Рецепти за Airfryer фритюрник - трета тема

• 100 507
  • 783
  •   1
Отговори
# 660
  • на острова на мечтите
Ianpav, точно твоят пост съм чела. Дали защото не беше в средата на фурничката яйцето!?
Ще пробвам задължително. Копирах поста.

# 661
  • до най-прекрасния мъж
Яйца правя на 132 градуса за 15 мин. Стават твърдо сварени, без да са сини. Купувам М размер от Лидл, слагам ги студени от хладилника.
Днес ще правя домашен дюнер, да видим как ще стане. Но ще е порция, защото нямам питки. Ако стане, ще покажа.

# 662
Времето за печене зависи от мощността на уреда. Проба-грешка е ситуацията. Ако те е страх да не гръмнат, може да направиш с една игла дупка в яйцето. Аз имам уред за дупчене към яйцеварката, за нея пише да се продупчват яйцата преди поставяне.
Сега имам много разходи покрай новата къща, но при първа възможност ще сменя уреда с нещо качествено. Изтормозих се с този и ми уби всякакво желание да го ползвам.

# 663
15-20 минути за варене на яйца, не ви ли идват много, при положение, че на котлона стават за 3 минути, и още толкова докато заври водата?
Каква е целта на по-ниските градуси, ако се правят на 180°, какво ще им стане?

Последна редакция: чт, 02 ное 2023, 14:22 от Lemy

# 664
  • София
Аз лично си ги пека така, за да не стърча до печката.Аз на 150 ги пека, 10 - 15 минути, мноооого отдавна, намерих снимки от 2015, но в голямата фурна. Сега съм сложила сини сливи със синьо сирене на 15 минути.

# 665
  • Асеновград
15-20 минути за варене на яйца, не ви ли идват много, при положение, че на котлона стават за 3 минути, и още толкова докато заври водата?
Подкрепям @Тайна . Пускаш и забравяш.

# 666
Утре си чакам уреда.Яйца няма да варят,че аз усилено ползвам каната за топла вода и на газ яйцата стават бързо,ама за други неща,ще питам.
Примерно,когато е с два реотана,може ли да се готви манджа/с течност/и в какъв съд.
Този ще ми е 3тият по ред,но до сега осн.го ползвах за картофи и печене на неща,без течност.

# 667

Вероятността да гръмнат е доста голяма, но пробвай и кажи, аз не смея 😁

# 668
  • на острова на мечтите
Аз с яйцето пробвах от любопитство най-вече. Имах патладжани вътре и понеже трябваше да варя яйце, реших да пробвам.
Днес пекох наденички. Станаха много вкусни. Наложи се да ги обърна, за да станат препечени и от двете страни . Хубавото му е, че не ги мисля докато са вътре 😉

# 669
Подкрепям @Тайна . Пускаш и забравяш.

Точно! Пускам и забравям. На котлон не стават чак за 3 минути. Първо трябва да заври водата. Аз ги правя за 15 минути на 135 градуса.

# 670
Ако нямах вече купена яйцеварка, сигурно и аз щях да пробвам този метод. Удобство си е да ги сложиш и да не ги мислиш и гледаш.
Да не говорим че уж съм сносна готвачка, но яйца на котлона не мога два пъти еднакви да ги сваря Joy

# 671
  • Mediterraneo
Последно за яйцата, че не ми стана ясно- слагате вода отдолу и ги нареждате върху решетката? Покрива ли ги или както се готви на пара? Или без вода? Или как?

# 672
  • София
Без вода - слагам на решетката. При моето Косори стават добре сварени на 140 градуса за 12 минути.

# 673
  • София
Имах едно време немски часовник за стена с таймер до него.Ама след 40 години усилен труд, се развали.Беше ми много удобен.Но пък сега почти всички уреди имат таймер и звуков сигнал при изключване и е добре, щото съм станала голям заплес. Само газовите ми котлони още нямат таймер. Sad

# 674
  • Berlin
Не са ли печени яйца? Или стават наистина като варени?

Общи условия

Активация на акаунт