Рецепти за Airfryer фритюрник - трета тема

• 103 385
  • 783
  •   1
Отговори
# 540
Оставям ви и другите 2 рецепти за хляб с леща. Те не са веган Simple Smile рецептите,както ще забележите,са на английски. За да не се отклоняваме от темата-мисля,че са много подходящи за air fryer,просто в зависимост от големината, може да се наложи да се направи половин количество Simple Smile
Аз се надявам следващата седмица да съм в новия апартамент вече и да из поробват косорито с два реотана,което послушно чака повече от година в килера Simple Smile

А къде са самите рецепти?!

хахах,редактирах си поста

# 541
Рецепти за хляб от червена леща, копирани от нета. Може и да стават за хлебчета, не съм пробвала. Правих хляб във фурната, стана добре, но определено няма да повторя – не е моят вкус.

Хляб от червена леща
(рецептите са във вида, в който съм ги копирала)

Първи вид

Продукти:
1,5 ч.ч. брашно от червена леща
2 яйца
1,5 ч.ч. вода
1 ч.ч. кисело мляко
1 к.л. сол
1 ч.л. сода

Лещата се смила в кафемелачка. Брашното се изсипва в купа, добавя се водата и се разбърква. Престоява около 3 минути.
Добавят се киселото мляко и содата и отново се разбърква. След това яйцата и отново се разбърква. Отново се оставя да почине за няколко минути, докато си приготвя тавичката с хартията за печене.
Тестото е по-рядко от кексово.
Изсипва се в тавичката и се пече на 180 градуса.

Втори вид

Продукти:
2 ч.ч червена леща
1/2 ч.ч олио или зехтин
3 яйца
100 г кисело мляко
Сол, черен пипер и чубрица на вкус
Бял и черен сусам за поръсване

Накиснете лещата за една нощ в топла вода. След това я отцедете, добавете олиото и пасирайте.
Добавете всички останали продукти, разбъркайте хубаво.
Изсипете сместа в намаслена тавичка, поръсете със сусама и печете около 30-35 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Трети вид

2 ч.ч. червена леща се накисват с вода за най-малко 8 часа. Лещата се отцежда и се смила в блендер или с пасатор с 80 мл олио или зехтин. Добавят се 4 яйца, 1 ч.ч. кисело мляко, сол и 2 пак. бакпулвер. Изсипва се в тава, покрита с хартия за печене. Пече се на 180 градуса.

Не съм записала авторите на рецептите и се извинявам, ако съм нарушила нечии авторски права.

# 542
  • на острова на мечтите
Нямам червена леща я момента. Снощи си направих ленено хлебче. Смлях 40 гр. ленено семе. Разбих едно яйце с бъркалка за яй е, добавих малко хуск и зехтин. Стана мъничко, но аз почти не ям хляб. Ще го дояждам довечера.
С червена  леща правя палачинки. Утро, можела си с аги направиш така щом е станала рядка сместа.

# 543
баница- 190* - 15мин.

пълнени чушки с кайма и ориз-на програма Roast  2058- 20 мин + 10 мин за заливката

Последна редакция: пн, 25 сеп 2023, 18:59 от pinko

# 544
Издайте някоя тайна за тиквички, тип пържени като в тиган Simple Smile

# 545
  • София
От доста време го ползваме предимно за печене на сандвичи. Отдавна не съм купувала цяло пиле, за да ползвам грила.

# 546
Издайте някоя тайна за тиквички, тип пържени като в тиган Simple Smile

Първо да кажа, че имам фурничка и тиквичките приготвям така:
Режа ги на ленти с дебелина 1х1 см, нарърсвам ги със сол и ги оставям да се отцедят 30-60 мин. Изцеждам водата и ги овалвам със зехтин, малко брашно (1 суп лъжица на около 1-1,5 кг), слагам подправки (обикновено черен пипер, куркума, червен пипер), после ги нареждам на тавичките и пека до готовност на 180 гр. От вън стават хрупкави, от вътре са меки и повече ми харесват от на тиган, защото не са мазни и тежки. Много са свежи.

# 547
Някъде из групите във ФБ съм попадала на публикации за пастърми,някой тук да е сушил месо в тези уреди? Винаги съм сушила на студено и ми се струва доста рисково това сушене ,но пък ми е и любопитно и ми се иска да пробвам. Идея си нямам обаче на колко градуса Rolling Eyes

# 548
  • София
За проба изсушен  1 карначе на програмата за сушене. Тя е 3 часа, 30 до 50 градуса. Не ми хареса, стана като печено и изстинало.

# 549
Суша голямо парче свинско филе във фурничката фрайър. На 70 и 90 градуса съм пробвала за 7-9 часа. Идеално се получава.🙂
Най-често е по тази рецепта:
https://angellovescooking.blogspot.com/2020/05/homemade-cured-pork-loin.html?m=1

# 550
За проба изсушен  1 карначе на програмата за сушене. Тя е 3 часа, 30 до 50 градуса. Не ми хареса, стана като печено и изстинало.

Според мен програмите за сушене са за сушене на плодове и зеленчуци. (при 30-40 градуса, за да не се унищожават витамините).

Преди имах отделна сушилня, подобна на тази
https://www.emag.bg/sushilnja-za-plodove-i-zelenchuci-esperanza- … 002/pd/DXDJQNBBM/

Още не съм пробвала във фурничката, защото си отнемаше 24-48 часа според продукта

Иначе като правим месо, тип филе Елена, го оставяме да се суши в хладилника (No frost) и след 1 седмица, според нашите вкусове е готово, ако го искате по-изсъхнало може да се изчака по-дълго време (2-3 седмици)

# 551
20мин. 205*
обяд

# 552
И тук без решетка, нали? Интересно.

# 553
Да, без !
и пак без

тук на картофите има малко зехтин

Последна редакция: пн, 09 окт 2023, 15:43 от pinko

# 554
pinko, сьомгата как я приготви - изглежда чудесно!

Общи условия

Активация на акаунт