Другият път ще намаля времето. Иначе си бяха вкусни и е удобно така.
Със сигурност всеки фраер грее различно и затова всеки трябва да опитва и да си преценява сам.

# 325
  • Асеновград
И аз в моя "варени" яйца правя - 17 минути на 135(130) градуса (по средата на фурничката). Стават си като варените във вода на котлона. Слагам ги направо от хладилника.

# 326
  • Ямбол
Да се похваля и да дам идея за още една бърза и много вкусна вечеря Simple Smile
Мариновах свинското с подправки които харесвам, нарязах чушка, чери домати и лук.
Напръсках ги със зехтинче, пекох на airfry 16мин. като обърнах веднъж на половината време.
И резултата беше чудни свински шишчета, крехки и вкусни.

Скрит текст:

Последна редакция: пт, 10 мар 2023, 12:01 от Aetera

# 327
Шишчета са ми любими и на мен във фраера. В стария и аз така слагах в кошницата, сегашния е фурничка и си избирах да има приставка за шишчета. 10 броя се хващат на нея и стават идеални а приставката се върти по време на печенето и дори не трябва да ги поглеждам или обръщам. 20 минути съм някъде другаде, после само ги свалям и са на масата.

# 328
Във фурничките става ли хубаво пиле на грил? Щом приставката с шишетата се върти, върти ли се и тази с пилето?

# 329
  • Sofia
Да, става, върти се.
Вариант е и половин пиле върху решетката, с кожата нагоре. Пак се опича добре.

Общи условия

Активация на акаунт