Рецепти за Airfryer фритюрник - трета тема

  • 100 406
  • 783
  •   2
Отговори
# 255
  • София
  • Мнения: 929
В почистващо отношение да, фраера е готин за риба, но на мен ми е като варена. Някак чернокоп, си е за скара, ако е дребен (стествено го продават за чернокоп) в брашно и на тигана. Снощи се чудих дали да не пробвам броколи в него, но реших да не рискувам и отиде в кукъра на пара за 10 мин.

При мен (уточнявам фурничка) рибата си хваща запечена коричка и хич не стои като варена, особено тази, която е най-отгоре. После им сменям местата.

# 256
  • Мнения: 304
Сега ме хвана чак яд, че не опитах. Ще знам за в бъдеще, тези дни със сигурност ще опитам.

# 257
  • Мнения: 2 680
Броколи и брюкселско зеле на каква програма и за колко време пускате във фраер?

# 258
  • Sofia
  • Мнения: 1 609
Омазнявам и овкусявам предварително. Пека на 180°С за около 8–10 минути. Ако се сетя по някое време, разбърквам.
Така правя и карфиол.

# 259
  • Мнения: 24 724
Малко както ми дойде ги мятам точно тях май. Имам някаква програма за зеленчуци, ако се сетя пускам нея. 160 градуса за 17 минути или нещо от сорта да беше.
Като включа фраера по подразбиране ми започва от 180 за 15 минути, понякога направо така го пускам. Все стават. По някое време по средата гледам да отворя и разтръскам че моят е малък и се затрупват. Ако им а по-широчко няма да има нужда от това и ще станат и по-бързо. Така или иначе времето варира и спрямо количеството, ще си ги видиш колко им трябва.

# 260
  • Бургас
  • Мнения: 7 725
Направих  крем-пита.На два пъти си препекох натрошени кори с масло, като се налага да се разбъркват за около 10 мин на 180 градуса. Сглобих си с крема и пак пекох около 10 минути.

# 261
  • Мнения: 9 814
Направих  крем-пита.На два пъти си препекох натрошени кори с масло, като се налага да се разбъркват за около 10 мин на 180 градуса. Сглобих си с крема и пак пекох около 10 минути.

Аз мислех, че крем-пита се прави с бутер тесто.
Може ли рецепта?!

# 262
  • Бургас
  • Мнения: 7 725
Кремът е варен яйчен, като аз го правя на око понеже е за малката тавичка за фрайъра и не мога да дам точни пропорции, но ще опитам горе - долу:

3 жълтъка, захар около к. ч., нишесте около 2-3 с.л., мляко около 1/2 л., ванилия.   Жълтъци+ захар+нишесте+малко мляко се разбъркват на каша.Останалото мляко се затопля на по-бавен огън  когато достатъчно топло се добавя кашата и се бърка с тел докато се сгъсти.Опитвам го как е на вкус още докато не сгъстен, ако се налага да добавя захар.Като стане слагам малко краве масло и го разбърквам.

Този път реших да сложа и белтъците, досега не го бях правила така.Разбих ги с миксер и ги разбърках в топлия жълтъчен крем.Стана много интересно, като въздушен крем.

През това време докато правех крема запекох корите по посочения начин да станат златисти, 4 кори използвах.

После сглобих кори+крем+кори+крем+кори  и пак го пуснах да се запече за кратко.Накрая го поръсих с пудра захар и го сложих в хладилника.Днес вече е стегнато.

Може и друго име да има този десерт, но така го наричахме у нас.Даже не съм сигурна дали го запичахме втори път, но заради белтъците реших да го пусна  за кратко, въпреки, че те още като се добавят в горещия крем би трябвало да не останали сурови.

# 263
  • Мнения: 17 116
Аз още не съм се престрашила да правя гозби вътре, но идеята за кремпита силно ме заинтригува Smiley
Сега пекох тиква, повече парчета бяха малко едно върху друго, но се сетих да снимам след като вече бях почнала да ги подготвям за сервиране. Не съм ги разбутвала при печенето, всички се опекоха нормално, бяха два реда. За половин час на 180С станаха на пюренце мекички вътре. Пробвах ги на 20-та минута, но бяха твърдички и ги оставих за общо 30мин. После ги полях с мед, канела и ядки, страхотия. Не исках да слагам  мед, захар и т.н. при самото печене да не стане мазало.

# 264
  • Мнения: 4 319
Току що, белени фъстъци за 12 минути. Повече от доволна съм.

# 265
  • Бургас
  • Мнения: 7 725
Ефибуш, моето е фурничка и на практика може да се прави всичко, което се прави на фурна, но и в другите сигурно ще стане по същия начин.ММ пости, така, че на нас със детето ни е идеално една такава тавичка.Иначе щях да направя 2 Smiley

# 266
  • Мнения: 2 355
Присъединявам се и аз към вас да следя за идеи!

И аз за сега само месо и картофи правя вътре, но мисля да пробвам и други. В Пепко имало силиконови тавички които да си сложиш върху решетката и да се пече в тях. Мисля да си взема и да пробвам.

# 267
  • Мнения: 1 467
За Никулден мисля да пробвам паламуд във фраера! Мнения на изпробвали ако може!

# 268
  • Мнения: 15 701
В Пепко имало силиконови тавички които да си сложиш върху решетката и да се пече в тях. Мисля да си взема и да пробвам.
Излизат ми реклами на такива тавички и аз също мисля да си взема. Моля да споделиш цена и снимка,ако намериш в Пепко. Че най-близкия магазин ни е на 30 км и да не се разкарвам напразно.

# 269
  • Мнения: 2 355
Вчера търсих в едно Пепко, ударих на камък.
Намерих в интернет
https://airfryerbg.com/

Обаче според ММ не било много ок силиконова тава, та още се чудя дали да не взема метална.

Общи условия

Активация на акаунт