Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 81

• 48 589
  • 760
  •   1
Отговори
# 270
https://Момичета, моят смут продължава.
На трансфера не беше моят доктор и просто съм огорчена от липсата на отношение и че никой нищо не ми обясни.
Питаха ме предния път какво ми е предписал, при успешната ми бременност, казах утрогестан естрофем и медрол.Написаха ми същите неща.
После на гърба на епикризата някой на ръка добавил и зарзио - по едно деление през два дни.
Този препарат първия път го нямах  
Никой не обяснява защо и какво го налага. Четох, че изостря имунитета чрез увеличаване на белите кръвни клетки. Медролът пък го потиска.
Мисля да питам по-обстойно. За Надежда става въпрос.
Някой слагал ли е зарзио и знаете ли за успешни бременнодти ?
В края на краищата имам доверие да, но не съм опитно зайче и просто ме забиха с това зарзио, надраскано от някой в движение .

Здравей, аз също съм със Зарзио, но на 3 дни по едно деление. Първо инвотро ми е и не мога да дам повече инфо, освен че съм на ЕЦ, без стимушации изобщо и свеж трансфер. Единственото което ми е предписано от деня на пункцията е циклогест 2х1 и фолиева киселина 2х1,след трансфера + зарзио. На мен също ми обясниха че това спомага за по добра имплантациа. Моя трансфер беше в събота, бях с още две момичета които бяха при двама различни доктора, но отсъстваха и затова моято докторката направи трансфера и на 3-те.

# 271
И аз бях на зарзио при първия трансфер, уви завърши с мисед в почти 7г.с. Сега ми предстои ЗЕТ и доколкото разбрах пак ще ми изпишат от него, четох че правело лигавицата по-рецептивна и спомага имплантацията.. Иначе май само в Надежда го използват. Simple Smile
https://Момичета, моят смут продължава.
На трансфера не беше моят доктор и просто съм огорчена от липсата на отношение и че никой нищо не ми обясни.
Питаха ме предния път какво ми е предписал, при успешната ми бременност, казах утрогестан естрофем и медрол.Написаха ми същите неща.
После на гърба на епикризата някой на ръка добавил и зарзио - по едно деление през два дни.
Този препарат първия път го нямах  
Никой не обяснява защо и какво го налага. Четох, че изостря имунитета чрез увеличаване на белите кръвни клетки. Медролът пък го потиска.
Мисля да питам по-обстойно. За Надежда става въпрос.
Някой слагал ли е зарзио и знаете ли за успешни бременнодти ?
В края на краищата имам доверие да, но не съм опитно зайче и просто ме забиха с това зарзио, надраскано от някой в движение .

# 272
Благодаря, че се включихте с коментар за зарзиото. Много сте мили.
Май ще го слагам, явно си се предписва.
Успех на всички момичета в процедури Heart

# 273
Здравейте, момичета! И аз в събата бях на трансфер /ЗЕТ/ на мен ми казаха да си пия предписаните  до сега хапчета / естрофем 3×1 и утрогестан 2×3/ и ми добавиха нош-па 3×2 и акорд ×1 вечер. При инсиминациите съм пила дуфастон и медрол, а сега само това. Сега чакаме чудото да се случи 😁. Успех на всички 🍀🍀🍀

# 274
Здравейте, Аз съм в процес на стимулация. С един яйчник съм, с добър резерв. Това, което ме притеснява обаче е, че след 6 дена инжекции Гонал Ф само 3-4 от първоначалните около 8 фоликула нарастнаха. В началото докторите ме уверяваха, че ще има добър отговор от стимулацията и много ембриони, но в момента отбягват въпроса дали нещата са ок. На мен 4 фоликула от един яйчник не ми се струва особено добре... При вас какви резултати даде стимулацията?

# 275
Здравейте, Аз съм в процес на стимулация. С един яйчник съм, с добър резерв. Това, което ме притеснява обаче е, че след 6 дена инжекции Гонал Ф само 3-4 от първоначалните около 8 фоликула нарастнаха. В началото докторите ме уверяваха, че ще има добър отговор от стимулацията и много ембриони, но в момента отбягват въпроса дали нещата са ок. На мен 4 фоликула от един яйчник не ми се струва особено добре... При вас какви резултати даде стимулацията?

Здравейте, ами не даде добри. Не знам дали искате да чуете за добри или лоши истории. Въпреки, че съм с два нормални яйчника и се виждаха 10 фоликула на базисната линия, въпреки че според доктора стимулацията е била достатъчно силна, но не прекалено, разбира се, въпреки че амх не е чак толкова зле - 1,40, изкараха само 5 общо от двата, като мисля, че дори единият беше доминантен, огромен, вероятно киста. Докторът беше почти убеден, че или е кух или каквото и да излезе от него няма да е с добро качество, каза, че ще го сложи в отделна епруветка и ще си го гледа там като отделна находка. Като цяло не беше доволен, каза, че е очаквал повече от мен, но при съвсем всичко за пръв път никой е нямало как да знае как реагирам, а аз реагирам слабо. Въпреки това от 5, 4 се оплодиха, въпреки това 3 стигнаха до бастоцист, въпреки това 1 е перфектен, той вече е на топло, останалите два са снежинки в момента. Така че не губете надежда, както казват по американските форуми, където се подвизавам It only takes one!

