Рецепти за Airfryer фритюрник - трета тема

  • 100 450
  • 783
  •   1
Отговори
# 285
  • Мнения: 24 727
Крилца и бутчета могат да станат сухи само ако се готвят твърде дълго време, а във фраера това е почти невъзможно...Пиша почти, щото все пак човек ако си науми ще ги изсуши, но се сготвят достатъчно бързо че да си останат сочни.
Първия път като изпекох бутчета в моя, бяха толкова сочни вътре че се усъмнихме отначало дали са добре сготвени. Ама ръчкахме там с термометър, незнамсикакво - ами добре си бяха, не бяха сурови Grinning

# 286
  • Бургас
  • Мнения: 7 726
Според мен соления разтвор е за да извлече разни  вещества и отделно май коагулира белтъка/не съм сигурна правилно ли употребявам думата, но мисля, че се разбира какво имам предвид, защото месото побелява/.Аз слагам и по-малко оцет или вино според месото.

# 287
  • Велико Търново
  • Мнения: 8 274
за ббк са ме учили, че това прави пилешкото по-крехко и сочно. От този "урок"насетне, винаги го кисна в солена вода. Може и да си внушава, но става по-богато на вкус, някак попива подправките по-навътре след солната банв Simple Smile не пречи да опитате и споделите мнение Simple Smile

# 288
  • Мнения: 24 727
Има май нещо такова, помня че съм гледала рецепти имитиращи КФС и за тях пилето се киснеше пак в някакви разтвори... сега, дали само сол беше или имаше и друго, да не ви излъжа, само кисненето съм запомнила че нали то удължава рецептата доста.

# 289
  • Мнения: 304
Масово е това по американски стандарт. Винаги почват - вода, сол, дафинов лист, черен, червен пипер, чесън на прах, малко захар или мед и нататък каквото има под ръка Simple Smile

# 290
  • София
  • Мнения: 15 845
Аз сигурно няма да го пробвам, защото като попие вода, после няма да ми попие маринатата. Като съм правила имитация на КФС съм го правила с марината от прясно мляко и всякакви подправки. Аз лично дафинов лист слагам само на зеле, а в много чужди рецепти , които съм гледала бутат дафинов лист навсякъде. А китайците тая смрад звездовиден анасон - на свинско, на пилешко, навсякъде. Само веднъж пробвах някаква тайландска супа, изхвърлих и супата и анасона.

# 291
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 13 649
Анасона е със специфичен мирис, нф всеки го харесва. Аз също не го гаресвам.
Машинката ми е на Тефал, с перка. Ще следя за идеи.

# 292
  • Мнения: 304
Ние явно сме фенове на дафиновия лист. Слагаме го на доста места освен зеле. Всяка паста с доматен сос задължително присъства, телешко и още много. Сега за капамата взех два пакета Simple Smile
Та да споделя и снощният ми опит с фрайера и прослувутите маринати за пилешко. Вода, сол, дафинов, соев сос, черен пипер, перца пресен лук, червен пиппер, чесън на прах, малко мазнина.
Бон филе за 7-8 минути стана крехко и сравнително вкусно.

# 293
  • Варна
  • Мнения: 229
Има ли отделна тема,в която се коментират самите модели Airfryer? Налага ми се спешно да си купя нов,досега имах на Philips. Предполагам вече има доста по-добри модели.

# 294
  • Мнения: 7 856
Има ли отделна тема,в която се коментират самите модели Airfryer? Налага ми се спешно да си купя нов,досега имах на Philips. Предполагам вече има доста по-добри модели.
Има:
https://m.bg-mamma.com/?topic=1489064.330

# 295
  • Варна
  • Мнения: 229
Много благодаря!

# 296
  • Мнения: 32 036
Дайте изпитана рецепта за крем карамел във фрайър!🙂

# 297
  • Ямбол
  • Мнения: 1 092
Купих си Ninja AF160EU и от 3 дни експериментирам Simple Smile
Свински ребра - стават чудно.
Бланширани картофи - на програма MaxCrisp, хрупкави и равномерно изпечени, като 2 пъти разбърках.
Пробвах и пуешко филе, панирано с брашно + яйце + корнфлейкс - стана сочно и хрупкаво отвън.
Карначе - пефектно се изпече за около 8минути като не ми се наложи да обръщам. Сложих го директно върху решетката, като това позволява на въздуха да го изпче и отдолу.

Снощи направих рецепта видяна в тикток. Лаваш на дъното + яйца 3бр + сирене + чили + чушки, като напръсках върху чушките със зехтин. На програма Bake за 8-9мин.Тази рецепта може доста да се експерементира. Може да се сложат спанак, рукола, домати, шунка или филе и д.р.
Скрит текст:

Последна редакция: пн, 06 мар 2023, 12:44 от Aetera

# 298
  • Велико Търново
  • Мнения: 8 274
Супер! Честит да ви е! Аз съм със  същия от 8 месеца и само картофи и полуфбрикати правя в него... Нищо друго не успявам, а го водят супер-мега-чудесен уред... Ще следя идеите ти Simple Smile

# 299
  • Мнения: 32 036
Дайте изпитана рецепта за крем карамел във фрайър!🙂
Побутвам си въпроса.🙂 Никой ли не прави крем карамел?🙃

Общи условия

Активация на акаунт