Рецепти за Airfryer фритюрник - трета тема

• 103 270
  • 783
  •   1
Отговори
# 570
Може, ама аз не слагам никаква мазнина (1/2 с.л. зехтин на картофи) не го броя 🤣
от сега руло 'Стефани", каквото е пуснала каймата това е
17мин. 200* а за плънката - яйцата и морковите ги метнах за 6 мин. 180*

ето за яйцата
упътване Wink

# 571
Пинко,аз никога не слагам мазнина-тя се оттича от месото!

# 572
А, пробвали ли сте да приготвите кестени в уреда? Дали стават?

# 573
Пинко,аз никога не слагам мазнина-тя се оттича от месото!

Може и да се оттича, но ето виждаш каймата колко е пуснала!
при ущипците имаше една идея повече от кашкавала вътре а той беше доста , при котлетите пак нямаше
Ние не ядем мазно в нас имам предвид по месото..никой в нас не обича, всичко режа и гледам под "лупа", че келешите, а набарат една жилка, или сланинка, кожи, абе ужас сме 🤐😂, спират да ядат и отказват храната.

# 574
ето за яйцата
упътване Wink

Стават ли цели яйца с черупките, като варени ли са?
Купих ер фраер, но още не съм започнала да го ползвам, за сега само мятам по едно око темата.

# 575
Lemy
Да цели !
Не се чупят/пукат!
Белят се лесно !
НО, трябва веднага, да ги извадиш и да ги сложиш в купа с вода и лед за да спреш, готвенето!
И да се получат като на снимката, (демек 6 мин. примерно, дзънва ти фраера - вадиш и пускаш във вода с лед. Ако си ги оставила вътре, получаваш друга степен на сготвяне!
 в купа с лед и вода много лесно се белят, ако искаш течен жълтък, чуквам ги на плота и ги беля във водата потопени. Така, за шотландско яйце е супер!

# 576
Благодаря!

# 577
Стават ли цели яйца с черупките, като варени ли са? Купих ер фраер, но още не съм започнала да го ползвам, за сега само мятам по едно око темата.
Да, аз така "варя" яйца, на 130С за 6мин стават рохки с течен жълтък за да се ядат с лъжичка, 7мин за мек жълтък без да е течен и т.н. нататък. Като пробваш няколко пъти ще ги нацелиш лесно по вашия си вкус. Правих и на 135С но понякога се пукат.

# 578
  • Berlin
Решетката на фрайъра не е за да се оттича мазнината на дъното, а за да циркулира горещият въздух свободно около това, което се готви (това съм чела). Иначе този плюс за мазнината аз много го харесвам. Не слагам мазнина, когато готвя във фрайъра и отделно се отделя надолу, ако съм сложила нещо по-мазно.

# 579
  • София
Пинко много зарибяваш с този Косори. Аз имам старичък и малък фрайър, време е за смяна, макар че той още си крета.
Чудя се дали може да се пече хляб с мая в него? Сега пека във фурна без вентилатор, мисля че тестото ще спадне с обдухването Thinking
И дали правят промоции на този уред, има ли други марки с двойно печене?

# 580
  • до най-прекрасния мъж
Яйцата стават страхотни. Откакто имам фрайер, не съм варила яйца във вода на котлона. На 132°С за 15 мин варя (пека), но аз ги искам добре сварени, защото ги давам на малко дете. За руло Стефани са супер. Твърдо сварени, без да са сини. Но също веднага вадя и потапям в студена вода.

# 581
Моето дете редовно се сеща да иска яйца когато нямам сварени и за да станат бързо ги бутам на по-висока температура 160-170 градуса за 4-6 минути, честно казано дори не засичам и ги вадя на магия Grinning първия път сложих предпазливо само 1 яйце ако гръмне, но се оказа че и на тази температура не се пукат

# 582
  • София
Здравейте!
Чета ви отскоро.
Искам да ползвам еър фрайъра вече, крайно време е.
Имам китайско зеле. Може ли във фрайъра да го приготвя, постно, без месо?

# 583

И дали правят промоции на този уред, има ли други марки с двойно печене?
По-нагоре някой се похвали с добра цена от немския Амазон.

# 584
  • Berlin
Точно на Косори тези дни имаше намаление в бг сайта им, а Beyond the yummy в Инстаграм има обикновено код за -10%, но сигурно и други имат.

Общи условия

Активация на акаунт