# 276
Здравей, не са много но не зависи само от твоя резерв а и от правилните лекарства. Мен първите два пъти с един и същ протокол къс и еднакви лекарства големи дози, само единия ми яйчник произвежда първия път изкараха 10 , 8 зрели, 4 се оплодиха и до пети ден само останаха 2.
Един прехвърлиха и на 6 ден другото не остана.
Не завърши добре в седма седмица спря да се развива. На втория път пак големи дози уж на ехографиите се виждаха доста 17 и горе долу еднакви имаше и по-малки какво стана на пункция само 5 били зрели другите кухи. Не знам не се стигна до трансфер според док лошо качество ...мен ако питат грешни лекарства.
Ревах вече на прегледите, казах си всичко каквото ми дойде и съм пазила вътре и взе че смени протокола на дълъг , други лекарства и нали нямах качество как този път имаше 18 яйцеклетки не всички зрели но нали било лошо качество.
Сега само се моля всичко да върви добре.
А в твоя случай има ли вероятност да овошираш по-късно от нормалното това казват , че е причина по-бавно да нарастват.
Нищо че са малко важното е да са качествени!! Много късмет и да постигнеш хубава бременност!![
quote author=welkowa link=topic=1403657.msg44306606#msg44306606 date=1644999789]
[/quote]

# 277
Здравей, не са много но не зависи само от твоя резерв а и от правилните лекарства. Мен първите два пъти с един и същ протокол къс и еднакви лекарства големи дози, само единия ми яйчник произвежда първия път изкараха 10 , 8 зрели, 4 се оплодиха и до пети ден само останаха 2.
Не завърши добре в седма седмица спря да се развива. На втория път пак големи дози уж на ехографиите се виждаха доста 17 и горе долу еднакви имаше и по-малки какво стана на пункция само 5 били зрели другите кухи. Не знам не се стигна до трансфер според док лошо качество ...мен ако питат грешни лекарства.
Ревах вече на прегледите, казах си всичко каквото ми дойде и съм пазила вътре и взе че смени протокола на дълъг , други лекарства и нали нямах качество как този път имаше 18 яйцеклетки не всички зрели но нали било лошо качество.
А в твоя случай има ли вероятност да овошираш по-късно от нормалното това казват , че е причина по-бавно да нарастват.
Нищо че са малко важното е да са качествени!! Много късмет и да постигнеш хубава бременност!![
quote author=welkowa link=topic=1403657.msg44306606#msg44306606 date=1644999789]
[/quote]

Така е, вероятно някои жени овулират и по-късно. Затова тук точно играе и майсторлъкът и опитът на репродуктивния доктор - да определи правилно кога да спре играта ( слагайки тригера) и да вади. Тук е и крайно важен индивидуалния подход. При мен пункцията щеще да е един понеделник, после хоп сряда, накрая каза четвъртък и стана в четвъртък, но до последно се менеше, което за мен беше сигнал, че се нагаждаше по ежедневната разлика и чакаше в засада оптималния момент да атакува 😊 Велик доктор.

# 278
Juyii, ти при кой доктор си?

Така е, вероятно някои жени овулират и по-късно. Затова тук точно играе и майсторлъкът и опитът на репродуктивния доктор - да определи правилно кога да спре играта ( слагайки тригера) и да вади. Тук е и крайно важен индивидуалния подход. При мен пункцията щеще да е един понеделник, после хоп сряда, накрая каза четвъртък и стана в четвъртък, но до последно се менеше, което за мен беше сигнал, че се нагаждаше по ежедневната разлика и чакаше в засада оптималния момент да атакува 😊 Велик доктор.
[/quote]

# 279
Did37о, точно на вас щях да ви пиша. Доколкото разбрах за ниските нк клетки отново се правят вливки само че с имуноглобулинови разтвори, но това е много общо казано, трябва да ви се огледат и други кръвни показатели покрай нк клетките, които да дадат пълната картина и дори може да се разбере евентуална причина защо са ви занижени и тогава на базата на резултатите се взима решение. Толкова от имунолога.

Моят репродуктивен доктор се казва Георги Станулов ❤️

# 280
Искренно ти благодаря ,Juyii.
Изключителен жест от твоя страна♥️
Did37о, точно на вас щях да ви пиша. Доколкото разбрах за нискине нк клетки отново се правят вливки само че с имуноглобулинови разтвори, но това е много общо казано, трябва да ви се огледат и други показатели покрай нк клетките, които да дадат пълната картина и тогава на базата на резултатите се взима решение. Толкова от имунолога.

Моят репродуктивен доктор се казва Георги Станулов ❤️

# 281
Какви кръвни се правят за стари инфекции ? За зарзио моя позната забременя и роди с него , Ще го изискам и аз май май .

# 282
Здравейте,отново момичета. Аз с поредния възникнал въпрос според хронология на събитията.... Излезна имунологията ми имам завишени нива на Анти-кардиолипинови антитела(ACL) Igm, ако някоя от вас се е сблъсквала ще бъда благодарна да разкаже за какво става въпрос.
Благодаря Ви😊

# 283
Много благодаря на всички за окуражителните думи! Оказа се, че 2рия ми яйчник, който докторите в България 4 години твърдяха, че не функционира понеже не се вижда трансвагинално е реагирал по-добре и повечето фоликули са в него! Пункцията ми вероятно ще е в неделя Simple Smile

[/quote]

# 284
welkowa, сега къде си? В Турция ли?

Общи условия

Активация на акаунт