Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 81

• 48 500
  • 760
  •   1
Отговори
# 120
Момичета, четвъртък, петък трябва да ми дойде, ама нещо от днес ме придърпва долу и има някаква тъпа болка. Не че е нещо ненормално, но просто винаги когато ми е идвало, болката и неразположението е било от 2ри ден на цикъла. От миомния възел ли ще да е, ох другия месец съм на лекар и силно се надявам да не е пораснал много, даже знам че няма как, ама много ми се иска да го няма - след нормализиране на хормоните, надежда какво да ви кажа...

# 121
Момичета,днес бях на контролен преглед за лигавицата. Подготвяме ЗЕТ. Измерена лигавица 9.35 мм . Ден 10 от започване на цикъла. Според вас нормална ли е ? За първи път ми е ❤️

# 122
Момичета,днес бях на контролен преглед за лигавицата. Подготвяме ЗЕТ. Измерена лигавица 9.35 мм . Ден 10 от започване на цикъла. Според вас нормална ли е ? За първи път ми е ❤

До момента е много-добре! Браво! ☘☘☘

# 123
Здравейте, предполагам има и други, като мен, които не отговарят на стимулацията. Може ли някой минал през това да ми каже, дали са успели в крайна сметка да предизвикат повече фоликули (качествени) ? Направила съм 2 инвитро процедури ( втората приключи с пукнат по време на пукнция фоликул) и при 2 те с различни препарати, не реагирам и правя по един доминантен. В голяма чуденка съм за следващата стъпка...

Успех на момичетата на които им предстои Simple Smile

# 124
Idunn, коментирала ли си док дали да не опитате на естествен цикъл, до колкото разбрах е с лека стимулация, пак пункция на 1 или 2 фоликула, но го няма това зверско бодене с инжекции. Аз мисля след моята 2ра, която се надявам да е до 2 месеца, да пробваме това. Не съм сигурна обаче точно как стои въпроса.

# 125
А с какво са били стимулациите?

Здравейте, предполагам има и други, като мен, които не отговарят на стимулацията. Може ли някой минал през това да ми каже, дали са успели в крайна сметка да предизвикат повече фоликули (качествени) ? Направила съм 2 инвитро процедури ( втората приключи с пукнат по време на пукнция фоликул) и при 2 те с различни препарати, не реагирам и правя по един доминантен. В голяма чуденка съм за следващата стъпка...

Успех на момичетата на които им предстои Simple Smile

# 126
Mrvv, правила съм няколко опита на естесвен цикъл (без стимулация). Сега си мисля по-скоро на естесвен цикъл да ми извадят 2-3 в рамките на няколко месеца, защото много ми се иска да върнат повече от едно. Струва ми се разумна стъпка. Обсъждали сме го, но доста набързо с дока. Другия месец предполагам ще е в повече детайли.

Butterfly_Lilly, последната беше с Гонал и Цитротид. При първата, не си спомням точно името на писалката, но едното лекарство беше Менопур.

# 127
Idunn, cъщият проблем е при мен! Имам по 7-8 АФ , от които един започва да доминира. Другите спират на 3-9мм да нарастват. Ще правя пункция вдругиден . И аз не знам какво да предприема за напред. Чудя се дали е възможно дозите да са ми малки .

# 128
Kiti 633373, да и при мен е така. Първия път, когато пробвах, спрях стимулацията още в началото, защото се видя, че не реагирам както трябва. Започнахме отначало, с по-малки дози, док каза, че така може да реагирам по-добре. Но и това не се получи. За това по-скоро си мисля, че може просто да не е мойто.

# 129
Kiti 633373, да и при мен е така. Първия път, когато пробвах, спрях стимулацията още в началото, защото се видя, че не реагирам както трябва. Започнахме отначало, с по-малки дози, док каза, че така може да реагирам по-добре. Но и това не се получи. За това по-скоро си мисля, че може просто да не е мойто.
Аз изкарах до края първата - Бемфола 150+ Менопур 150 + Декапептил . Резултат 7 АФ в начало, пункция на 3 Ф на  15ти ден и 2 незрели яйцеклетки.
Сега съм на Мериоферт 300+ Цетротид 250mcg от 5ти ден , пункция на 9ти ден .
Събиране на яйцеклетки е руска рулетка, а и разтегнато във времето

# 130
При първата стимулация бях с фостимон 225 и Цитротид няколко дни + Менопур и на пункция имаше 2ф,които не оцеляха до 5 ден. После имах 4 пункции на ЕЦ с Летрозол, от които пак тръгваха по 2ф, но общо до 5 ден стигнаха 4... При мен се оказа по-добрия вариант. С НЯР и ендометриоза съм..

# 131
Здравейте! На нас ни предстои инвитро или икси в зависимост дали след тесе ще има сперматозоиди или ще ползваме донорска сперма. С мъжки фактор - азооспермия, а от моя страна поликистозни яйчници, една запушена тръба, нередовен цикъл на 40 - 50+ дни. Докторът каза, че чакаме естествен цикъл и 2ри ден от него, за да започнем. Каза, че имам голям брой яйцеклетки и стимулацията ще е най-леката възможна. Тъй като вече поради различни причини пропуснахме 2 естествени цикъла, има ли практика, при която при нередовен цикъл се започва приемане на медикаменти с цел регулирането му и по-скорошното му започване?

# 132
Здравейте! На нас ни предстои инвитро или икси в зависимост дали след тесе ще има сперматозоиди или ще ползваме донорска сперма. С мъжки фактор - азооспермия, а от моя страна поликистозни яйчници, една запушена тръба, нередовен цикъл на 40 - 50+ дни. Докторът каза, че чакаме естествен цикъл и 2ри ден от него, за да започнем. Каза, че имам голям брой яйцеклетки и стимулацията ще е най-леката възможна. Тъй като вече поради различни причини пропуснахме 2 естествени цикъла, има ли практика, при която при нередовен цикъл се започва приемане на медикаменти с цел регулирането му и по-скорошното му започване?
И ние сме с такъв мъжки фактор , но мислим за сега да мъчим със собствени, но сме на 33 и 37г . Ако сте по-млади има шанс да се повлияе   .

# 133
И ние сме с такъв мъжки фактор , но мислим за сега да мъчим със собствени, но сме на 33 и 37г . Ако сте по-млади има шанс да се повлияе   .

При нас по-скоро разчитаме на донорската сперма. Тесе-то го правим за чиста съвест, за да сме наясно, че сме опитали. И двамата сме на 31 години, но имаме 2 спермограми, при които всички показатели са 0.

# 134
За регулиране на цикъла изписват противозачатъчни. Така, че не се притеснявай за това

Общи условия

Активация на акаунт