Рецепти за Airfryer фритюрник - трета тема

  • 100 499
  • 783
  •   2
Отговори
# 645
  • София
  • Мнения: 24 693
Понеже днес за първи път ще ползва фраера, кошницата е за хваната с винтове. Отивате ли ги, за да може да се изважда кошницата?!
Моят еър фрайър е на Силверкрест.

# 646
  • София
  • Мнения: 1 921
Плъзга се бутонът, който е при дръжката напред или назад, съответно за изваждане или поставяне на кошницата

# 647
  • София
  • Мнения: 24 693
Днес за първи път ползвах еър фрайъра. Изпекох средиземноморски кюфтета купени от Лидл. Нарязах на ленти 1/2 сладък картоф, вкусен с кайенски лют червен пипер, черен пипер, келтска сол, мащерка и чубрица с малко зехтин - на 180 градуса за 25 мин., защото месо хапвам само хубаво и печено. Всичко стана много вкусно. Не съм обръщала, кюфтетата и картофите бяха много добре изпечени от двете страни



Следващият път ще ги пека за 20 мин. на същите градуси, за да видя как ще изпече.

Mari_qna,  благодаря!  Нямах предвид изваждане на кошницата, за бутончето е ясно.
При мен вътрешната кошница е захваната така:



И не знам как да освободя вътрешнта кошница, за да ги измия двете. Преди ползване на уреда ги измих с веро и гъба така както са.

Последна редакция: ср, 01 ное 2023, 17:53 от Amiamo

# 648
  • Мнения: 17 116
Нямах предвид изваждане на кошницата, за бутончето е ясно.
При мен вътрешната кошница е захваната така:

Скрит текст:
Ако машината е Силвъркрест от Лидъл, до металната пластина която се вижда на снимката има бутон с пластмасово капаче, плъзгаш капачето да се отмести и натискаш, вътрешната кошница ще се извади. Като е нова машината може би трябва малко усилие, бутни, разклати и т.н. Ако машината е имитацията с подобно име вече не знам, но не си и снимала частта с бутона.

# 649
  • Мнения: 1 391
Ефибуш го е обяснила много добре, само аз ще добавя, че пластмасовото капаче върху бутона за разкачане е от прозрачна пластмаса, която се отмества напред и под нея се намира самият бутон.

# 650
  • Berlin
  • Мнения: 12 975
Кюфтетата аз ги правя за 15мин и 180гр., не обръщам, не са ми много големи, около 60-70гр топчета в сурово състояние са ми. Нинджа А160 е моделът, събира 7-8 такива кюфтета.

# 651
  • Мнения: 6 604
Имам такъв фрайър на Силвъркрест, нищо няма за развинтване, Amiamo. Откри ли плъзгащата се пластмасова част, която открива копче?

# 652
  • София
  • Мнения: 24 693
Благодаря ви!
На работа съм. По-късно ще търся тази пластина. Simple Smile

# 653
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 6 362
Имам питане относно яйце във фрайера. Някой беше писал, че вече ги прави само там. Снощи опитах, но остана почти сурово. Колко минути.

# 654
  • Мнения: 2 680
12-15 минути на 130 градуса. Това е само един от вариантите.

# 655
  • Мнения: 2 029
Моят опит е яйце Л размер от хладилника - 10 мин. на 160 градуса. Това за почти твърдо сварено. Жълтъкът ми е все тая какъв е, важното е белтъкът да не е гумен. Супер са!

# 656
  • Мнения: 20 926
При мен на 10 минути на 160° белтъка остана сополив. Смятам следващият път да ги правя на 180°.

# 657
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 6 362
Lemy, същият ефект при мен. Трябва ми твърдо сварено яйце. В интерес на истината не измерих времето, но градусите бяха 180°. Моят фрайер е фурничка и мисля че е само с горен реотан. Утре ще видя в инструкцията какво пише.
Вчера ме беше страх да не гръмне.
 Имам горчив опит с микровълнова.преси време. Голяма гадост. Добре че не гръмна, но остана почти сурово. Тази вечер варих по традиционалният начин, на котлона. Но ще пробвам отново във фрайера.
Благодаря ви!

# 658
  • Sofia
  • Мнения: 1 609
Средно големи яйца – 14 мин. на 140°С, в тип фурничка, само с горен реотан – стават ми твърди.

*Допълвам се с най-мързеливите картофи на света. Нито кисна, нито подсушавам, нито бъркам, нито разтръсквам. Беля, режа, омазнявам с 1 с.л. и мятам на скаричките. Пека 25 мин., на 180°С. По някое време разменям двете скари и толкоз.


Последна редакция: ср, 01 ное 2023, 23:03 от Сиена М.

# 659
  • Асеновград
  • Мнения: 584
Имам питане относно яйце във фрайера. Някой беше писал, че вече ги прави само там. Снощи опитах, но остана почти сурово. Колко минути.
Това съм поствал аз .
А аз вече в моя и "варени" яйца правя - 17 минути на 135(130) градуса (по средата на фурничката). Стават си като варените във вода на котлона. Слагам ги направо от хладилника.
Фурничка , да повторя , но може да пробвате най добре . Всеки ги обича по различен начин . Успех

Общи условия

Активация на акаунт