Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 81

• 48 531
  • 760
  •   1
Отговори
# 180
Диди, радвай се че имаш толкова заинтересован доктор. Щом проверява тези неща, иска да е сигурен че всичко е наред преди да рискува неуспех и повярвай ми, по-добре така, отколкото после да не стане нищо и да се питаш ти - Къде сгреших? Какво пропуснах?

Може ли да споделиш при кой доктор си ?

Успех със стимулацията! Heart
Д-р Матев ,АГ Селена, гр. Пловдив.😊

# 181
Диди, в 2 различни клиники имам по един опит и в двете ми искаха имунология преди да стартирам. При д-р Матев е вторият и успешен, от който имаме бебче на 2 месеца. Там искат и тромбофилия- аз си пуснах пълният пакет в Геника и добре, че го направих.

# 182
Каква е цената за пълни генетични изследвания?

# 183
Здравейте, някой може ли да ми разясни как да разбера от документа, който ми дадоха, дали оплодените е. са с добро качество? Какво трябва да гледам-броя клетки, на кой ден са замразени, морула ли е или.бластозист, нещо друго?
Имаме 4 замразени човечета, на 5ти и 6ти ден са замразени, но искам да върнем само едно, тепърва ще коментирам с ембриолозите, но искам да имам и свое мнение. Първата бременност стана от "Бл" на 5 дни.
Например, какво означава Бластоцист+кл? Морула+кл? Има ли значение бройката клетки първите дни-повече бройки по-добре ли е? Знаете ли какво означава "частично компактен"ембрион?

# 184
Здравейте борбени момичета, аз да попитам на някоя от вас изписвали ли са заедно овитрел и декапептил преди пункция? Аз съм пред трети опит и предишните два на единия беше овитрел, а на втория декапептил... Сега ми казват заедно...

# 185
Здравейте борбени момичета, аз да попитам на някоя от вас изписвали ли са заедно овитрел и декапептил преди пункция? Аз съм пред трети опит и предишните два на единия беше овитрел, а на втория декапептил... Сега ми казват заедно...
Аз бях с този тригер преди седмица.

# 186

И аз бях с този тригер от двете заедно преди 5 дни. Всичко мина добре.

# 187
Добро утро и много положителни емоции. На мен днес ми е 6 ден от ЕТ на 3 тридневни ембриончета. Мисля, че първия ми опит ще е безуспешен. Днес се събудих с умекнали гърди и не толкова болезнени. До вчера бяха доста напрегнати и място не можех да си намеря болка😪

# 188
Здравейте, момичета,

накратно декември получихме заповедта, но решихме до февруари да изчакаме преди да започнем с инвитро процедурата, но случайно открих през това време, че имам завишени ТАТ и МАТ. Вчера бях на ендокринолог като диагнозата, която личната ми лекарка ми постави, се повтори и от ендокринолога - тиреоидит на хашимото. Сега се разбрахме да направя няколко допълнителни изследвания, за да изчистим всичко като отворени ввъпроси преди самото инвитро.Та имам няколко въпроса? Четох, че по принцип самата заповед е валидна 1 година - т.е. предполагам не би трябвало да е проблем, ако започнем април? Също така - не съм ваксинира - планувах сега да го правя - преди процедурите- но ендокринологът ме посъветва да изчакам - има ли момичета в подобна ситуация? И трети въпрос - има ли момичета с такъв тип проблеми с щитовидната жлеза, които са правили инвитро и това влияе ли на голяма степен за самата процедура?

Благодаря предварителнио!

# 189
Здравей , при първия ми опит , който беше успешен в седмата седмица плода спря развитие, след аборта ми дадоха пълни изследвания , оказа се , че нивото на THS е над нормата 5,37 ако не се лъжа , което може да е причина за аборта. Тялото ми не произвежда този хормон на щитовидната жлеза. Изписаха ми еутирокс 25 на гладно всяка сутрин. И сега е във нормите. Късмет 🍀
quote author=rdfkst link=topic=1403657.msg44266934#msg44266934 date=1644308422]
Здравейте, момичета,

накратно декември получихме заповедта, но решихме до февруари да изчакаме преди да започнем с инвитро процедурата, но случайно открих през това време, че имам завишени ТАТ и МАТ. Вчера бях на ендокринолог като диагнозата, която личната ми лекарка ми постави, се повтори и от ендокринолога - тиреоидит на хашимото. Сега се разбрахме да направя няколко допълнителни изследвания, за да изчистим всичко като отворени ввъпроси преди самото инвитро.Та имам няколко въпроса? Четох, че по принцип самата заповед е валидна 1 година - т.е. предполагам не би трябвало да е проблем, ако започнем април? Също така - не съм ваксинира - планувах сега да го правя - преди процедурите- но ендокринологът ме посъветва да изчакам - има ли момичета в подобна ситуация? И трети въпрос - има ли момичета с такъв тип проблеми с щитовидната жлеза, които са правили инвитро и това влияе ли на голяма степен за самата процедура?

Благодаря предварителнио!
[/quote]

# 190
Здравейте,
За завишени ТАТ и МАТ не е проблем за стимулация според Стаменов,Тимева и турските ми лекари. За ТСХ е друго. Питайте си репродуктивния д-р.

Въпреки високото ЛХ преди тригера извадихме днес 1 хубаво и чак красиво(така го нарекоха ембриолозите) яйчице. Сега остава да е качествено и да се оплоди и стане хубав ембрион 🤞🍀

# 191
Devilche, много се радвам за теб. Дано това да е ви е на късмет.

# 192
Много ти благодаря 🙏🏼 Дано,но пак ново 20 сега 🥺 за 1ви път в спермограмата на мм се появи повишен вискозитет и сега започвам пък за това да чета.
Имате ли представа дали и как се оправя този вискозитет? След 2 дни трябва да сложа блокираща инжекция за стартиране на дълъг протокол и вече незнам дали да не откожим,заради този показател 🙈😓

# 193
Много ти благодаря 🙏🏼 Дано,но пак ново 20 сега 🥺 за 1ви път в спермограмата на мм се появи повишен вискозитет и сега започвам пък за това да чета.
Имате ли представа дали и как се оправя този вискозитет? След 2 дни трябва да сложа блокираща инжекция за стартиране на дълъг протокол и вече незнам дали да не откожим,заради този показател 🙈😓

Има ли някакъв друг мъжки фактор в другите му показатели или само това изскочи? Да спре кафето, ако пие, алкохол ( едва ли пие, но все пак) и всякакви други течности, които дехидратират. Много вода. Вискозитетът обикновено убива част от подвижността, ако е честа находка е начален симптом за проблем в простата, но може да е просто моментен проблем.

# 194
И аз се зарадвах на хубавия резултат от пункцията 🌞 На една от пункциите и при ММ излезе повишен вискозитет, а на следващия месец нямаше... Нищо не е променял междувременно. Не съм се и ровила допълнително. Ако отново има, потърсете мнение!

Общи условия

Активация на акаунт