Рецепти за Airfryer фритюрник - трета тема

  • 100 429
  • 783
  •   1
Отговори
# 270
  • SF
  • Мнения: 25 350
Здравейте,
знаете ли откъде да купя аксесоари за този модел Airfryer XXL HD9650/90? Ако има друга тема, в която да питам за аксесоари, ще се радвам да ми я споделите.

# 271
  • На брега на реката
  • Мнения: 8 644
Есме, виж тук:
https://allmag.bg/aksesoari-za-air-fryer/bg

Друг вариант е Амазон или Алиекспрес!

# 272
  • SF
  • Мнения: 25 350
Трябват ми за Коледа, Буболина  и нямам време да ги чакам. От Амазон имам някакъв теоретичен шанс. Благодаря за линка - отварям!

# 273
# 274
  • Мнения: 2 822
Пилешките крилца дали стават сухи?

# 275
  • Мнения: 2 680
Аз не ги пържа, а ги пека и са ми чудни. Зависи също и от времето, ако се прекали, се пресушават.

# 276
  • Мнения: 1 467

Това са моите крила , одобриха се !!!

# 277
  • Пловдив
  • Мнения: 1 219
Моят мъж ще не ще взе да готви на фраера. Първо, чул от колежка ка тя прави пържени картофи - пробва, получиха му се. После му казала колежсата как прави крилца. Купи, направи, одобрихме ги. Просто се овалват в майонеза.

# 278
  • Мнения: 7 856
Крилата стават много вкусни и сочни от вътре, ако са мариновани. Аз ги мариновам със соев сос, балсамов оцет, малко лют чили сос, зехтин и подправки по избор. Пека 20-25 минути на 180°.

# 279
  • Мнения: 6 600
Никога не съм овалвала крилца в майонеза, предвид това, че са малки и отвсякъде са си с кожичка, винаги стават сочни. Овалвам в подправки, червен пипер, сол, мъничко олио и готово.

# 280
  • Велико Търново
  • Мнения: 8 272
Бутчета и килца, винаги кисна във вода със сол за около 2ч.после изкарвам и поправям (черен и червени пипер, Кориандър, Канела и чесън) ,  слагам във фрайъра с малко мазнина и готово.

# 281
  • Мнения: 6 600
Какъв % е горе/долу този солен разтвор?

# 282
  • Велико Търново
  • Мнения: 8 272
В купа с вода слагам 4 бутчета, покривам ги с вода и слагам 1 супена лъжица сол. Така ми е най-лесно да обясня Simple Smile

# 283
  • София
  • Мнения: 15 844
Бутчета и килца, винаги кисна във вода със сол за около 2ч.после изкарвам и поправям (черен и червени пипер, Кориандър, Канела и чесън) ,  слагам във фрайъра с малко мазнина и готово.
А защо се прави? Аз гледах една рецепта, в нарязано пилешко месо изсипа почти две чаши, вода малко по малко и бъркайки го, месото попи всичката вода.После и соев сос слага, и нишесте. Ама там беше за крехкост и обем.

Скрит текст:
Чувала съм ,че киснат месото в солена вода, за да излязат всички паразити, ама не знам вярно ли е.

# 284
  • Мнения: 28 954
Аз само пиле за грил съм киснала в солена вода – прочетох в една рецепта за пилетата на грил, които се продават.
Обяснението беше, че солта задържа водата в месото и така няма да стане сухо.
Крилца и бутчета не кисна, защото стават по-бързо и няма опасност да станат сухи. Мариновам ги с кашичка от зехтин и подправки. Това за фрайера. Когато ги пека на фурна, слагам краве масло.

Общи условия

Активация на акаунт